thoughts, so..

Jag vill nästan inte skriva något. För jag brukar skriva vad jag tänker på, men nu för tiden tänker jag i princip bara på en enda sak. Och det har jag redan lagt ner så många ord på så jag blir lite trött på mig själv.

Så jag svär nu till mig själv att fram till måndag den 1 november (då min bil för övrigt ska besiktas, fun facts) ska jag itne blogga.
Jag kanske skriver, men jag kommer inte publicera. Jag vill bara inte bli långrandig och sitta och rabbla om samma sak tusen gånger, för sånt vill jag själv inte läsa om..

Men det som kommer hända nästa vecka, som jag inte kommer skriva om är:
Måndag - one last VFU, ska nog vara med F-2. Om inte, så är jag med klass 3.
Tisdag - Seminarie om VFUn, och jag ska ut och söka jobb.
Onsdag - Hemexamination påbörjas, och fortsätter till fredag.
Torsdag - Hemex., plus att jag ska läsa spökhistorier på min komplement-VFU-dag
Fredag - NINE-hundred-hrs, möte med SYO från Borlänge, sen fortsätter jag med Hemex.
Lördag och söndag kommer spenderas med säkerligen en massa grubbel, tankar, funderingar och en gnutta ångest. Förhoppningsvis inte, men jag känner mig själv ganska bra.. jag sätter mina pengar på ångest.

Sen, så är jag tillbaka! :) Ha det bra, I wont!

lazy days

Ja, är man seg eller? Sov till 15.34 idag. Men, så som jag kämpat och tagit mig upp i tid hela veckan (trots att jag gått och lagt mig mitt i gryningen) så känner jag mig värd denna lat-dag.
Har inte gjort så mycket heller. Hemmagjord pizza var dagens största bedrift. Imorgon ska jag dock börja se över lite butiker här i Falun, skriva ut CV så ska jag försöka ta mg förbi skolan på måndag, kopiera och sen göra en good old fashioned tur runt stan och söka extra/sommarjobb.
I butik. Jag vet.
Men, Borlänge känns sååå långt bort, och jag vill inte sitta och pendla med bil. Att bussa till ett jobb är verkligen inte ett alternativ, då jag 2 av 3 bussresor alltid råkar ut för något dåligt.
Typ, tittar på fel tidtabell, står på fel sida av vägen, bussen går sönder...

Att en buss går sönder är faktiskt statistiskt korrekt! På väg hem från Sthlm efter Rigakryssningen med klassen så gick 2 av 3 bussar sönder. På motorväg.
Så, jag vill inte förlita mig på kollektivtrafik till ett jobb. Hellre går eller cyklar jag.
Och det vore skönt att ha i Falun, då jag ju går i skolan här.. än så länge.
Jag vill inte sluta på lärarprogrammet, för det är så underbara människor som går där! Jag har fått några fina vänner, och är lite rädd att kontakten kommer släppa lite om jag byter utbildning.
Men, jag kan ju inte stanna för deras skull. Jag kan inte fortsätta plugga till något jag inte egentligen vill jobba med.

Usch, jag hatar att vänta. Jag vill att det ska vara sommar, för i sommar så måste jag ha bestämt mig hur jag ska göra. Och jag vill vara bestämd!
Fan, vad detta suger.

perfection

Det är en näst intill obeskrivlig känsla, but I'll give it a go;
Det är ungefär som att vara berusad. Att nyss ha åkt den häftigaste rollercoaster du kan föreställa dig.
Pulsen ökad, man blir lite lätt yr.. ett glädjerus som fyller hela kroppen och man bara.. njuter!















Det måste ju vara VÄRLDENS SNYGGASTE BIL!!!
Jag är enligt termens alla betydelser kär i detta underverk till fordon. Jag sitter helt ärligt här med en puls på typ det dubbla än normalt, och är lika lycklig som ett barn på Liseberg på julafton! Den är så fiiiiiiiiiin!!! <3
Jag svär, om jag någon dag kommer äga en Mustang (vilket jag hoppas på av hela min existens!) så kommer jag vara den lyckligaste människan på jorden!
Åh, jag får rysningar :')

hihihi



Så övertrött är jag, att jag skrattar åt denna:



triangeln

Hängde med Elina på VFUn idag, i tredje klass. Två lektioner där det först var äppelprovning (lika awesome som det låter!), sen fick vi sitta och rita - lunch följt av två idrottslektioner. Så nu har jag vevat hopprep så jag är helt slut i armen.
Kändes faktiskt mycket roligare än högstadieåldrarna, men vill fortfarande prova F-2.

Dock så känner jag mig fortfarande inte återförälskad i läraryrket.. det känns mest motigt allting. Men, ska maila SYOn och be om att få byta från Engelska till Barnkultur & skapande iallafall. Så ett beslut har vi tagit idag. Framsteg, we like! Kommer dock sakna min handledare, Jenny har varit jättesnäll och hjälpsam.
Men, som tidigare nämnt, får se klarare efter fredag.

Fick tråkigt besked igårkväll, visserligen har det inget med mig att göra personligen, men jag lider verkligen med min vän ändå <3
Kan inte ens föreställa mig hur tungt det måste vara, önskar det fanns något jag kunde göra. Men det är svårt att göra någonting i såna här situationer, vet inte vad man ska säga... det kommer jag nog aldrig veta.

Hungrig Catherine nu, Catherine äta mat!


dropping the bomb

Jag tror jag vill avbryta mina studier. Åtminstone på lärarprogrammet. Jag känner allt starkare att det inte är något för mig.
Det hela började med att jag känner mig extremt motvillig till att ha VFU (typ praktik på skola, för de som ej vet). Och jag menar, om man vill bli lärare.. verkligen vill bli det. Borde man inte då längta till, se fram emot att få komma ut i verkligheten, prova på sitt framtida yrke?
Tycka att det är kul?

Jag gör inte det. Jag känner mig som att jag blir släpad till det, fast jag försöker hålla mig fast i allt i min närhet.
Det känns inte roligt alls. Jag vill bara inte.
Jag vet inte om det har och göra med mitt ämnesval, att jag är för osäker i min engelska för att våga, för att känna mig självsäker nog att lära ut det. Fast jag tror ändå inte det.
För idag tänkte jag på om jag skulle ha bild som huvudämne istället, för jag gillar att jobba med mina händer, hantverk känns mer jag.
Jag skulle ju ändå inte som bildlärare få göra så mycket själv.. jag skulle bara guida andra.. bedöma andra..

Dessutom, så har det övriga i läraryrket börjat tilltala mig allt mindre. Allt som vi pratar om nu, i PG1. Genus, etnicitet, hållbar utveckling, vetenskapligt förhållningssätt.. det enda jag känner för allt detta just nu är: USCH!
Jag tycker fortfarande läraryrket är respektvärt, jag beundrar de lärare som är bra, jag vet bara inte hur bra jag skulle trivas i den rollen.

Jag har börjat känna allt mer, också, att jag kanske inte vill jobba med människor överhuvudtaget. Jag vill ha ett praktiskt yrke. Ett yrke där man får jobba med händerna. Tänka.. jag vet inte. Tänka för sin egen skull kanske? Eller kanske inte tänka så mycket alls?
Jag vet att jag inte har fysik för det, men jag skulle nog älska att jobba som snickare. Inom bygg, VVS.. lägga asfalt typ!
När jag tänker på såna jobb så känns det: fan vad KUL! Det skulle jag kunna jobba med!

Så tänkte jag visserligen om läraryrket också.. men vad visste jag då? Det enda lärar-aktiga jag någonsin gjort, var att hålla i två lektioner med en klass 8, som en del i Sam C. Och det var typ samma princip som två redovisningar. Vi pratade bara, visade en powepoint.
Och jag tyckte inte det var kul..
Jag har aldrig jobbat med barn. Jag har aldrig jobbat med ett socialt yrke (socialt som, hantera människor).. Jag har jobbat i butik.
Andra i min klass, de flesta andra på lärarprogrammet känns det som, har någon bakgrund iallafall. Någon insikt, många har sommarjobbat, vikat, praktiserat på den typ av skolform dom ger sig in på. Jag har ingenting.
Och min anledning: jag hade en bra lärare i gymnasiet.

Ja, visst. Han lärde mig jättemycket, både inom de ämnena och i själva livet. Han har haft jättestort inflytande på mig. Men jag är inte en sån person. I don't have his wits. Jag är inte så smart. Jag kan inte tänka som honom, prata som honom.. vara som honom.
Och jag känner allt mer, att jag vill jobba med något annat. Jag vill inte vara fast i skolträsket resten av mitt liv. Min tanke var ju typ att vidareutbildas till SYO eller liknande. Men jag tror bara inte jag har det i mig.
Jag tror jag är för resultatberoende.

Typ, nästan hälften av läraryrket består av planerande, och sedan bedömande. Och ja, man får se vad eleverna lär sig, på betyg etc. Men man har ingen färdig produkt som resultat.
Skulle jag jobba inom, exempelvis bygg. Då kan jag leva med att lägga ner all den tiden på planering, för sedan står man framför en färdig byggnad och kan se ett slutresultat. En färdig produkt.
Lärarykret och hela dess syfte, är ett för stort begrepp. Blir jag snickare, vägläggare, whatever. Då får jag praktik. En kunskap som jag kan ha så mycket nytta av i mitt privatliv också.
Och jag är en jävligt händig människa, egentligen. Läsa 25 uppsatser känns som rena döden. Planera och bygga ett hus känns som en dröm.

Efter att ha pratat med SYOn om att byta till lägre åldrar känns det som en tyngd har lättat lite, men bara angående VFUn. När jag hade pratat med rektorn, och vi kom fram till att jag ska prova på de andra åldersgrupperna för att se vart jag vill vara, så kändes det skönt att pressen släppt lite. Men när jag gick upp till Jennys klassrum igen, såg alla barnen och hela skolmiljön så kände jag fortfarande: jag vill nog inte jobba med dethär.
Okej, kanske för en stund. Något år eller så (men det är ett väldigt stort kanske), men att lägga ner 3,5-4,5 år på det.. få studielån för resten av livet. Det är jag inte beredd att ge mig in på.
Lite för sent, jag vet. Men man kan alltid, alltid ångra sig. Och nu känns det inte som att det är för sent heller.

Så, hur fel har jag valt? Jag är så långt ute och cyklar.. och det känns som jag inte kan hitta tillbaks igen.
Men, det låter väl som jag redan bestämt mig, egentligen? Jag vill inte bli lärare. Jag skulle väldigt gärna jobba inom bygg. So make the decision.
Jag är bara så rädd. Så rädd att jag ska byta program, sen ångrar jag mig igen. Vad fan gör jag då?

Jag ska träffa SYOn för Byggarbetsledarprogrammet i Borlänge nästa fredag. Så efter det kanske jag har ett lite större hum om hur jag vill göra.
Jag känner att jag inte riktigt kan fatta några beslut nu, när jag inte vet så mycket om alternativen.

Det blev ett sju år långt inlägg, jag ber om ursäkt för det. Men detta är alla tankar som snurrar i mitt huvud, hela tiden. So, deal with it. I do.

För övrigt, så kollade jag i Word nyss, strl 11 - 2 sidor. Så, ehehe. Thank you and goodnight!

snow is falling

Not so much. Hörde det ryktas om snökaos idag, men solen har ju skinit som självaste fan! Här bunkrade man upp med vantar, mössa och hela kitet. Lite besviken fakitskt.
Haha, närå - lättad, att vi slipper den ytterligare en dag.

Var och pratade med SYOn för lärarprogrammet imorse. Jag har fortfarande lika lite koll nu som innan, men vet iallafall att jag ska prova på lite lägre åldrar på min VFU, starting tomorrow med Elinas klass 3.
Ska kolla med Erik också om jag får crasha F-2 på måndag. Sen ska jag ha en extra VFU-eftermiddag torsdag nästa vecka, för att ta igen min missade dag. Det är även då jag ska leda ett moment med två klass 8.
Jag ska berätta en spökhistoria!
So totally AWESOME! Satt och letade i böcker idag, men dom är ju så lame.. "ett konstigt monster åt upp en gammal gubbe"... liksom, nej?
Så, jag ska berätta om en local haunting i Årsunda-Sandviken. Om Jenny godkänner den, jag mailade den till henne nyss, haha!

Så, nu sitter jag och försöker ringa Burger King, men kommer inte fram. Sämst. Vill ju berätta att jag kan börja typ nästa vecka. Men, känns fortfarande lite "mjaaahhh".. Jag ska nog ta mig i kragen och gå till lite butiker i Falun och fråga om extra/sommarjobb. Börjar bli på tiden.

Men, nu kommer ett inlägg om mitt problem.. jag orkar nog inte hålla på det längre, även fast jag inte har bestämt mig - långt ifrån, så känns det ändå lite skit samma. Jaja, ni får se..

midnight beast

Jag är en riktig nattmänniska. Jag vill sova, men det går inte.
Just nu - för att jag har tusen saker i huvudet.
Först av allt, the big fat elephant som tar upp minst 50% av tankeverksamheten varje sekund av varje timme hela dagen.
Sen, har vi jobb. Klarar jag att jobba på Burger King samtidigt som jag jonglerar med skolan? Jag som redan tappat fokus alldeles för mycket..
Och, om jag skulle börja jobba (för jag vill så gärna!) så hur mycket? Kan jag sänka mitt studielån utan att hamna i direkt fara? Skulle ju vara ganska skönt att inte ha en skuld på närmare halva miljonen när man gått ut skolan.

Sen lite mindre tankar.
Hur mycket kommer jag förgås av pinsamhet när jag ska hålla i moment i undervisnignen på VFUn imorgon? Vad i hlvt ska jag få göra? Helst av allt vill jag inte göra nånting!
Kommer jag ha något att säga till SYOn imorgon? Jag kommer säkert inte ens våga prata med henne! Fan vad sämst jag är..
Jag kommer glömma alla mina frågor och funderingar.
Suck..

Jag skulle vilja sätta mig och gå över budgeten för den kommande månaden, nu när Rickard har fått lönebesked och så.. men jag tror att jag bara skulle börja tänka ännu mer då, så det är väl ingen idé..
Ska nog lägga mig i sängen och försöka, förgäves, sova.
Läste någonstans att man lika gott kan ligga i sängen ändå. Bara kroppen får vila, varva ner. Och har man mörkt och tyst så får hjärnan inte in en massa nya intryck heller.
Så.. I'll give that a try.
Ska börja försöka gå upp samma tid varje dag också. Hey, jag kanske skulle kunna återuppta städningsrutiner då?
Det vore fett nice! (ja, jag använder det uttrycket!)

King!

Japp, idag var jag på intervju på Burger King. Han sa: berätta vad du gjort efter du slutade nian.
Så jag berättade. Sen berättade han allt om Burger King. Typ, nästan iallafall. Men hur det går till när man börjar jobba där, vad som kommer hända, vad man ska göra, hur dom jobbar osv osv. Det var väldans massa faktiskt, kommer inte ihåg så mycket nu.
Men han upprepade flera gånger: känner du att det inte är nåt för dig, säg till - känner vi att du inte passar, säger vi till.
Så, känns det bra, något du är itnresserad av? - Absolut!
Ja, men då får du börja då, när passar för dig?

Så, jag ska ringa när jag har en lucka i schemat så jag kan komma på introduktion. Sköj!
Känns lite halvt om halvt ännu, dock. Jag har ju sökt två andra jobb, och är lika intresserade av dom så... Vi får se.

Blev inte VFU idag för jag hade inget besked om vart jag skulle, och så vaknade jag med smällhuvudvärk för dom jobbar i lägenheten ovanför, borrar som dårar. Så det kändes inte lönt, att pallra sig iväg och sen så har jag ändå ingen att vara med? Inget att göra..
Jag ska dit imorgon iallafall. Men först har jag möte med SYO på Högskolan. Känns som det behövs..
Så, får se hur uppe/nere jag är imorgon. Vet nog en sak som ska bestämmas imorgon med SYOn iallafall.
Mer om det imorgon. Nu ska jag inte göra nånting!

chaos

Ja, allt är lite kaos idag.
Seminariet gick kanon, trots min milda förberedelse (många e:n i ett ord där) så flöt det på. Dock blev jag väldigt stressad och nervös när min mobil ringde två gånger - ljudlöst ofcourse, men jag såg ju att det ringde - och numret kändes inte igen.
Kan ju inte direkt avbryta Joyce mitt i en mening och springa ut för att svara. Känns lite fel.
Men, nervös blev jag för att det säkert var från ett av de tre jobben jag sökt de senaste två veckorna. Stressad blev jag för jag har fått det inbankat av min kära jobbcoach Vinita, att svarar man inte när dom ringer är chansen liten att dom ringer igen. Så jag ville väldigt, väldigt gärna springa ut och svara i telefon.
Men jag fick gott hållas. Kissnödig var jag också.

Så, när seminariet äntligen var över (och jag hade lättat på trycket) så ringde jag upp. Då svarade någon som inte var den som hade ringt, för han visste inte vem jag var eller att det hade ringt någon till mig från det numret.
Rörigt va? Det var meningen!
Nej, men han frågade om jag sökt jobb - Ja - chefen var inte där men han skulle meddela att jag ringt och "så återkommer han säkert".
I mina öron lät det: hah! svarar man inte, då är man struken!

Så gick jag och nojade över det och fick panik, ångest, you name it. Tills, 2½ timme senare - då ringde el chefe de la Burger King!
Han berömde mig för mitt personliga brev (iihihihih, vad generad jag blev då!) och sa att jag skulle ringa när jag var i Borlänge så var det bara att kika in på en intervju! :) UNDERBART! :D

Sen, kaos nummer två för dagen. VFU imorgon. Jenny är ledig på onsdagar. Hon skrev vid två-tiden att hon skulle fixa så jag kunde vara med en annan lärare.
Sen har jag inte hört något mer. Jag hade ju hoppats att hon skulle maila och berätta vem jag ska vara med, när och var jag ska träffa denna människa. Men icke. Och jag antar att hon inte kommer göra det nu heller.
Så, ja... kul?
Jag får väl cykla dit till typ en kvart innan lektionerna börjar och fråga någon om hjälp. 'Cause I'm clueless.

Jag vill inte. 

effektivitet

Jag är inne i en riktigt rejäl anti-plugg-period. Jag vill inte, alls! Har dock spenderat 20 minuter nu åt att skumläsa två texter som kändes nödvändiga inför dagens seminaruim. Och det känns faktiskt tillräckligt. Så åt helvete med föreläsningar och läsa hundratals sidor med meningslösa ord, jag klarar mig ändå!

Although, I know it'll come back to bite me in the ass pretty soon. Så jag får väl läsa och se på föreläsningarna typ, nästa vecka, när vi har examinationsuppgift. Antar att allting kommer behövas tills dess...
Har dessutom beställt resterande 4 böcker för resten av kursen.

Men jag orkar inte skriva mer nu. Jag har liksom tappat lusten litegrann. Till det mesta. Känns inte kul alls med fyra dagar VFU, don't know why. Första dagen kommer inte vara med Jenny heller, så får se vem jag ska vara med och vad jag kommer få göra då.

Jag ska väl äta frukost nu, sen ska jag åka bil till skolan typ en 30-40 minuter innan vi börjar. Ska fixa annonsbilder på Våfflan.

Jag saknar mamma..
Jag önskar att jag kunde prata med henne om dethär som tynger mig så fruktansvärt. Men jag har bara berättat för två personen än så länge, och vet inte om jag vågar säga till någon annan. Särskilt inte min familj. Jag är så  himla rädd att dom ska bli besviken på mig, och det är nog det sista jag vill av allt i hela världen.
Jag vill inte ge dem mer att oroa sig för än dom redan har.
Varför kan jag inte bara veta vad jag vill? Få en uppenbarelse som klarar upp alla mina bekymmer?

Jag känner mig bara som en stor, fet suck. Ingen vilja, ingen energi.. bara.. ångest.

älskade, underbara <3

Idag så åktes det till finaste Årsunda på kvällskvisten.
Hem till mamsen och få god mat, och lite qualitytime med familjen. Underbart!

Jag glömmer bort ibland hur fantastisk min mamma är. Men bara ibland, för det mesta ligger det och gror i bakhuvudet, en sorts trygghet. Hon är jätteduktig på att laga mat, och hon är den som inspirerar mig inom inredning. Hon har så grymt bra smak, oftast blir jag bara positivt förvånad och imponerad över vilka grymma idéer hon har.
Jag skulle vilja se hur hon tänker, när hon vill göra om i ett rum. För när det väl är gjort så blir det så snyggt!
Hon ser potential i gamla loppismöbler som man själv aldrig kunnat drömma om, och får idéer som är helt otroliga (som jag månader senare sett ute på restauranger och liknande, att de exempelvis anordnat gardiner på ett sätt som mamma pratat om), och hon planerar och genomför det så bra. 
Hon är bäst helt enkelt, min mamma <3

Jag saknar henne jättemycket.
Och vi har diskuterat nu en helt underbar julklapp till mormor och morfar, lite mer ingående idag. Det kommer bli toppen! :)
Jag längtar till jul, till att få spendera några härliga dagar i Årsunda, med famljen. Jag vet att alla säkert tycker det, men min familj är verkligen den bästa som finns!
Dom är så öppna, så kärleksfulla och så roliga. Jag har aldrig skämts för dem, och kommer aldrig göra det. Jag skulle vilja att hela min värld fick träffa dem, och märka hur bra dom är.
Så kan alla gå runt sen och önska att deras släkt vore lika cool som min! HAHA!
Näej, kanske inte riktigt så, men dom är bäst. Det är dom.


Sommaren 2008 framför Engeltofta
Moster Therese, Jag, Syster, Janne, Mormor, Mamma, Morfar och Oscar längst fram
Dom är mer än mitt allt, dom är den bästa delen av mig och jag älskar dem alla gränslöst <3


en tickande bomb

Har funderat hårt och länge, ett ganska långt tag nu, över ett av de hittills största besluten i mitt liv. Och jag vet inte om jag valt rätt.
(Och nej, älskling, jag ångrar inte nånting som har med dig att göra, aldrig någonsin <3)
Det är något som har med mitt liv, min framtid att göra.
Och det känns bara mer och mer fel, för varje dag som går. Kan vara att jag är i en liten svacka just nu, kan vara något annat.. vet bara att jag börjar ångra mig, och vet inte vad jag ska göra nu.
Hur jag ska fortsätta från här och nu.

Jag vill inte fatta förhastade beslut igen, och ångar mig ytterligare.
Jag kan inte heller sätta allt i ord, det får bli en dans kring elden nu. För jag vill inte sätta ut allt i det fria, om det sen visar sig att det bara är en svacka. Så, ja - jag är lite kryptisk, även om de flesta som känner mig säkert förstår vad jag syftar på ändå.

Men, jag vet ingenting just nu. Bara att det inte känns bra. Men tänk om det inte kommer kännas bra alls i framtiden? Skulle jag valt annorlunda? Kan jag fortfarande göra det?
Jag vet inte. Inte alls. 

en kortis

Sov förbaskat länge idag alltså, tjugo över tre tror jag vi vaknade. Men, kan då tilläggas att vi somnade runt fem.
Men, 10 timmar är ändå mycket.
Känns i huvudet nu också, sådär seg huvudvärk.
Men Rickard har varit duktig ändå idag, han är just nu på väg hemåt från att ha tvättat Ford och skott om Mustangen (yes, i wish) till vintersulor.

Själv har jag inte gjort så mycket. Skott om min del av skohyllan till "vinterskor" - alltså de två par skor jag har som inte är gjorda av tyg, eller har en klack på minst 10 cm. Eheh...
Städade dessutom lite i förrådet. Jag förstår inte. Hur mycket man än organiserar, ser till att ordningen ska vara någorlunda okej i förrådet, så blir det alltid kaos till slut. Omöjligt, helt enkelt!
Men, nu så är det lite lättare framkomligt iallafall. Såvida vi inte behöver typ, julpynt. Den lådan är djuupt instuvad.

Nu väntas bara pojken så det blir lite mat i magen, sen ska resten av kvällen segas bort..
Imorgon väntar en föreläsning (eller.. ska jag se på inspelningen på tisdag.. hmm) sen blir det en tripp hem till Gästrikland och hälsa på mamsen innan de far iväg till Spanien. Those lucky bastards.

Jag är dessutom kattvakt åt Emelie, den jäveln är i Tunisien i en vecka! Så jag ska dit imorgon under dagen, mata, vattna och klappa katter :) Kanske borde gå förbi en sväng ikväll också, se så att dom inte river tapeter eller nåt, haha :)

getting old

Ja, jag antar att jag skriver alldeles för mycket här. Ibland alldeles för lite.
Men! Jag har en lugn hemmakväll, känns väl behövd faktiskt. Kändes som klockan var 2 på morgonen när hon egentligen var 20, that's bad!

Jag lagade wokmat och drack lite vin. Tittade på Cougar Town och sedan Eclipse, from the Twilight saga. Visst, den var söt och bra och så vidare. Jag gillade den jättemycket. Men jag hade mycket högre förväntningar än vad som utbetalades. Så, lite besviken är jag. Antar att jag får ta och läsa böckerna i sommar eller så, för jag kommer ju vara limmad - det vill säga, jag kommer inte läsa kursliterattur eller ens gå i skolan om jag inte läst färdigt!
Det får vänta, helt enkelt :)

Har sedan tagit en rejäl rens av min bäbis, TB hårddisken. Den börjar bli lite full nu.. hehe.
Inte raderat några filmer, serier eller sånt. Har bara suttit och raderat alla de onödiga filerna som följer med när man tankar en film. Små bilder och textfiler på någon KB styck. Men många såna blir ju en hel del till slut, varje liten byte räknas! ;)
Så, nu är det nystädat, och nyladdat med 4 Glee-avsnitt, senaste Bones och snart kommer ytterligare Glee från den andra säsongen, som jag totalmissat!

I won't be bored for a while :)

grycksbo

Större delen av idag spenderade jag i Grycksbo med Emelie, Malin, Lisa och Erika, samt hennes fästman Jeroen. Vi hade en fotosession med Malin som proffsfotograf! Hon är verkligen jätteduktig, man blir imponerad :)
Det var hur kul som helst också, tror att vi skrattade nästan hela tiden. Måste verkligen göras om, många många gånger!

Men det tog på krafterna, är helt slut nu! Längtar efter en lugn, helt innehållslös dag imorgon! Bara slappa och göra absolut ingenting. Med start nu! Kanske ska vara lite alkoholistig och korka upp en flaksa vin, såhär i min ensamhet, hihi!

Har faktiskt inte så mycket att skriva, tyvärr. Brain's on vacation!


fre... yeah, you know

Ännu en dag med ett segt uppvaknande. Sover man i himmelen vill man inte gärna lämna den!
Skulle till skolan på föreläsning, tänkte promenera med fröken Emelie, men jag missförstod litegrann vart vi skulle mötas, så slutade med att vi tog bilen ;) Men inte klagar man för det!

Föreläsningen var dock helt galet tråkig, tror inte att någon på våran rad lyssnade (kanske Lisa och Elisabeth, men dom är duktigare än oss andra!), och vi gick i pausen. Jag och Emelie åkte till Maxi och handlade lite, sen hem :)

Här i vardagsrummet satt Rickard och kollade på karibienkryssningar, inte helt fel! Så, vi ska nog klara av en sådan nån gång i framtiden.. långt fram. Men det verkar ju gaaanska härligt! Fanns en svit på en av fartygen, som hade balkong på 85 kvadratmeter. Våran lägenhet är 77. Så, en balkong som är större än våran lägenhet. På en kryssning. Nödvändigt?
Det sviten kostade ju för övrigt typ över hundra tusen också, för en vecka. Så man får ju vad man betalar för! ;)

Kikade även på några sista minuten, skulle ju vara sjukt skönt att bara bränna iväg på en sån! Men, skola, pengar, jobb.. mycket står ivägen. Fast några månader framöver kanske :)
Tror inte att Rickard skulle gå med på det, vi har en hel del som vi ska spara till innan man kan börja tänka på resor. Men jag funderar ibland, om det inte är värt att skjuta på vissa saker en-två månader, om man får njuta av sol och värme och frihet i en vecka?
Tål att tänkas på...

Nu, mina vänner, ska jag bege mig till Borlänge och mina vänner! :) Mysepysekväll nummer två!

fyllefyllehund

Ja, lär väl få något sagt idag också. Det var väldigt jobbigt att gå upp imorse. Somnade klockan tre inatt, eftersom jag läste ut boken Midvinterblod av Mons Kallentoft, som jag lånat av mamma. Har inte varit så engagerad i den fram tills igår, har typ somnat varje gång jag försökt läsa.
Så då tänkte jag igår att jag skulle köra på samma visa igen, och helt plötsligt blev det skitspännande typ mitt i boken. Så då var jag tvungen att läsa färdigt! Den var skiiiitbra!



Rekommenderas! Måste läsa resterande böcker nu också känner jag :)

Hursomhelst, det var drygt att gå upp fem timmar senare, särskilt när man sover såååå skönt! Tog även cykeln till skolan, helt slut när jag kom fram. Så är det sådär jobbigt kallt så jag kan typ inte andas. Var riktigt sömnig när seminariet bara började, stolt över att jag lyckades hålla mig någorlunda alert genom hela.
På väg hem var det grym motvind, växlarna fuckade sig och jag var helt färdig när jag äntligen kom hem. Så det blev sängen ;)

Sov någon timme, sen kom kusin förbi och snodde lite serieavsnitt. Efter det så kom bruudarna förbi, spelade lite spel och snackade massa schiit. Mys, med andra ord!
Nu laddar jag bara för morgondagens föreläsning. Ska cykla trots att det är fredag, hoppas att jag överlever!
Sängen kallar, hör hur den ropar efter mig :)

dör litegrann!

Nu har forskarna ÄNTLIGEN kommit på varför män som ligger på rygg snarkar, det beror på att pungen ramlar ner över rövhålet och täpper till ventilationen.

memory lane

Ja, här kommer ännu ett tråkigt inlägg med bilder från en resa 2008. Till Storbritannien. Cornwall, Wales och London :)
Det var en resa vi gjorde via Miljötinget, ett gäng tjejer som vann en tävling. Vi åkte miljövänligt (så gott det går) med tåg och båt över till England, sedan tågluffade vi runt i landet, och besökte olika miljö-sevärdheter (som dom tyckte var ganska coola dedär britterna, allt de hade var redan vardagsmat i Sverige. Vi ligger ganska långt före med miljöarbetet här) och avslutade med London!
Jag, som lade ifrån mig pass och allt på ett av alla tåg, stannade kvar hos min London-boende moster i tre dagar extra, och hade det trevligt för mig själv på stan.


En promenad i Cornwall, lååångt ute på landet i England...


... träffade vi lite grisar som var väldigt söta!



Ett hus i en liten stad någonstans, där vi hade en paus i allt tågluffande.


Inne på Center of Alternative Technology, i Wales


Skulle fota en anka, som moonade!


En promenad i Wales' berg


Otrolig natur, alla borde åka dit! (dock bo bättre än oss då kanske, vår stuga var möglig!)


Ända längst uppe på berget, helt fantastisk utsikt. Ingen kamera i världen kan göra den rättvisa..


Sen tar vi ett hopp till LONDON BABY!! Kändes som i en film att se bussarna, men dom var på riktigt ;)


Där behöver man instruktioner bara för att korsa vägen :)


Telefonkioskarna är på riktigt, dom också :)


The Tube, min bästa vän. Hittade i Londons tunnelbana efter några korta timmar, piece of cake!


Guess who?


En av alla super-tama ekorrar i St. James' Park. I ett körsbärsträd! Älskar bilden <3


Utsikten från min mosters kontor i Barclays hus på Canary Wharf. Helt otroligt!

ond dag

Nej, raka motsatsen faktiskt! Sov så sköööönt inatt, åh, jag skulle kunna bo i sängen nu. Fyfan, den är helt underbar!
En riktigt bra grund för att plugga, som det känns nu iallafall!
Och ja, jag vet att facebook, bloggar och allt annat sätter lite käppar i hjulen för studerandet. Men det är sånt jag måste få ur systemet innan jag börjar. Annars fokuserar jag inte alls på att läsa och sitter och funderar vad som händer på internet istället (skadad människa, i know..)

Så, jag bara säger att från och med nu tills jag har pluggat färdigt för dagen (gjort uppgiften, lämnat in, och läst ALLT) så tänker internet inte öppnas en enda gång! ALLS! Dendu. Good bye :)


too-s-day

Dagen började iiiilla. Sov ännu sämre inatt, går inte att skriva om ens.
Kämpade dock genom förmiddagen, drog förbi banken och fixade med pengar, sen när vi kom hem hade posten kommit - utan kod till vårat emergency-ikea-kort. Kändes som världen gick under litegrann..

Rickard försökte sen övertala mig att vi skulle åka till IKEA ändå, och bara köpa en säng, så jag kunde sova ordentligt (long story, not going there).. så när jag till slut gick med på det berättade han att han ringt upp IKANO-banken, och man kunde handla utan kod.
Så vi brände iväg till IKEA, shoppade det vi skulle ha, och det var REA på sängar, awesome! :D

Tog sedan bra massa mycket tid att montera allting, packa ihop all plast och kartong som blev över, sen åkte vi och slängde det på en gång. 8 timmar efter att vi åkte hemifrån mot Valbo, så var vi hemma och färdiga.
Då blev det ett glas vin (mitt första egna glas någonsiiin!!) och slapp i soffan.



Imorgon taggar vi råplugg och inatt - en gooooood natts sömn! :')

Mätte även tv-möbeln, en 47" går inte in. Får bli 42 istället.. men LG ska det vara, för jag vill uppleva tv!!!

mamma <3

Min mamma ringde mig idag, för inte så länge sen. Jag saknar henne.
Dom satt och planerade Spanien-resa, skulle boka bil och så. Kommer fram på kvällen, så då blir det Kinarestaurangen. Jag saknar Spanien!

Jag bestämde då att jag och Rickard ska föja med nästa gång. No matter what! Näej men, jag vill verkligen åka dit igen, och vill verkligen att Rickard ska följa med. Fast lite läskigt känns det ändå, dom har säkert ändrat byn jättemycket sen sist. Jag minns inte ens hur många år sen det var, men det var många...

Mamma påminde mig också om att boka tid för besiktning av bilen, något som även pappa gjorde för över en vecka sen. Då skrev jag ner det på en lapp... som en tvättbjörn kom in och åt upp!!!
Nej, men jag tappade bort den, glömde, och fick lite panik nu när mamma nämnde det. Så jag loggade in på en gång och fick det gjort. Tre dagar innan körförbud har jag besiktning, i Rättvik av alla ställen!
Fanns inga i Falun, Sandviken eller Borlänge, så vad gör man?

Brände iväg till Jysk en snabbis tidigare också. Ska ju ha medar till sängarna, så köpte dem på Jysk eftersom IKEA bara har ben. Vilket är lite skumt, eftersom medar tydligen är mycket stabilare?
Jaja, det där kändes lite onödigt att skriva.. jag är ganska trött. Fick huvudvärk som faen när jag satt och läste också, så jag har tillåtit en paus från det. Ska nog försöka ta det lugnt idag, och imorgon.. så kan jag plugga på onsdag.. när jag har sovit i en riktig säng!

King of excuses, hej! Men jag kan fakitskt verkligen inte fokusera. Jag är för outvilad. Så nu vilar jag!

denna eviga måndag

Det känns som att det jämt är måndag. Kanske för att måndagar alltid är värst för mig.. en dag som aldrig tar slut. Jag sov verkligen jättedåligt inatt, knappt något alls. Slutade med att jag vaknade klockan 9, när föreläsningen började. Jag sket i allt och sov vidare i två timmar, gick inte så bra det heller.

Jag vill bara att morgondagen ska vara över. Jag vill stå i dörröppningen till vårat sovrum och stirra mig blind på en ny, fin, 160 cm bred, underbar säng. För att sedan lägga mig där och sova som en kung.

Men, innan dess ska jag spendera hela måndagen med att läsa böcker och kompendium.
Inte för att jag tror på det själv, att jag kommer läsa allting då. Men jag ska försöka i alla fall.
Kanske titta på en inspelad föreläsning om jag kan fokusera så pass mycket.
Sen ska det lagas pannkakor för en hel armé.
Måste även gå till Willys och köpa fler matlådor.
Imorgon ska jag till skolan på två föreläsningar.
På lunchen då måste jag ta mig ner på stan till banken och fixa lite.
Efter andra föreläsningen så blir det raka vägen till IKEA.
Sen ska det hem efter många timmars tittande, funderande, och letande.
SEN ska sängar, huvudgavel, hyllor och allt monteras också.
Innan jag kan stå där i dörröppningen och vara nöjd med livet.

Tror också att jag måste äta något nu, om jag ska kunna fortsätta plugga. Men det hjälper nog inte det heller. Min hjärna är övertrasserad sen förra veckans helvetes-plugg. Jag kan inte läsa, jag ser inte texten. Det är bara ord, tomma ord utan mening, och tankarna vandrar fritt kring helt andra saker.

Wish me luck.

blue

Man kan sitta och skriva i en halvtimme om hur nere man blir när man tänker på vintern, att man gruvar sig för att drabbas av mild depression år efter år efter år. Eller så kan man helt enkelt sluta tänka på det, och vara glad istället!

Och jag väljer det senare. Jag orkar inte må dåligt en fin dag som denna. Jag har så mycket att se fram emot, att sitta och hänga läpp för meningslösa saker är bara onödigt!

Läste min fina vän Amandas blogg, och hon tänkte kolla på veckans föreläsningar hemifrån. Vilken underbar idé! Jag kanske gör det jag också, någon dag. Men ska faktiskt försöka antingen gå eller cykla till skolan every day, if I may!
Gud vet att jag behöver motionen. Jag vet det också, men jag försöker förtränga det.
Längtar dock så hiiimla mycket till tisdag så jag vet inte om jag kan fokusera på studier ordentligt nu. Jag vill ha en ny säääng! Och det kommer bli så fint i sovrummet, ojojoj!

Nä men nu ska jag läsa kompendietexterna, anteckna och vara awesome! Så kanske jag kan låna ut det till någon som behöver, om jag har använt det färdigt. Tjipp och hej!


dream a little

Har suttit med IKEA-katalog och hemsida (japp, bägge två!) och tumstock i högsta hugg i några timmar nu.
Tittat lite teveapparatus på elhemsidorna också. Jämför och så vidare. Tror jag har ett litet hum om vilken tv,  eventuellt hemmabiopaket och ny tvmöbel jag är sugen på. Ska lägga fram förslaget till huvudkontoret och kolla vad som sägs där :)



Bestå Tv-möbel á la IKEA



LG 47" badboy LED-tv :)


Inte för att det är några omgående inköp, men det är alltid kul att drömma lite, särskilt när det inte känns som fem evigheter bort!
Måste dock mäta på IKEA på tisdag, för det kan vara så att 47"-aren inte går in. Då går det icke!
- Men det är ju IKEA, så det finns ju alltid alternativ ;)
Tråkiga är att det inte fanns skitmycket färgalternativ på TV-möbeln, svartbrun känns så 2009... HA!
Näej men alltså jag får typ ångest för det är liksom inte så att jag (läs Rickard ;D) tänker lägga nästan fyratusen på en TV-möbel, så när vi flyttar om några år blir den helt fel för det vardagsrummet.
Inte särskilt effektivt, kan jag lova. Man blir sakta men säkert galen.

En sak jag är ganska säker på är iallafall att jag inte vill ha en svartbrun sänggavel. Ska man skaffa nytt kan man like gärne skaffe en annen ferg! Och svartbrun i alla rum.. nej. Nej.

Ja, men hur som heeelst.. jag är helt schlutt i huvudet nu för allt mätande, räknande och tänkande. Nu blir det kanske sängen. Eller, poop-corn?

wp

JAG VILL HA WOOOOORDPREEEESSSSSS!!!!!!!!!!!!!!!!

Men, jag har inget aning om hur man gör!!! Ladda ner, visst. Men sen att installera så ska man ha en massa FTP och SQL, server och domäner och jag vet inte vad nåt av det betyder.
Så, once again, skiter i det.

Kunde bara blogg.se fixa en android-app så kunde jag sluta sukta efter jävla wordpress.. som redan har en sån. Men, jag blir bara arg. Väldigt väldigt väldigt arg av att sitta och försöka göra saker jag inte förstår mig på!
I'd like to believe I'm a rather smart person, så att inte förstå saker raserar liksom hela min självbild.

Hhaha, nejdå! Men jag är jävligt envis, och samtidigt jävligt otålig. Och när vissa saker inte gör som jag vill, eller är så enkelt som jag hoppats på (vissa saker som typ, att installera ett program på datorn) så blir jag så irriterad så jag får huvudvärk! Jag är en sorglig människa.


idol

- Are you saying I'm a liar?
- I'm saying you're an optimist, same thing basically.

Så störtskön, så sant!



Han är min idol.


Broken strings

Hade en helt fantastisk rolig och mysig kväll igår!
Det var god mat, härligt sällskap och bra stämning. Något som måste göras om helt enkelt :)
Jag åt Baby Back Ribs, Full rack. Så en hel radda revbensspjäll, fick i mig hälften. Fy vad mätt man blev, men fan vad gott det var!! Älskar ribs, det är så saftigt kött. Nomnomnom!

Var verkligen jättekul att gå ut och äta på ett fint ställe. Inte Jensas direkt. Fina kläder, fina skor - som dock dödade mina fötter, men det är ju givet - annars är skorna inte tillräckligt fina ;D Haha, nej jag tycker inte så egentligen. Men det var något jag aldrig gjort förut faktiskt. Inte med bara vänner, det var underbart! <3

Jag och Rickard åkte buss hem från Borlänge. Satt och pratade lite sådär. Så insåg jag plötsligt, väldigt lyckligt:
-Vi ska ju till IKEA på tisdag!
- Öl?

Selektiv hörsel, kallas det tror jag. Men IKEA på Dienstag, köpa säng! Har lyckats lösa det monetära problemet av inköpet, så nu fattas bara släp och tid - sen far vi! Har dock två föreläsningar på tisdag, slutar klockan tre. Så kommer väl inte vara hemma förrän åtta på kvällen, och då ska det monteras sängar och donas. HÄRLISCH!
Men, jag längtar. Fan vad skönt man kommer sova då! :)

Nu, ska jag unna mig någon timmes lugn tystnad, innan jag börjar läsa kurslitteratur för nästa veckas arbetsområde. Sex texter i kompendium, på totalt 60-70 sidor. Dessutom två texter från internet och 64 sidor i två olika böcker.
Helst både före och efter föreläsningarna. Nice.

needy!

Har just mailat till blogg.se och bett dem göra en app för Android. Hoppas hoppas hoppas att detta blir den första gången som någon lyssnar på vad jag säger! Haha!

HELG!

Vilken J*VLA vecka. FY! Det har varit tenta, redovisning, jobbiga saker har hänt. Har inte känt dig länge, men lider med dig vännen <3

Känns på ett sätt lite fel att gå ut och fira ikväll, när så tunga saker finns i huvudet. Men man måste få koppla bort det, och bara ha kul för en kväll. Och vilken kväll det ska bli! <3

Jag har varit duktig och sökit ett jobb nu också. Så tycker jag faktiskt att fröken 20 år idag kan söka det också! ;) Det vore kul :)
Har ringt runt och fått in referenser, så hoppas faktiskt litegrann på detta nu. Det vore faktiskt ganska underbart att ha en extra inkomst, kunna dra ner studielånet! Men, det har jag tjatat om så många gånger innan, ska inte göra det igen. Nu ska jag bara hålla tummarna. I tre veckor. Puh!

Usch, jag hatar att tänka på ekonomi.. men det vore fantastiskt med mer pengar än vad som rullar in nu. Det finns mycket som vill göras.
Ska nog, om det inte blir något med jobbet jag sökt nu, lämna in CV:n på butiker också.. hoppas på extrajobb någon helg ibland. Är ju ändå bättre än ingenting. Och butik kan jag utan och innan. No problem.
NEJ, nu ska jag gå ner till HVC. Ciaop

"jag ska bara..."

Jag känner mig lite som Alfons Åberg. Jag som var så bestämd. Att jag skulle ta tag i det, men såklart, som vanligt kommer det saker i vägen.

Som denna månad, vet jag inte vad som blev fel med budgeten, men fick inte råd med gymkort nu heller. Nästa lön kommer överskottet att gå åt på sängar. Definitivt. Så att avvara 900 blir inte lätt då heller.
Men, månaden efter det, kanske? Vi får se. Hur det blir.

Det enda jag är helt säker på är att jag vill ta tag i min hälsa nu. Jag vill börja träna, äta, sova - regelbundet. Jag är så ur balans, sen jag vet inte hur många år tillbaka. Och jag mår inte bra. Jag är inte frisk.
Jag har väl uttjatade problem med rygg, nacke, axlar, jag sover jättedåligt, jag äter ännu sämre.. jag vill må bra!
Och nyckeln till det är att börja träna. För då kommer matrutiner in automatiskt, jag kommer verkligen bli hungrig, kommer behöva äta rejäla mål mat tre gånger om dagen. Jag kommer sova bättre, kunna slappna av helt i nacken. Det kommer ordna alla mina hälsoproblem.

Och det är inte sånt jag bara inbillar mig. Det sa min sjukgymnast till mig. Inte det om mat dock, men det vet jag själv att anstränger jag mig äter jag så mycket mer.
Inte för att jag har någon typ av ätstörning nu, jag bara blir inte hungrig jämt. Jag fungerar ändå, om jag kanske inte äter frukost en dag, eller så är jag för trött för att äta middag nån dag.
Och jag vet att jag gör fel, jag vet att jag måste skärpa mig. Jag är bara för lat för att ta tag i det.

Men det ska bli ändring. Jag ska gå upp 14 kilo. Tills när vet jag inte, men det ska ske. Med start omgående.
Sådetså!

panicattack

Är bara förnamnet. När man får ett mail från skolan, att något av mitt har blivit upphittat på Willys. Plånboken, panik, såklart, hur skulle de annars kontakta skolan?
Det stod ett telefonnummer också, men det fungerade inte. Panik, igen. Mailar tillbaka att numret ej fungerar, vad fan ska jag ta mig till!? Hon har ju säkert slutat också. Satt i en kvart och bara stirrade blint på dataskärmen. Försökte ringa samma nummer säkert tio gånger, men det fungerade inte mer för det.

Fick till slut svar, att det var personalen, så jag kunde ju åka in dit och fråga. Said and done, torkar paniktårarna och brummar iväg till Willys, igen.
Det enda som går runt i huvudet är "England all over again". Det var där jag lyckades med det värsta jag varit med om i hela mitt liv. Jag lämnade mitt handbagade på ett tåg. Pass, plånbok, sprillans ny mobil, sprillans ny kamera, massor med kontanter (hade ju växlat till pund), mitt nyfådda körkort.. Ja, allt!
Den känslan. När man är i ett främmande land, var även med folk jag inte kände så jättebra, mamma och pappa tusentals mil bort. Utan pass.
Det går bara inte att beskriva.

Den här gången var det ju inte riktigt lika illa. Bara plånboken, bara kort som kan spärras. Men ändå. Tankkort, kontokort, matkort (har ett separat kort för matbudget), körkort som måste göras om.. det känns lite som livets undergång ändå.
Mest, för att jag är så klantig. Så obeskrivligt jävla klantig att jag, efter att ha gått igenom ett rent helvete i samma melodi förut, att då lyckas.. igen! Man hatar sig själv ganska hårt då kan jag tala om.

När jag väl kommer fram till Willys letar jag på personalen.
Blir utfrågad om hur plånboken ser ut, ID-kort, namn osv, osv.
Till slut ger dom mig min kära plånbok! Och en lapp med ett namn och telefonnummer, till farbrorn som lämnat in den till personalen. Så jag ringde och tackade honom. Det förtjänade han verkligen! Han är månadens hjälte, för mig.

Det som hände i England, för dom som inte hört denna historia ännu, var att jag ringde mamma, som ringde moster, som ringde polisen. Mamma ringde och spärrade mina kort, mitt pass och allt sånt. Tio minuter efter hon spärrat passet ringer min moster och berättar att dom hittat väskan, allting kvar.
Men ett spärrat pass förblir spärrat. Så jag fick betala över tusen kronor för att få ett tillfälligt pass hos Svenska ambassaden i London. Så stannade jag kvar tre dagar extra och bodde hos min Moster. Världens bästa moster, hon var årets hjälte då, och kommer alltid vara <3

Så, det som såg ut att bli mitt livs värsta resa, slutade bara lyckligt, minnesvärt och underbart.
Men aldrig tänker jag åka tåg i Storbritannien igen!
Och, efter idag - inte handla på Willys heller antar jag ;)


take me back

I oktober 2008 var jag i USA, FL, Orlando. Det var under tiden som valet pågick där. Såhär i efterhand, två år senare, har jag för första gången tagit reda på vad hela dendär soppan med Joe the plumber handlade om.
Vi såg ju förfan valposters där han nämndes, nästan överallt satt dom. "Joe the plumber, Joe the plumber, Joe the plumber"... efter alla vägar.

Det känns ändå ganska coolt att ha sett irl hur valkampanjen pågår i USA. Vi såg reklam på tv också, med Obamafamiljen, och med politiker som bara smutskastade motsåndarna. Och är det inte dit Sverige också är på väg? Till smutskastning, istället för att fokusera mest på att belysa sina egna fördelar?

Politik är så fult. What's it good for anyway?



Undrar när Sverige får sin egna Joe...


AAAAAAANNNGGGGG!!!!!!

Jag vill se Avatarfilmen NU! NUUUU!!!!
Och nej, inte dendär lame-ass blåa gubbar, nu-förstör-vi-innebörden-av-avatar Avatar (which i love btw), nej jag pratar om den RIKTIGA avataren, The last airbender, the one and only: Aang.
Kanske den bästa tecknade serien någonsin. Ja, tecknad. Gick på Nickelodeon. Min 11-årige lillebror tycker den är skitcool. Men jag älskar den ändå. Den är bäst!!! Den är så en vuxen-serie, den är för seriös för att barn ska förstå.

Aaanyway, jag tror inte alls att filmen kommer göra serien rättvisa, men jag måste se den ändå. Den verkar ganska jävla cool, enligt trailerna. IIIIIH!!


tent this!

Till att börja med: jag hatar att cykla till skolan. Hem är inget problem, det är mest skönt. Men på vägen till skolan så har jag typ 7 uppförsbackar. Och när man cyklar till skolan är man oftast relativt nyvaken, man har inte fått upp flåset än liksom. Jag kommer inte ens ut till vägen innan jag andas som en 90-årig rökande astmatiker.
På vägen hem, så är det två uppförsbackar. Bägge två direkt följande efter rejäla nerförslutningar, så man behöver inte ens trampa för att ta sig förbi dom. SÄMST!

Denna tisdag var riktigt hemsk. Första tentan ever. Något jag helst låter bli att göra igen. Men, jag har ju bara lite mer än 4 år kvar, hm?
Det var riktigt jobbigt hur nervös jag blev innan, illamående, andnöd, the whole nine yards! Trots att jag kände mig någorlunda säker på varje fråga. Det kändes liksom inte som någon risk att jag skulle sitta helt tyst oavsett vilken fråga jag fick.
Ändå så vart jag pissnervös, och samma gamla ramsa när jag skulle prata. Jag glömmer bort att andas, får skyhög puls och bara skakar i hela kroppen. Usch!
Efter tre år på sam!? Det borde ju vara lugnt nu, så mycket muntliga redovsiningar som vi haft.. jisses.

Bara att hoppas på att det går över med tiden. Annars blir man just en snygg lärare. Som inte kan prata inför en grupp. Hah!

När det väl var över så tänkte man inte så mycket på det längre. Cyklade hem, åt litegranna, sen cyklade jag till Emelie på vändplan 7! :) Hade en trevlig kväll med några av tjejerna. Slutade med att vi pratade spöken och spökhistorier. Det är inte så smart när det är köl-svart ute. Och man ska cykla hem.
Fast det gick ganska bra ändå. Parkerade cykeln, sen hände det läskiga. Jag måste rita en bild för att visa!




Jo, jag ställde cykeln i cykelparkeringshuset.
Började gå mot huset, så precis när jag kommer upp bredvid dörren in till förrådet ( "X" på kartan) så blåser det ju till så dörren in till förrådet knarrar sådär skräckfilms-domedags-läskigt.
Jag tänker "bara vinden, bara vinden, bara vinden", försöker hålla mig lugn, men när jag är jämsides med den stora svarta mörka öppningen till förrådet så går det inte längre, så jag börjar springa.
Jag är så oerhört mörkrädd. Hösten är inte min vän!

sleep TIGHT!

Japp. Sängen blev såld idag. Såld, som i borta. Ingen mer sängram, ingen mer madrass. GONE!
Så, inatt ska jag gosa ner mig i en 90-säng som redan ockuperas av 185 cm Rickard. Som för övrigt inte är lätt att flytta på när han sover. Kanske blir golvet i slutändan?

Och så ska det fortsättas i, inget mindre än, tre veckor. TRE! VECKOR!!!!
Åh, usch. Jag gruvar mig verkligen för det. Haha, alltså. Jag tycker om att sova med min pojke, jag sover jättedåligt utan honom.
Men samtidigt har jag sen urminnes tider haft enorma problem med både nacke och rygg, och sover jag inte absolut 100% bekvämt så har jag utan tvekan huvudvärk dagen efter.
Och det är inte någon snäll, lite halvdan huvudvärk heller, den är gnagande, malande, gränsen-till-migrän artad. Uncool.

Så, ja, jag är lite rädd för mitt välmående de kommande veckorna. Men det gick ju för ett år sedan, det borde ju gå nu också?

Nu får det bli två inlägg för jag svävar ut så mkt när jag skriver.. hm!

sleep tight?

Jag och sambo, min älskling, love you <3, ska ju som sagt skaffa ny säng. Var på jysk och tittade, känns ovärt. Det är liksom 15 år längre garanti på IKEA. And, let's face it - man kan ju bara köpa saker på IKEA? Det finns inga alternativ. Då är man osvensk, hah!

Nej, men hursom. Så eftersom att vi ska köpa ny säng (vilket dock inte lär bli förrän i slutet på månaden, lön liksooom) så tyckte vi att det var en bra idé att lägga ut våran nuvarande sovplats på Blocket. Sängstommen för 800, vill man ha madrass också; 1000.

Vad vi inte tänkte på, och tro mig - jag vet nu hur korkade vi är, var att någon kanske vill ha både säng och madrass omgående. Leaving us without a bed! HM! SMAART!!! Jag blir så jävla arg på/road över hur otroligt kort ens tankebana går ibland. Amazing!

Det är iallafall en liten själ som har mailat på annonsen och frågat om hon kan köpa både och. Alltså, haha! Jag dör!
Visserligen har vi ju en säng i gästrummet/kontoret/guldrummet, som skulle kunna funka tillfälligt. Om den inte var 90 bred. Ehe, vi ska liksom byta för att 140 är lite för litet. Vi tar båda mycket plats när vi sover, real mean sleepers också, slåss och sånt. Så, en 90säng resten av månaden känns... lite tight.

Men jag ska väl vara en bra annonsör och svara ärligt på kvinnans frågor. Whatwhaat!

studysession

Ytterligare en pluggdag avklarad, fan va grymma vi är! Det känns faktiskt inte jättehemskt med den här tentan längre. Bara hemskt. Men inte jätte, det är framsteg!

Men, så bra som vi repeterat (och kommer repetera imorgon också, i sisådär tre timmar!) så känns det faktiskt lugnt, som man faktiskt kan slappna av ikväll.
Eller ja, mentalt iallafall. För min del så kanske det ska monteras säng också. Får se, om jag och Rickard lyckas fynda något.

Det är verkligen på tiden att byta sängen nu, jag har haft samma madrass sen jag fyllde 14, och det är ju bra många år sedan. Dessutom är det ingen superdupermadrass heller, den är från innan IKEA's sovrumssatsning.
Så, ny säng ska det bli. Helst igår.
Dessutom så ska vi äntligen, ÄNTLIGEN, få upp spegeln från golvet! Sockerlåda är helt omöjligt att hitta, så vi borrar. I våran nymålade fina vägg, i know. Men, vi ska bo här bra många år, spegeln kan inte stå på golvet. Det måste bli hål helt enkelt! 

Det känns skönt, jag har stört mig på den jäveln sen vi fick in den i lägenheten, helt otroligt mycket.
Förmodligen för jag älskar våran lägenhet så mycket, och jag vill verkligen att allting här hemma ska kännas bra. Färdigt liksom. Men, det kommer väl alltid vara a work in progress, om jag känner mig själv.
Inredningsfanatiker som man är.
Jag blir för uttråkad med samma lika hur länge som helst. Måste få in lite nytt ibland så det känns spännande ett tag till ;)
Men, nu ska ni inte tro att jag springer och köper nya möbler var tredje månad.. Det räcker med att typ, möblera om böckerna i hyllan, byta plats på ljusstakar, liksom. Såna saker. Så känns det nytt och fräscht.

Jag är galen, jag vet.

sönder.. nej, söndAG

Vad hände med att söndag ska vara en vilodag? Hm?
Ja visst, I brought this on myself, som sparar allt skitjobb till sista minuten, som alltid. Men ändå, såhär i efterhand känner jag mig inte så glad. På mig själv då.

En sak som dock piggar upp mig är att tända ljus. Levande ljus är så myyysigt, det känns bara totalt ologiskt och på gränsen till puckat varför jag inte hade levande ljus förut? Det är så avslappnande på nåt vis. Sparar el gör man också, hoho, smarta Catherine!
Jag började tända ljus igen när jag varit hos min kusin Eme en kväll, och hon hade levande ljus överallt i sitt rum. Då insåg jag hur mycket jag saknade det. Jag kan liksom inte ens minnas när jag gjorde så själv senast.

Så nu är det fire in the hall varje kväll nästan, ashärligt!
Fast just i hallen har jag inga ljus. Det finns ingenstans att ställa dom! Sämst. Jag ska kolla på byråer på IKEA, nu!

zapp

Jag har nån sjuk grej på gång. När jag sitter och tittar på tv, och det blir reklam så börjar jag zappa. Såklart, är det reklam på alla kanaler samtidigt, och det slutar alltid med att jag sitter och kollar på reklam på en annan kanal. What's up with that? Jag missar ju mitt program, helt syyykt.

I övrigt, jag har fått i mig brunch, och tänker snart återuppta det ändlösa pluggandet! Nejdå, men idag ska jag fan bli klar!! :)
Sen ska lägenheten stooorstädas. Det har behövts i typ en vecka, vet inte när jag dammtorkade sist och moppa golven ska vi inte ens nämna! Så, det blir städdag, när pluggdagen är över. Haha

Så, now I'm hitting the books, HARD!

i smell like alcohol when i exhale

En halv Catpain, HAHA- jag älskar att stava fel! Captain ska det ju stå. Captain Morgan. Blandas med CocaCola, massa massa massa is och 2-3 skivor lime. En halv sådan och jag är väldigt avslappnad, lugn och härligt bortdomnad i huvudet. Det behövs efter hur mycket jag har pluggat idag.

Jag har suttit i ungefär 6 timmar straight, har jag räknat ut. Började ungefär kl 13 och slutade kl 21, och med typ två timmars uppehåll lite finfördelat över kisspauser, matuppehåll och pill-i-naveln.
Men har faktiskt fått väldigt mycket gjort (tror jag, nu när jag tänker tillbaks så känns det inte lika mycket.. hm) och det känns ganska bra inför imorgon. Ska se till att plugga minst 6 timmar då också.
Så slipper jag vara så stressad på måndag och tisdag. Kanske man för en gångs skull kan ägna dagen innan åt att repetera, istället för att panik-läsa.

För inte första, och definitivt inte sista, gången: jag ska INTE gå igenom Högskolan på samma sätt som gymnasiet. Jag ska anstränga mig! Och hittills, har jag lyckats göra det ganska bra, om jag får säga det själv.
Jag är mig själv, Daniel Henriksson och mest Sam-sam - evigt tacksam för att jag hade så mycket plugg i gymnasiet. Alla borde gå samsam. Det är så grymt högskoleförberedande så man får nästan glädjetårar åt det såhär i efterhand. Iallafall i Sandviken. (Nåt bra den lilla skithålan lyckats med, wow!)
Då, när man fick gå igenom vad som kändes som oändliga genomgångar med "såhär och sådär ska man göra på högskolan", så kändes det inte överdrivet roligt direkt. Man var redan skoltrött så det räckte för en hel klass, så fick man höra massa saker om att plugga ännu mer, no thanks!

Nu, idag, så kan jag inte tacka mina gamla lärare tillräckligt för att de har hjälpt mig så mycket. Ändå har jag haft ett års arbetslöshet med absolut noll tanke på studier, ingen som helst träning av mina skrivfärdigheter eller språkbruk. Ändå sitter det kvar, tack vare att det nöttes in så hårt, även när man inte tänkte på det. Så, TACK samsam, Chefen, Sandviken! Good night!

"utom en som var idiot"

Att det kan vara så roligt med studentlitteratur, det trodde man aldrig. En lärarinna i småskolan på 1880-talet har skrivit så vackert:
"Elevernas ålder har varierat mellan 7 och 33 år, men oaktadt jag haft många gamla elever har aldrig någon varit uppstudsig eller riktigt olydig, och alla - utom en som var idiot - hafva inhämtat så pass kunskaper..."

Men det var väl bra ändå, att hon bara hade en idiot under sin tid som lärare!

a while

Ja, jag kan erkänna att det är lite illa när tre dagar känns som "längesen". Men är man bloggberoende så, ja. :P
Jag har dock en extremt bra ursäkt. Skolan har varit gryyymt hektiskt senaste dagarna, har inte haft tid till att nöjessurfa. Och det, det är fan inte bra!

Men jag tycker på något konstigt vis ändå inte att det är jättejobbigt heller. Imorse när jag vaknade så längtade jag nästan efter att dyka ner i böckerna. Konstigt, jag vet.
Men det beror förmodligen på att jag totaldäckade efter jag ätit mat igår. Jag var helt färdig, hade suttit med mina nya fina kompisar (haha, nej, jag får aldrig nya kompisar, jag är stolt!) och pluggat nästan hela dagen. Det tar på krafterna!
Så, jag var out cold före klockan 22 igår. Väldigt många plugg-timmar som försvunnit där. Så nu ska lördagen spenderas lika begravd i böcker som fredagen, bara att jag kör solo nu, så får se hur bra det går.

Ska förska bättra mig med uppdateringar också! Lovar!

RSS 2.0