so happy together

Detta är min nya bästis:


distraction

Jag måste ha någon diagnos koncentrationssvårigheter, bara att det inte är diagnostiserat än! Men fasen vad svårt jag har för att fokusera på uppgiften. Fast jag nu, efter många om och ännufler men, har läst de texter som behövs, samt antecknat kring dessa, så kan jag fortfarande inte ta mig i  kragen och bara skriva skiten!

Det är helt åt heelvide jobbigt, jag vill bara bli fäääärdiiig! Jag har ju säsongsstart på BONES som väntar, äntligen!!! Mer spännande slut har jag aldrig (nästan) varit med om!
Så, morot - check
Underlag - check
Vet vad jag ska skriva - check
SKRIVER - icke!

Jag förståååår inte. Blä!
Har dessutom i flera timmar funderat på att möblera om böckerna i hyllan, det ser inte bra ut nu alltså. Så det ligger och gnager i bakhuvudet. Som tur är har jag hyllan i ryggen nu, så jag tänker inte på det lika mycket när jag sitter vid datorn, BUT STILL!! Fy på min hjärna idag.
Men, nu ska jag sluta porrsurfa, stänga ner facebook och allt detdär, och göra klart denna förjävliga uppgift.

moon day

Det är alltså, SERIÖST, helt sjukt vad man är beredd att göra - för att slippa plugga.
Som idag, då var pressen alldeles för stor. Jag dammsög hela lägenheten, alla kanter hörn och vrår på soffan, sedan har jag tvättat två maskiner också. Och möblerat om en massa, fast inte möbler. Utan inredningen i övrigt - ljusstakar, prydnader, typ allt på bänken i köket... vad som helst för att skjuta upp läsningen.

Men till slut, efter jag stod i duschen typ dubbelt så länge som behövligt, så satte jag mig i den extremt rena och ludd-fria soffan - och läste. En av tre böcker, sen ska jag skriva ut från internet imorgon efter föreläsnignen också.
Så, när jag läst färdigt återupptog jag det omöjliga uppdraget att fixa Office på min kära dator. Men har lyckats få igång en utvärderingsversion nu, så jag har till 30 november på mig att ordna upp det mer permanent.

Nu ska jag vara ännumera olydig och kolla upp gymkortspriser, ansöka till vårens kurs, samt säkerligen porrsurfa lite också!
(porrsurfa meaning: besöka alla tänkbara onödiga sidor för att slippa fortsätta plugga, dvs otillåtet = porr!)

back from hell



Jag kommer sitta på nålar varje söndag i fortsättningen. Världens underbaraste bästaste SUPERNATURAL har börjat igen!!! Och jag gråter, för jag vill inte vänta i en vecka på att se fortsättningen! :o
Det är så vidrigt spännande, men ändå inte.
Jag vill bara sååå se hur det kommer fortsätta härifrån! Usch. Någon borde kolla min puls nu, så töntigt uppspelt är jag, haha!

Men man kan inte låta bli att bli fast, it's the best there will ever be! Jag kommer tvinga mina barn att kolla på Supernatural.
Haha, nej vad hemskt! Fy sjutton vilka mardrömmar dom skulle få. Tillochmed så jag legat sömnlös för det varit så hemskt ibland.
But hey, what the hell, om/när jag skaffar barn så ska jag inte direkt sikta på årets mamma, mohaha! Allvarligt, jag skämtar bara. Jag är inte så hemsk, egentligen. Jag bara vill verka elak så folk ska bli rädda för mig. Vilket dom bör vara egentligen, bara att jag inte visar mitt sanna jag för någon. E-he-he

Nu ska jag nog kasta in den, jag är alldeles för övertrött nu. Catch ya on the flipsyde!


sweet

Jag kommer inte överrens med min nya dator. För när jag sitter och skriver så kan jag plötsligt komma åt någon knapp som gör att hela senaste raden bara försvinner!
Och jag vet inte hur jag lyckas. Det är spännande, på ett sätt. Tack och lov för ctrl+z. Det har räddat mitt liv många gånger.

Anywaaays, jag har nog inte direkt något vettigt att säga. Jag är ganska trött.
Jag ska hem till pappa imorgon, till klockan halv två. 13.30. Och känner jag mig och min pojke rätt så kommer vi stressa som idioter för att hinna komma iväg i skaplig tid.
Han slutar dessutom jobba klockan 4, om två timmar ju, och ska få tillräckligt med sömn. Men det blir nog inte så svårt, brukar ändå vara uppe runt halv tolv då han jobbat natt, så hoppas att det går vägen!

Jag har den dumma vanan att försöka hålla mig vaken när han jobbar natt, vilket ändå alltid slutar med att jag somnar mellan en timme och fem minuter innan han kommer hem. Det spelar ingen roll hur länge jag har sovit då heller, jag är helt utslagen och märker aldrig när han kommer och lägger sig.
Istället vaknar jag ca en-två timmar senare och blir helt chockad över att han ligger bredvid.
Det är lite läskigt.

Tror inte att jag kommer orka vara uppe idag dock, jag är helt färdig. Det tär på krafterna att kolla på Disneyfilmer! Haha :)


frustrerande

Det är så vidrigt jäkla frustrerande när man försöker komma på något, ett uttryck eller kanske en bio man vet att man gick på men inte för sitt liv kan minnas vilken film man såg.

Jag och fröken Ida Carlson är experter på detta. I ettan på gymnasiet så gick vi i en hel vecka och grubblade på vad tolkningsfråga hette. Det kom upp när vi var på jobbet, typ "haha men det är ju... ehhh... vad heter det?"..
Som sedan urartade totalt och vi båda gick och irriterade oss på det tills ungefär en vecka senare - helt ur sammanhanget när vi stod och pratade med några i klassen bara ploppade upp i huvudet och jag skrek det rakt ut. Och vilken lättnad man känner sen när man kan sluta grubbla!

Jag sitter just nu med ett sånt uttryck och tänker så hjärnan kokar. Typ ett lite halvgammalt uttryck när man skulle säga åt någon att lugna ner sig. "Ta det..." kolon, pyton, chili.. alltså!!!!
Jag kommer inte på det!! Jag blir så arg. För det känns som att det verkligen sitter på tungspetsen och bara vägrar komma ut, mest för att jävlas. Så irriterande, jag får verkligen huvudvärk för jag funderar så hårt på det ibland.
I två dagar nu. ARRRGHH!!

Så, om någon fattar vad jag menar, och vet vad det heter - berätta för mig! It's killing me!!


WHERE DREAMS COME TRUE

Har haft en underbart rolig kväll med sex stycken trevliga tjejer :) Avverkade tre Disneyfilmer från en väldigt lång lista med must-sees.
Är ju stört omöjligt att inte börja tänka på den mest underbara, fantastiska, otroliga... sanslöst magiska resa jag gjort hittills i mitt 21 år korta liv.

Orlando, Florida. Disney World. Jag. Vill. Bo. DÄR!
Det är verkligen where dreams come true. Jag hade drömt om den resan hela mitt liv, och den blev så mycket tusen gånger bättre, häftigare, mindblowing än jag någonsin under alla de åren drömt om.

Så, jag tänkte bedriva lite självplågeri och lägga upp ett fåtal bilder därifrån.


the pearly gates - portarna till paradiset!


magic kingdom, the place to go - tyvärr den enda parken vi hann med, men den var så bäst!


pirates flaggan, helt fantastisk åktur - som allt annat där inne <3


tomorrowland, där dom gömmer SPACE MOUNTAIN!! alltså, spelar ingen roll om man gillar b-o-d-banor eller inte, den MÅSTE åkas! SÅ to.die.for j**Vla häftig! näst bästa rollercoaster jag åkt!


och vad vore disneyworld utan musse pigg och en parad?


cinderella casle - syntes på flera kilometers avstånd, och vilka fjärilar man fick i magen när man såg det på nära håll! helt obeskrivligt vackert <3


allt, verkligen ALLT inne i parken var så häftigt! det går inte att beskriva med ord, för man kan inte helt minnas hur fantastiskt det verkligen är. det känns som en dröm, så overkligt. så underbart!


det sista vi såg innan vi gick ut, ballonger! tyvärr fick man inte med sig dom över atlanten... det var även halloween-veckan när vi var där. sveriges firande är en fis i rymden jämfört med vilket pådrag dom har i usa. det är så jäääävlaaaa coooolt!!! alla borde åka dit på halloween, i sure have to do it again! AWESOME börjar inte ens beskriva alltså.

Men nu måste jag sluta. Jag deppar ihop annars. Men, ÅK DIT! Någon gång i livet, det passar så för alla åldrar, och det är en resa man aldrig kommer glömma, som man kommer värdesätta högre än själva livet. Det är drömmarnas land, drömmarnas stad, drömmarnas värld. Unbelievable. Unforgettable.

finally

Detta har verkligen känts som världens längsta vecka. Nog för att varje vecka på Högskolan känns som världens längsta, man går bara ner sig djupare ju mer man trampar.. typ!
Men faktiskt: två VFU-dagar, varav båda var extremt intensiva för lilla mig, en ledig dag som även den var hektisk, sedan seminariedag, följt av studiegrupp och en tvåtimmars föreläsning som var mer som ett sömnmedel.

Så nu, äntligen, är det fredagsmyyys! Jag ska till Borlänge, till Malin och kolla på Disneyfilmer! :D
Det är så härligt att det finns människor som är lika Disneyälskande som lilla mig! Ska bli skojskojskoj!!!
Och med tanke på hur trötta och flummiga vi alla var på föreläsningen känns det som nivån kommer bli extremt låg ikväll, men det är ju roligare då? :)

Har faktiskt inte så mycket mer att säga. Ger min hjärna en paus idag - så ska det fanimej läsas böcker imorgon! En hel drös ska vi läsa i dethär momentet vi börjat på nu; historia. Historia betyder alltid jättemycket text. Uncool.


illa.

Det är riktigt illa faktiskt.
De två dagarna jag hade min VFU var jag med på 5 engelskalektioner, två med klass 6, en med klass 8, och två med klass 9. Och här kommer det:
Jag lärde mig saker! Inte om läraryrket bara, men i engelskan! Haha, helt sjukt. Att dom får göra saker som inte ens jag kan. Jag! Med MVG i Eng A,B,C - två, TVÅ stipendier från Göranssonska fonden för goda kunskaper i engelska, får lära mig nytt på grundskolenivå. ILLA!

Men det är ju så det sägs; man lär så länge man lever :)

Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd

Har varit och gjort en liten del av mitt årliga bidrag till pappa Kamprads lidande ekonomi.. höhö.
Tanken var att köpa ett bord till min nya arbetsplats, men notan slutade på strax under 600 riksdaler. IKEA är farligt sådär, man impulshandlar idiotiskt mycket. Men bara saker man behöver, det är ju det värsta.
Så tänker man ju, att man måste passa på, när man faktiskt är där. Haha!

Men det var trevligt. Jag gillar IKEA. Who doesn't!?
Dom har ju allt och liiite till. Man kommer aldrig ut tomhänt. Och det började med pennor, fantastiskt.

Som McDonald's... men det ska jag inte gå in på! Samsam har skadad mig så grovt, för en som redan tänker alldeles för mycket är det inte bra att kasta in filosofi, psykologi och tre fördjupningskurser historia och samhällskunskap. Det är åt helvete vad mycket jag vet egentligen, bara att det ligger så långt, långt ner under ytan. Men då och då ploppar det upp såna där onödiga kunskaper - oftast så totalt osammanhängande att det är skrämmande.. menmen. Drev iväg rätt bra där!

Ska ta och sätta mig framför teven och ta det lugnt nu, ha det bra!

falukuriren

Jag tror nästan jag ska gå in på Falu Kuriren och erbjuda dem att anställa mig. Som korrekturskrivare. För alltså, jag är inte kick-ass-j*vla-awesome på svenska, men jag skriver då fan så mycket bättre än merparten av alla deras journalister. Dom formulerar sig åt helvete, dom sätter in fel ord, skriver en istället för ett... måste jag fortsätta?

Det är väl bara jag som blir uppriktigt irriterad över sånt, haha! Men jag tycker faktiskt att i tidningen ska det vara bra svenska! Inget som ser ut att ha skrivits av 11-åringar...
 
Jaja, sitter framför min nya dator och väntar på att klockan ska bli time to go!
Ska nämligen lämna det ljuvliga Dalarna för några timmar, åka till Gävle, syster, Biltema och sist men inte minst... IKEA!!! Som jag har saknat IKEA..
När vi flyttade in så kom vi ju hem med minst två ikeapåsar i veckan, haha... jo, vi blev lite galna där ett tag. Men nu var det väldigt längesen :)

Så, tills dess hade jag tänkt skriva in alla mina anteckningar hittills i kursen, men det gick inte! Måste få produktnyckel av pappa först så jag faktiskt kan använda word.. suck!
Kanske ska göra lite popcorn (har inte ätit popcorn sen i lördags!?!?!), dra på SUPERNATURAL säsong fyra, och bara njuta av livet. En ledig dag! Helt otroligt...

tre små gummor...

Har av någon helt j*vla ofattbar anledning fått tre små gummor i huvudet! Det är lite smått drygt sådär, men jag klagar inte.
Sov inte över idag, haha! Känner mig stolt, stolt och lycklig. Hade bara en lektion också, så slutade 9.40. Eller, nästan. Fick håltimme kanske man ska säga. Så jag for hemåt igen, kollade upp Söderbaumskas styrdokument - och skrev veckans uppgift. Var även tvungen att referera ur en bok som inte hade ett skvatt med själva uppgiften att göra, det var i princip bara årtal och reformer i den. Skittråkigt!
Men, gick man inte Samsam så säg. Fick till något lite finurligt ändå, så nu känner jag mig gryyymt nöjd med mig själv.

Ska vara tillbaka på Baum klockan 13, då har min handledares klass en projektredovisning, och efter den ska vi prata lite om vad jag ska göra nästa gång jag kommer dit. Skojskoj!
Ska nog kanske slänga i mig något mättande innan, så inte magen överröstar de stackars redovisande niorna. Hihi

Auf Wiedersehen..




... på marknaden uti moooooora!

HAHA!!! googlade tre små gummor, turns out: man ska sjunga Nora -NNNN! Fail..


VFU

Dagen började helt strålande med att jag vaknade 7:57. Skulle vara där klockan 8. Jag svor inte ens, jag suckade inte ens. Jag är så van med att vara såhär klantig, det är nästan skrämmande. Men det tycks alltid vara så att när jag har något viktigt att göra, så sover jag alltid och vaknar av mig själv mellan 3 och 30 minuter innan jag ska vara på plats.
Om ni lyckliga själar, som inte är drabbade av obotlig idioti och otur till max, någon gång skulle befinna er i samma situation - det är ingen idé att få panik. Det är ingen idé att bli arg på sig själv. Det är bara att ta sig i kragen, stressa som en dåre och haul ass så fort som möjligt.

Vilket var vad jag gjorde idag. Försökte samtidigt få tag i receptionen, så jag kunde få någon hum om vart jag skulle parkera. (Det kändes inte som att promenad var ett alternativ.) Tre gången hamnade jag hos telefonsvar: Receptionens öppettider är 8-15 blapplappla.. Då var ju klockan redan över 8, glad Catherine. Hej och hå.
Typ tio över fick jag svar, instruktioner sen brummade jag iväg i fina Våfflan.
Sen när jag kom fram så gick jag fel........ alltså ana hur matt jag var på mig själv. Hat börjar inte ens beskriva hur jag kände för mitt egna lilla jag.
Till slut hittade jag iallafall receptionen, och i ett rum bredvid där satt mina söta klasskamrater!

Tack och lov hade jag inte missat så mycket - bara presentationen av personalen. Sen var resten av dagen inte så spännande (jämfört med hur den började, allting är relativt!). Hade fyra lektioner med min handledare Jenny, hon är en härlig människa! :)
Glad och energisk, och så tror jag hon är från England för hon har en ganska skön brytning. Hon är engelska/bildlärare, men har bara engelska nu.
Men jag som funderat på att ha bild också blev verkigen övertygad idag. Hon sa att det är den bästa kombinationen man kan ha! Haha

Lektionerna var iallafall med 6A, 9:1, 9:2 och 8A. Var riktigt kul att se faktiskt, hur det går till från lärarens perspektiv. Ser verkligen fram emot imorgon, och fortsättningen av kursen. Jag vill ha massa mycket mer VFU!

vuxenpoäng

Måste ju få enorma vuxenpoäng nu när jag har röstat för första gången! Jag känner mig så cool. Typ.
Det sägs ju vara det viktigaste valet ever så, lika bra att utnyttja sina rättigheter antar jag. Vill inte ha kvar detta skämt till regering heller, så man gör väl vad man kan?

I övrigt har det varit en lugn, skön, mysig och rolig helg. Idispidis har varit här och det har varit så underbaaart :) Har saknat henne så fruktansvärt, min söta elaka Ida! Varit en väldigt nostalgisk helg. Innebandy, massa godis och en Ida som somnar så fort man drar igång en film. Underbart.

Mindre underbart var det i fredags, när jag skulle traska till Lugnet och kolla på när Aston fick styk av Alba. Var inte så jättekallt ute så pälsade inte på mig direkt. Började traska iväg samma väg som jag cyklar till skolan (svårt att förklara.. men den är snabb & smidig!), bara det att när jag kommer till en korsning så är jag på väg att ta samma väg som en väldigt tveksam man med en läskigt stor hund.
Vilket resulterar i att jag går en annan väg, som jag trodde att jag gått förut. Visade sig att jag trodde fel. Hamnade helt åt helvete - in i något bostadsområde jag aldrig sett.
Körsbäret var att det dessutom började ööösregna. Annars hade jag ju kunnat MyTrackat mig på rätt spår igen, men jag ville inte blöta ner min Hero.
Så jag chansade mig fram, och hamnade tillslut vid kyrkogården.

Därifrån går det en bro över R80, så man hamnar på baksidan av friidrottsbanan/arenan/whatever. Så, kul. Tänkte jag. Att behöva gå runt hela skiten.
Men, jag bet ihop och fortsatte traska. Då var det en dörr öppen i stängslet, perfekt ju, kunde jag gå tvärs över allt, spara tid! Awesome!
Lyckan hade vänt, äntligen går nånting rätt! Rätt in i en massa låsta dörrar och ett tvåmeters stängsel. Kul. Inte en chans i hela j*vla världen att jag går tillbaka - så jag klättrade över stängslet.

Allt detta. För att titta på innebandy. INNEBANDY!!??! Världens tråkigaste sport (efter bandy såklart, vilket iofs inte ens är en sport)
Så gissa om jag var måttligt glad när jag kom fram... Blöt som fem blåvalar och irriterad så det rykte lite lätt ur öronen. Men, som tur är fick jag snart träffa Ida som kunde skratta åt hur dum jag är så kändes allt bättre sen.

Men, kort och gott - en lugn men händelserik helg som avslutas med slappfest 2010. Lovely <3

snart blir det...

FREDAAGSMYYYYS! OM DET SÅ ÄR DET SISTA JAG GÖR!
Nej, focus! Denhär fredagen är så sjukt välkommen, den är så efterlängtad. Jag har varit så kaos-ig sen skolan började, och för första gången känner jag att jag kan få slappna av - på riktigt. Det är skönt.

Jag är så totalt väck i huvudet, jag är skitseg och min humor är så långt under botten att jag nästan skäms. Dessutom kan jag inte skriva, stava eller prata för fem öre. Så jag är tyst.
Har gjort lite planer med pappa iallafall, på söndag händer det grejer, iihihi :D

Fast, nu ska jag inte skriva nåt mer här, känner att det blir alldeles för flummigt. Jag kopplar inte själv vad jag tänker så, au revoir!

Jag ska vänta på att IIIIDAAAAA koommmmeeeerrrrrr!!!! :D:D:D:D <3<3<3<3<3

rispekt

Jag har fått lite nyvunnen respekt för en gammal lärare idag.
Jag har aldrig tänkt på det förut men han var faktiskt en ruggigt bra lärare, som vi verkligen inte behandlade därefter.

Jag och mina klasskamrater på högstadiet hade en jättetrevlig lärare i Spanska första året. Dock var hon inte utbildad i spanska, hon var egentligen NO-lärare på skolan, men det var brist osv. Hon var dock grymt rolig att ha i spanska och vi älskade hennes lektioner.
När vi sedan började i åttan så hade dom anställt en ny lärare i spanska. Luis. Och vi hatade honom. Han var ju inte alls lika bra som vår tidigare lärare, han var tråkig och jobbig och allt vad vi nu kunde komma på.
Vi klagade från dag 1, både till honom och våran elevhandledare.

Vi var helt odrägliga på hans lektioner, vi lyssnade för det mesta inte, vi klagade på uppgifterna - hur roliga de än var, vi skulle tvunget klaga ändå. När vi hade prov så satt jag och mina närmaste kompisar kvar tills alla andra gått, och då började vi öppet fåga varandra vad de svarat.
Och han blev aldrig arg, han röt inte ifrån, han försökte bara så snällt som bara möjligt be oss att låta bli.

Jag skäms över att säga att jag faktiskt var värst. Var det något jag inte hade lust med en dag, drog jag på mp3n på skapligt hög volym och bara lyssnade inte. En gång sov jag tillochmed. Och efter det fick jag verkligen veta att jag levde - av min elevhandledare. Så, sen skärpte vi faktiskt till oss lite. Efter ett och ett halvt år så slutade vi klaga. Vi började inse att han faktiskt inte var så dålig som vi hela tiden intalat oss.
Men, ungefär då så fick vi en ny lärare. Som var ännu värre, han var uppriktigt dålig. Inte bara för att vi intalade oss det utan för att han inte lärde oss ett dugg.
Så, efter första lektionen rusar vi till vår elevhandledare. "Vi vill ha tillbaka Luiiiiiis!!!"

Gissa om hon blev arg. Här har vi klagat i ett och ett halvt år på hur mycket vi hatar honom, och när han slutat så var han helt plötsligt den enda lärare vi kunde tänka oss.

Idag, så insåg jag hur mycket han verkligen var värd. Att i över ett år stå ut med all skit vi kastade på honom, vi hade tillochmed vattenkrig på en av hans lektioner, och under en gång på ett och ett halvt år så höjde han rösten. Men aldrig annars. Och varje gång vi klagade (vilket var ofta) så försökte han bättra sig, ändra sina lektioner.
Vilken hjälte han är egentligen. Att han orkade. Det förvånar mig verkligen, och jag har sån enorm respekt för honom nu, som inte gav upp.



Bör nämnas, han slutade inte på grund av vårat beteende, utan han fick ett jobb på annat håll - inom ett annat yrkesområde.

Hon ville ju inte lyda

Idag skulle vi titta på en dokumentär som heter Hon ville ju inte lyda. På väg in i salen så mötte vi några klasskamrater som varit på den tidigare visningen. En av dom sa: Ni kommer bli så förbannade!
Och det blev jag, är fortfarande.

Dokumentären tog upp flera fall där barn blivit misshandlade av vuxna och lärare. Ett exempel var en elev som blivit slagen av rektorn. För att han hade haft på sig en keps i skolan, som skolan gett honom.
Hela hans klass såg vad som hände, och en tjej i klassen gick in till rektorn senare och sa att hon såg att hon slog honom, det är inte okej! Han hade ju inte ens kepsen på sig längre.
Rektorn blev då förbannad och skickade ut tjejen, sa att hon skulle sluta ljuga.
Senare så gaddade alla lärare ihop sig mot denna klass, och ett rykte började spridas om att eleverna hittat på det hela, det var bara lögn.

Alltså jag blir så aaaaarg!!!! Så här ska den F****N inte gå till över huvudtaget, men särskilt inte i Sverige! Vi som "är så duktiga"...

Det nämndes även många liknande fall där barn eller ungdomar blivit slagna eller knuffade riktigt hårt, av vuxna som försvarade sig med att: dom måste lära sig respekt.
Och nästan alla fall som gick till rätten slutade så j*vla illa!
De vuxna fick förmildrande omständigheter då de blivit provocerade. Provokation i rättsärenden är t.ex. grova kränkningar eller hot om våld. Det som i dessa fall klassats som provokation var att ett barn, ETT BARN, kallat någon "idiot" eller "gubbjävel". I ett annat fall så hade en dotter vägrat gett sin far en mobiltelefon, varpå han kastade sig över sin egen dotter och väldigt våldsamt tog ifrån henne mobilen. Det var också provokation.

När de dessutom frågade domarna i de olika fallen hur de kan rubricera så futtiga saker som öknamn och en enkel vägran till provokation, kunde de inte svara på.
En av dom (angående dottern med mobiltelefonen) försvarade sig med: Hon ville ju inte lyda.
Alltså jag blir mörkrädd! Är det såhär det ska gå till i ett JÄMSTÄLLT LAND!?!? Som öppet predikar om att alla ska vara lika inför lagen, men därefter inte ger barn samma trovärdighet som vuxna. Och visst, barn kan hitta på. Men när det finns flertalet vittnen som alla säger samma sak, och när det är en så uppenbar sak som hänt - så berättigas våld mot barn, då det sker i uppfostringssyfte.

Vilket som helst av de fall de tog upp, de flesta dömdes för ringa misshandel, skulle fått en helt annan utgång om det varit vuxna offer. Borde det inte vara tvärt om?
Ska man inte som vuxen veta bättre än att låta sig provoceras av barn?
Som lärare har man det kravet på sig, den skyldigheten, att inte låta sig provoceras av elever. När man då gör det, så bör det utan tvivel leda till avsked.

Det nämndes också, ett fall där en lärare blivit avskedad för att han tagit till våld mot elev. Artiklar på webbtidningar om detta fick skrämmande många kommentarer om att han inte borde avskedas, han gjorde rätt som satte eleven på sin plats. Vad f*n är det för land vi lever i?

En tanke som slog mig angående fallet med rektorn, där alla lärare ställde sig emot denna klass och sa att de ljög. Skulle jag någonsin hamna i en liknande situation, där lärarkollegor försökte mörka en sån händelse, du skulle jag alla gånger hellre bli av med mitt jobb och ställa mig på elevens sida.
Jag skulle inte kunna leva med mig själv om jag lät något sådant gå förbi. Och jag skulle aldrig någonsin vilja arbeta på en skola där våld mot elever sågs som acceptabelt i uppfostrande syfte.
Återinförs aga som tillåtet så tänker jag lämna läraryrket. Ingen tvekan om saken.
Det är inte den standarden vi ska sätta för nästkommande generationer, där våld ses som en lösning.


your side, choose wise

Jag har varit en hurtig bulle, jag har läst hela juridikboken. HELA! Gissa hur stolt jag är över mitt lilla själv?
Hint: rimmar på tycket volt.

Kan förövrigt också meddela att jag efter detta bara har äppelmos i huvudet. Jag är så lullig och bortblåst, ord finns inte. Därav den lite dåligt sammanhängande flumtexten.
Det jobbiga, är att vi ska komma upp med tre diskussionsfrågor om boken. De enda sakerna jag kan komma på som jag funderar över, det är varför dom inte kontrollerat stavningen i boken. Och, att när de ska statuera exempel på typ vad sakskada innebär, då har dom med förgiftning av matvaror. Vad f*n har vi för elever i sverige?!
En annan sak var att dom faktiskt använder begreppet utlänningar.

Jag är så skadad av den rasismrädsla som råder i Sverige att jag reagerar på detta. Det känns så osvenskt. Man är van med fina dans-runt-gröten-begrepp som "medborgare av utländsk härkomst" och dylikt - så när det faktiskt står utlänning så hajar man liksom till. Men visst, det är inget kränkande med det, det är ett sakligt begrepp, en person från utlandet är ju en utlänning. Bara att det idag används med sånt negativt klang att får sneda blickar om man inte uttrycker sig lite mer finkänsligt.

Så, hur mycket hade mina funderingar med juridik att göra?
Just det. Vettiga diskussionsfrågor detdär. Matförgiftning, stavfel och begreppsuppfattningar.
Jag går och drar något gammalt över mig.

juridik...

Varför kunde man inte vara sådär onaturligt intresserad av lagar och förordningar, så att det skulle vara lika spännande att läsa Juridik för pedagoger som en Koontz?
Hur underbart vore inte det, att bara drunkna i studentlitteratur och läsa non-stop för att sedan titta på klockan och OJ, det har gått tre timmar!? Kändes som en halv..
Liksom?
Då vore jag en lycklig, lycklig människa..

Nu sitter jag istället och plågar mig igenom varje sida, och tankarna driver iväg på annat minst en gång per stycke. Det är så obeskrivligt tråkigt! Visserligen så förstår jag bra mycket mer idag än vad jag gjorde igår. Men anledningen till att det känns så tråkigt är att det mesta som står är sunt förnuft (för mig iallafall), och det känns som att jag nästan redan vet det, bara för att det känns så.. självklart.

Så har skolan kännts nästan alltid. Antar att jag antingen är alldeles för dum eller så raka motsatsen. Jag vet inte riktigt. Det enda jag vet är att jag inte planerar att ta mig igenom högskolan som jag gjorde med gymnasie, högskola.. ja, allting jag klarat av hittills.
Jag tänker inte göra så mycket (läs lite) jag bara orkar och hoppas på det bästa.
Jag tänker ge mitt absolut bästa och skita i resultatet, för jag vet att jag gjort så jäkla bra jag bara kan, och mer kan man inte begära.

Så, slut på paus - åter till juridikens ofattbart gråa värld.


måndag den trettonde

Jag har en sambo som lider av otur. Särskilt när det är den trettonde. Spelar ingen roll om det är fredag, utan den trettonde varje månad så händer det jämt något mindre bra.
Någon gång har det varit en bilolycka, en gång gjorde han stopp i avloppet (med köttfärs). Idag var det ett besök på akuten.
Inget var fel dock, EKG och en massa blodprover visade inget ovanligt. Men det var ju lite obehagligt ändå.

Jag som verkligen behövde plugga idag. Men det går inte. Föreläsningen jag ska kolla på låser sig HELA TIDEN! Fyra minuter in. Kvinnan hinner knappt presentera sig. Suck.
Så jag tänkte läsa juridik och styrdokument istället... visar sig att det är det tråååkigaste som finns och jag har inte någon lust alls! Jag bara läser utan att läsa, sitter och tittar på orden men tänker på helt andra saker.
Inget vettigt heller.

Det är bara inte min dag. Och det är skitjobbigt men jag tror faktiskt inte jag kommer få något vettigt gjort alls idag. Och det känns så meningslöst att tvinga mig själv att läsa när jag vet att jag inte kommer minnas ett endra ord. Varför ens försöka då?
Får jag ett bra svar på det så kanske jag kan lyckas plugga idag. Tills dess: bon voyage.

b-e-a-utiful!

Gneppis, underbaraste bästa, frågade om jag ville komma till Sthlm i helgen. Och jag VILL! Vill leka, mysa, snacka såååå mycket skit att öronen trillar av! <3
Men... har en kinkig Ford som drar förjävligt mycket soppa nu när luftmassemätaren är trasig, och går lika orent som en eka på is. Så, vi beställde äntligen en ny idag. Och dom är inte gratis.. så Stockholm och världens bästa Matilda får tyvärr vänta :(
Men ändå, så hade jag inte haft tillräckligt med pengar för att kunna göra något annat än åka ner dit.. men när jag får det, då j*vlar Gneppan! :)<3

Som tur i oturen ändå, så ska Ida ha innebandycup (eller något lika tråkigt i den riktningen) i Falun i helgen. Och kommer sova här fredag & lördag! :D Så det kommer bli AWESOOOOME!!! Enda som är trist är att det inte ingår en Matilda...

Det suger verkligen att bli vuxen. Verkligen helt enormt jätteSUGER!
I alla fall när man har haft så underbara vänner som jag har. Såna som är lika mycket familj som min släkt. Som man inte känner sig hel utan. Som man har varit oskiljaktig från hela gymnasiet.
Sen när skolan slutar så får man inte lika mycket tid för varandra. Fast man är arbetslös.. Men försöker så gott det går ändå. Tills en får jobb, två flyttar åt helt olika håll.
Man har bara inte tid, eller pengar, för att träffas så ofta som man vill. Men jag svär, djupt och heligt, på att jag ska hälsa på så ofta och länge som jag bara kan när jag väl kommer upp på fötterna igen!
Jag vill inget hellre...

Undrar hur det kommer kännas när Högskolan är färdig, och alla de underbara människor man lär känna här kommer försvinna till olika delar av landet. Det är fan det jobbigaste som finns att tappa kontakten!
Man kanske skulle låta bli att få vänner helt och hållet. Om det inte var värt risken för lite hjärtesorg vill säga.
För det är så värt risken. Det finns så många härliga människor som är värda all sorg i världen att lära känna.
Så jag ger nog inte upp riktigt än... <3

:(

Jag blir så less. Skulle kolla på en föreläsning som jag varit för lat för att se hittils - och nu fungerar det inte!!! Blir bara ett jävla kryss i rutan :( Jag blir så sönderstressad av sånt här. För min hjärna har intalat mig att gör jag inte allt det som jag skippat nu så kommer skolan gå åt helvete.
Jag ogillar min hjärna för det. Den är sam-skadad. Kommer säkert gå bra ändå, men jag är totalt jätteuppskrämd över att ha så mycket eget ansvar för studierna.

Eget ansvar är inte bra för mig. Inte i så här stor skala. Jag måste väl försöka göra upp ett schema åt mig själv, som jag ska följa stenhårt - men hur lätt är det när man ska läsa si och så många sidor, och inte har en aning om hur lång tid det kommer ta?

Bläää! Ringer pappa istället.


dude, ASIA!

Rubriken läses även: heat of the moment.
För det är i stundens hetta, jag måste få ur mig dethär! Jag kom ner från parkeringen nu när jag kom hem, halvspringandes ner för backen så börjar jag skymta något mellan gräset och buskarna. DET ÄR EN ENORM JÄVLA KATT!!
Eller.. nä. Det var bara lite pusselbitar till en byggställning. Phew!

Har haft den mest UNDERBARA kvällen! Sittning + inspark + LÄRARNA = lovely! Så sjukt roligt har det varit! Inga ord, no words - at all!

Blev dock lite tidig kväller, fick se min älskares arbetsplats, not bat. Ingen fladdermus. (bad, annars)
Men, min röst är så gott som icke existerande. Försöker jag prata så hostar jag bara väldigt motvilligt eftersom det gör skiiitont. Och när jag inte hostar eller gör nånting alls faktiskt. Då känns det som det typ, blöder i halsen.
Ocoolt.

Nu, så tänkte jag slänga mig i soffan och somna till min lover kommer hem vid fyra-halv fem. Men istället väljer jag att parkera mitt ass i en grymt obekväm kontorsstol.
Jag har dragit för persiennerna, laddat med MY FAVOURITE COLAAAA, ska göra lite popcorn.
Sen bli det O N E P I E C E ! ! ! ! !
Har nästan 100 avsnitt att kolla på nu, åh! Jag blir så lycklig! Det är som att ha sockerrus typ! ÅH!

För er som inte vet vad det är, så kan jag förklara. Det är det mest nördiga, töntiga, underbart skitroliga man kan titta på. Japansk tecknad serie om Pirater. IIIIH! Det låter ju så värdelöst så man nästan svimmar.
Men jag har inget liv whatsoever och jag älskar det. Så mycket.




PIRRRRRRR!!!


tired

Är det bara jag som tänker på däck när man ser tired? Jag antar det. Jag är en skadad, skadad människa.
Kvällen vart helt underbar iallafall! Massa mys hemma hos mormor och morfar. Skiiitgod mat (vad annars?) och massa prat och Chicago, whiskey och citronsaft.

Chicago. The never-ending kortspel. Denna gång var det faktiskt sant. Vi gick ner på noll tre gånger. TRE!!!
Och alla gångerna hade jag precis lyckats kravla mig upp på 15 så jag kunde "chica"... det var så värdelöst. Jag kände redan efter andra nollningen att nu jävlar ORKAR jag inte mer!
Men, bet ihop och kämpade ändå. Slutade med att jag fick kåk när jag hade 40p, så jag vann jämt ut.
Awesome!

Spelade totalt i 2 timmar, som kändes som 4 eftersom Rickard tappert försökte supa ner min morfar med en halva Famous. Gick väl sådär eftersom att Rickard blev dubbelt så susig själv. Och fulla människor spelar inte kort så fort kan jag säga. Det är liksom..

- Spader.
- Va, spader?
- Ja, spader!
Lägger spader
- Du är hög...
- Hmm?
- Det är DU som ska lägga nu...

Eller så är dom så seg att dom glömmer lägga överhuvudtaget, sen funderar varför alla sitter och tittar på en.
Sannerligen skitkul, men segt när man är trött som en idiot. Hade inte sån stor lust att sova över i Årsunda heller. Vill vakna hemma imorgon bitti så jag kan förebereda mig för Sittning och Inspark i lugn och ro.

Men, nu ska jag windows-shoppa lite (ha ha, i'm so funny... yet no one's laughing) sen blir det välbehövlig sömn för min del!

första befruktningen

Det gick väl mer eller mindre smärtfritt! HAHA, nej usch vad fel.. fy.
Första seminariet - gick väl relativt bra. Relativt, då de flesta var helt slut i huvudet på en fredageftermiddag (och några kände av konsekvenserna från gårdagen).. så var det nog inte en enda som var fullt förkylningsfri heller.

Ah, hösten är en så ljuvlig årstid.
Näe, men varför jag verkligen tänkte skriva var att jag faktiskt varit lite vuxen idag.
Jag har ringt NetIt som skickade en uppkopplingsfaktura till mig. Igen. Så, jag fick den makulerad.
Sen har jag betalat en parkeringbot också. Som jag fick typ, i förrgår. För det är tydligen datumparkering på Jungfruvägen.

Bör tilläggas att det är min åttonde p-bot sen jag tog körkort. Det är en p-bot var fjärde månad. JAG ÄR SÅ GRYYYM!

uff

Ringde nyss till butikschefen på Deichmann i Falun. Usch vad jobbigt det är att ringa såna samtal.. jag blir så nervös! Men, det gick väl bra ändå.
Har skickat in ytterligare en ansökan till dom, fast inte heltidstjänts nu. Så hoppas hoppas! Vore härligt med lite extra pengar. Har ju en del att spara ihop till.
Och, skulle kunna bli helt lånefri från CSN om det skulle lösa sig med jobb. Ganska skönt!

Men, jag har lärt mig av att vara arbetslös i över ett år. Inga höga föväntningar. Plus, att nu är det inte lika liv-eller-död om jag får jobbet eller inte. Det vore bara en bonus.

Ja, ska väl ta och äta kanske? Börjar ju om en dryg timme. Whopwhop!

bullseye

"Undvik hetsiga diskussioner om religion och politik. Det är svårt att komma överrens om saker nu." - Kräftans horoskop för idag.
Och det är så mitt i prick så det är nästan läskigt. För inget kan göra mig så förbannad som diskussioner om religion och politik. Och samhällsekonomi, men det faller väl lite under politik?

Men just idag känns det lite mer träffsäkert, eftersom vi ska hem till mormor och morfar. Visserligen har ingen sagt att mamma och Janne kommer, men jag hoppas lite på det. Och i påskas tror jag det var, drogs det igång en väldigt het diskussion om politik, som slutade med att jag lämande rummet för jag blev så arg.
Så, cudos till dagens horoskop!
Dom har äntligen lyckats.


lay it on the line

Pratade med en väldigt överförfriskad pappa på telefon nyss. Han är bra rolig när han druckit alkohol.
Minns mycket väl när jag var yngre, om jag fortfarande var vaken när han kom hem från puben. Då kunde han sitta i säkert 20 minuter och säga att han älskar mig, och bryr sig om mig och så vidare.

Nu låter det ju som min pappa är alkis, men det är han verkligen inte! Han är världens bästa och ansvarsfullaste pappa!

Det vi pratade om var iallafall att jag lånat 4000 av honom i slutet på augusti, till räkningar och sånt, eftersom CSN inte kom så fort som jag hoppats på. Och, då jag fick pengar från CSN idag förde jag över det jag lånat till pappa. Så tänkte ringa och berätta det.
Vad jag dock hade glömt var att han åkt till Söderhamn med golfgrabbarna, och det var inte nyktert på en fläck där.
Och jag hade ju inte lånat pengar av pappa. Det hade han inget minne av!
Jo för bilen, lånade jag åttatusen. Men inget mer. (Vilket det är, en massa tusenlappar mer - inget jag är stolt över men jag har alla intentioner att betala tillbaks vartenda öre!) Dom pengarna behöver vi mycket mer än honom, sa pappa. Och visst stämmer det, men vi har ändå mer än tillräckligt för att klara oss och jag vill inte stå i skuld till min käre far. Han hjälper mig så mycket och jag vill ge tillbaks det jag lånat.

Han har försökt banka in i mitt huvud länge att jag måste ta ansvar för min ekonomi, och det har äntligen fastnat. Jag är så oerhört tacksam för min pappa, han är den bästa man kan tänka sig och jag skulle inte vara så pass vuxen jag är, när det väl kommer till kritan, om jag inte haft sån bra far :)
Han är bäst!


tretton!

Jag har sovit i tretton j*vla timmar! Fyfan vad utvilad jag känner mig. Det var välbehövligt vill jag lova.
Kroppen känns inte lika slutkörd, men halsen, huvudet, musklerna i nacke/axlar är lika illa ändå..
Varit riktigt duktig och gjort mat åt mig själv också, baconsallad! Haha! Ett kulinariskt mirakel. Dock gjorde det mig ännu tjockare i halsen. Som om det skulle kunna bli mycket värre liksom.. men tydligen kan det det!
Men, jag har lärt mig iallafall. Jag ska hålla mig inomhus.
Det har förvärrats varje gång jag varit ute, så nu jävlar låser jag in mig!

Förutom när jag ska till skolan då, men det är inte förrän imorgon kl 13. Och jag har gjort allt som ska göras denna vecka. Så skönt!
Har bara seminarium imorgon, slutar kl 16. Sen blir det väl hem och duscha, sen tar Rickard mig till Årsunda!
Han bjöd in oss till mormor och morfar på middag. Och jag är så glaad! Jag saknar dom så hemskt mycket, och Årsunda, hemma! <3

Jag vet inte om det är förkylningen, pms, eller bara överkänslighet. Jag blir så jäkla ledsen så fort jag påminns om något hemifrån. Skrev lite med Matilda på Facebook, och grät nästan för jag saknar henne så mycket! Lika med Ida, Mickan, Syster, Mamma, Pappa.. ALLT! Jag antar att vi faktiskt aldrig kommer flytta ifrån Falun. För att bo längre hemifrån än så här vet jag inte om jag klarar av :(





finaste årsunda <3



en mamma, en moster, en morfar.. dom är underbarast!



matilda och syster



snyggaste ida och maitlda, tagen den mest misslycka midsommaren <3



mickan och ida, på juldan för sju evigheter sen..

SAKNAR ER SÅ HÅRT!

s-c-h-u-u-u-u-u-u-k

Jag är en snormaskin. Typ. Så fruktansvärt drygt det är att snyta sig var tionde minut.
Men, jag är duktig ändå, går i skolan, gör läxan (typ, jag orkar inte läsa allt, se på den andra föreläsningen, men jag känner att jag har greppat detta tillräckligt iaf...) och skrev dessutom loggbok idag! En vecka sen sist, nu uppe i två inlägg! Heja.

Har också börjat fundera på allvar vad jag vill ha för andraämne. Detta känns dock mindre kul, då mina bild-erfarenheter sträcker sig till, vad var det, fem veckor på gymnasiet?

Arbetsprover för ansökan till inriktning Bild
Dina arbetsprover ska bestå av följande:

1. En kartong med ett eller flera porträtt utförda i blyerts, kol eller tusch.
2. En kartong med en eller flera modellstudier (människa i helfigur) i valfri teknik.
3. En kartong med en eller flera landskapsbilder utförda i akvarell, akryl, gouache eller olja.
4. En kartong med en bildserie; tre bilder i valfri teknik, som tillsammans bildar en berättelse (kan vara teckningar, målningar, grafik, collage, fotografier, bilder gjorda med hjälp av dator m.m.)
5. En kartong med valfri bild/valfria bilder; motiv och teknik bestämmer Du själv (kan också vara foton av skulpturer, installationer eller konsthantverk som Du har gjort).

Så, kära syster. Bestämmer jag mig för att bli estetlärare, vill du assistera mig då? Vara min inspiration, modell etc. Är förresten en retorisk fråga. Du ska assistera mig, inspirera och vara modell. Vare sig du vill eller inte! :D <3

Men, eftersom det är mig vi pratar om, så kommer jag säkert ångra mig tio gånger innan jag till slut inser vad det är jag vill egentligen.
Nu blir det slapp-on i soffan, popcorn, choklad, och såklart... MY FAVOURITE COLA!



SEERIÖÖÖÖÖÖST HUR JÄVLA GRYM ÄR DEN INTE DÅÅÅÅÅ!!!!!! Jag vill HA en sån flaska!!
(Säljs i två-pack, Mediamarkt. 99. Just so U know!)

PÖSS!


fivehundredtwentyfitethousandsixhundred

525600 minuter. 8760 timmar. 365 dagar. (imorgon. men jag har inte tid då!)
På ett sätt, så känns det bara som en knapp månad. Och på ett annat, som en halv livstid.
Det ena sättet, beror på att jag är lika nykär i dig nu som jag var när vi nyss träffats. Det andra, beror på att det känns som jag har känt dig så länge, att jag känner mig så trygg med dig.

Det första jag tänker på när jag vaknar, är hur lyckig jag är med dig - och särskilt hur lycklig jag är som har dig.
Du är den absolut underbaraste person jag träffat. Och även fast jag sagt det många gånger så säger jag det igen. Jag trodde aldrig förra sommaren att jag, lilla osynliga tjejen i kassan på Ica, hade ens en dröm om en chans att få snyggingen som kom med tidningarna.
Det är så ofattbart hur vi träffades, och hur vi lyckades ta oss igenom den början vi hade. Men det var så, värt det.
Jag skulle kunna mata på med tusen olika saker som jag älskar med dig, men inget kan säga det tillräckligt bra.

Du är den rätta för mig, du är min nu och för alltid <3
Jag älskar dig av hela mitt liv. Du kommer få stå ut med mig länge, jag planerar att bli väldigt gammal tillsammans med dig, Rickard Boström! <3


med solen i ögonen

Det är så typiskt. Så typiskt mig, att ha jättemycket jag vill skriva men bara jag skrivit rubrik så har allt blåst bort sen.
Lite wordpooping så länge då;

Förkylningen har börjat bryta ut nu iallafall. Halsen är ännu sämre än sist, och jag har muskelvärk i precis heeela nacken (som brukar göra tillräckligt ont annars, nu är det olidligt), axlarna, ryggen.. och konstant malande huvudvärk - som jag inte ska ta tabletter mot heller!

Svårt att hålla dig på topphumör då? Nej inte alls!
Har nämligen fått ett hemlig paket på posten, som jag inte tänker hämta ut idag, för det är ju hemligt! Hihihi!
Så är det kårkalas på BojsenBeach ikväll, grilla, kubba, volleybolla och lite annat. Blir kanon med huvud- muskel- och halsvärk! Måste nog ladda lite i soffan innan.

Har spenderat den bättre delen av denna dag med att plugga, plugga och åter plugga! Läst två böcker, kollat på en av två föreläsningar och antecknat som en dåre. Nu orkar jag inte mer! Det går verkligen inte, kan inte tänka längre. Får slita som ett djur imorgon med, men det är sånt man får ta. När man går på Högskolan. Right?

Tack och lov, så är det fint väder idag. Och vad jag vet slipper jag stoppa ner huvudet i en balja med vatten, så jag kanske inte förvärrar sjukligheten ytterligare, om jag har tur.
Lyckades ju duktigt med det igår, när det var 8-kamp i Borlänge. Men jag klagar verkligen inte, det var skitkul!
Kommer kännas grymt tråkigt nästa vecka, när insparkeriet är över, och det inte är kåraktiviteter varje dag.
Skolan kommer kännas så seriös, helt plötsligt. Uncool.

Som tur är, kan man pigga upp sig på alla tänkbara vis. Jag ska dedikera en tanke till Chefen, ta mig en stor skål glass i soffan och njuta!
Hadetbra <3


dom som kan skratta åt allt

Note: Gick och la mig efter 3 någon gång inatt. Vaknade ändå vid halv åtta, ringde FTV och fick tid. 9.50.

Som vanligt när jag ska iväg någonstans med en tid att passa så sätter alla tänkbara jävligheter igång att bromsa in mig, så jag blir ännu mer stressad.
Som idag. Var tvungen att tanka la perle så jag skulle ta mig till Sandviken. Åker ner till Jet, pump 1. Stoppar in kortet - inga lediga pumpar säger den då. Fast ingen annan är där och tankar!
Sug, säger jag, och kör runt till pump 4. Då kommer det inte en droppe ur pumpjäveln istället. Men, tredje gången gillt på pump 3, så kom jag iväg 10 min senare än tänkt.

Blir en tokstressad Catherine som kör till Viken, kommer fram 5 minuter innan min tid. Well done! Gick fortsomfan också, var ute igen tio över tio. Pratade med pappa som åkt till Linghed, när jag tänkt hälsa på. Semst.
Men fick göra lite research åt honom på Media Markt, sen for jag hemåt igen.

Och bara för att kompensera att jag stressat så mycket på vägen ut, så var jag en såndär dryg jävel som verkligen håller 80 från Hofors. Kan vara underhållande det också, när det finns stressat folk som vill komma förbi.
Men, det kan även vara så att folk ibland kör som idioter för att de har en viktigare tidspress än att exempelvis hinna till frissan. Jag har upplevt det själv, och att då hamna bakom någon som ligger i 80 på 100-väg, och vägrar flytta sig, saktar ner ännu mer och tvärnitar ibland för att "make a point", är så himla frustrerande att man nästan vill ramma dom för att komma förbi.
Så fastän jag höll pensionärhastighet var jag snäll och höll undan för stressat folk.

Jaja, jag var vrålhungrig när jag kom hem så slängde i mig en tallrik snabbaroner, och nu har jag ont i magen :(
Men skam den som ger sig, måste cykla ner till Willy's och införskaffa halstabletter samt ta ut pengar. Sen blir det råpluggning, om jag har fokus för det. Soffan, Supernatural och lite powernap är också ett alternativ.

Ha-tet-pra!

f off

Varför måste jag alltid må så j*vla illa när jag genomgår början på en förkylning?
Det känns som jag är på väg att kräkas, konstant! Producerar mer saliv än Sveriges alla bäbisar tillsammans, och sväljreflexen är helt fcked up.
Mår bara skit!

Hoppas på att kunna somna trots detta, så jag vaknar imorgon bitti och kan ringa folktandvården...
Har chippat (återigen sviker svenska språket) min framtand, så fattas en liten bit där, lär slipas till eller nåt. Så hoppas på en tripp till gaybay imorgon.
Awesome.


Sova var stört, fem mil ner i en avgrund, omöjligt. Jag satte mig och började läsa i en bok istället.
Gick ungefär lika bra det också.
Är helt slut i både huvud och kropp, men jag kan inte sova!

Lägger jag mig i sängen så fokuserar jag bara på att jag måste svälja hela tiden. Och så sväljer jag så mycket luft att det bildas ett enormt tryck i bröstet så jag inte kan andas ordentligt.
Halsen känns svullen, som om jag typ skulle kunna kvävas när som helst.
Och, till råga på allt detta så får jag ont i huvudet också, för att jag är så trött!

Det suger halstabletter dethär! Och jag har inga halstabletter heller :(
Bara Bafucin, men dom är typ skitkonstiga och känns som papper efter ett tag. Smakar ASS också. Vet fan inte vad jag ska göra. Vill inget hellre än att sova, fast jag vågar inte försöka heller för jag börjar bara må mer illa då.

Kul om jag får åka till FTV imorgon (vilket jag hoppas nåt så fruktansvärt) och ska sitta där med tjäften öppen -höll på att skriva uppen- när jag mår såhär?
Står inte uuuut varför ska det alltid vara något som krånglar?
Oavsett hur mycket bra saker som händer så är det alltid, alltid något som ställer till med bekymmer och elände så man lyckas bli deppig ändå.

Lagen om alltings jävlighet, som Chefen brukade säga. Bästa Chefen.

oh, btw

Jag saknar Ida :'(
Hon skulle komma hit och leka med mig idag men hon avbokade. Dumma Ida. :(

mår som man förtjänar

Fast, jag tycker faktiskt inte att jag förtjänar att må dåligt nu!
Jag som har varit typ skitbra den senaste tiden, varför ska jag börja bli sjuk nu?
För är jag inte på väg att bli sjuk, då vet jag inte vad som är fel på mig... hade migrän halva dagen igår, började släppa idag.
Planen blev att åka ner och kika på brännbolssturneringen, vara hejarklack. Tog en sväng förbi DAK-marknaden innan (för vi måste ha en j*vla sockerlåda att ställa spegelh*lvetet på så man ser sig själv i den!) och hinna kolla runt. Då hade vi sån otur att det var soligt somf.. och varmt somf.., så när vi väl åkte mot Britsen blev jag att må illa igen.

I hate my life sometimes.. men, försöker se på det så - att det är bättre att missa dessa helg- och festaktiviteter, än att jag ska pina mig dit, bli ännu sämre och inte kan sköta skolan sen.
För jag ä verkligen livrädd för att jag ska bli lika slapp som jag var på gymnasiet. Och visst, jag kom ju ur det jävligt bra med tanke på hur lite jag la ner. Men Chefen har skrämt upp mig och jag är rädd att är jag inte på topp helatiden nu så kommer det gå helt åt skogen med högskolan..
Motivation, right? Det är väl bra?

Happydays är iallafall att systeryster kommit in på Basår i Gävle! Vilket betyder att hon flyttar hem från Sthlm. Vilket betyder att hon bor i Gävle. Vilket bara är en timme bort!!! JAG ÄR SÅ LYCKLIG! Min syster!! :'D Min underbaraste finaste bästaste syster, bor inte sjuhundratrettitusen år bort längre!!! Ord, skrik och lyckorus räcker inte till för hur underbart det känns!!! :D

Annat spännande för idag. Var in en snabbis på Willys (trots att jag höll på att svimma där mellan hyllorna) och köpte en hårborste!!! Awesome! Jag lämnade min hemma hos pappa (i think) så har inte borstat schiten på över en vecka, och det är inte okej. Katter lossar mindre hår än mig just nu. But no more! I'M BACK!

Känns som jag feberyrar nu... drömmer jättekonstigt gör jag också, det ska vi inte ens prata om. Nu ska jag lägga mig i världens skönaste soffa och njuta av att må piss.
Ha det bra!<3

the pressure's on

Lämnade inget åt ödet idag, och satte tre alarm imorse. Så upp kom jag, kunde tillochmed cykla till skolan. Sen hade vi ett storgruppsmöte.
Mycket gruppindelningar, och lära sig varandras namn. Vad vi har för förväntningar på kursen, och sånt. Gick sen och fotade mig för passer/nyckelkort. Hem och äta, skriva läxan till på fredag. Få ordning på alla papper och all info vi fått de senaste dagarna. Men nu är jag up to speed med det mesta, tror jag.

Ska nog försöka skriva en loggbok. Kommer behövas då vi ska göra en portfolio över de fem viktigaste sakerna vi lärt oss under kursen, vid slutet av kursen vill säga. Och då måste man ju skriva ner allt man lärt sig, för att kunna sålla ut det som är viktigast! Så, loggbok blir det, och ska försöka få in ett "vad jag lärt mig idag" under varje logg.

Får la se hur det blir med det. Något annat som är fruktansvärt irriterande är att jag numera tänker på dalmål.
Jag pratar fortfarande någorlunda vanligt (tror jag), men inne i huvudet är det så grovt dalmål att jag blir irriterad på mig själv så fort jag tänker!
Vet inte hur jag ska bota denna sjukdom, men hoppas det går över snart...

Nu ska jag nog försöka mig på en powernap innan jag cyklar ner på stan för skattjakt om 35 minuter. Det närmaste nollning och förolämpning vi kommer här i Falun, så jag ska passa på att skämma ut mig enormt! :D

Hörs, ses, och allt det där.


RSS 2.0