¿comprende?



Har suttit och pluggat till mig en rejäl huvudvärk nu.
10 sidor spanska does that to you. Känns som jag har huvudet bra många meter under vattenytan... men hoppas läraren är lika bra som mitt första intryck säger mig.
Tror dessutom att jag kan få mycket hjälp bara över mail ifall jag får några funderingar hemma :)
Hon svarade väldigt fort när jag mailade henne igår, och då var det ändå söndag!

Tror dock jag kan komma att behöva investera i ett lexikon. Tänkte att jag kunde ha Google Crapslate till hjälp, men det var totalt värdelöst. Ord jag sökte på som jag var lite tveksam över blev jag mer övertygad om att jag hade rätt från början efter jag "tagit hjälp" av google.. så ska det väl ändå inte vara?!
Söker man tillexempel på pueblo får man människor. Pueblo betyder by. Söker man på by på svenska till spanska blir det rätt.
Knepigt.

Hursom, så har jag 10 sidor kvar att göra, men tänkte överlåta det till morgondagen. Nu blir det pluggpaus, popcorn och smält choklad, samt lite fler besök till Wisteria Lane ;)

Ha det bra! <3


intuition

Någon mer som sett reklamen för Wilkinsons Intuition?
Här är en påminnelse:



Allt-i-ett, så man inte ska behöva rågot rakskum eller dylikt - bara att hoppa in i duschen och fräsa bort vinterbarret.
Första provpaketet betalar man endast frakten för, sedan får man hem paket var 3:e månad för ca 50 kr. Smidigt, ellerhur? Man behöver aldrig tänka på att köpa nya rakblad, de bara trillar ner i postlådan.

Dum som jag är så faller jag för sånt här, fick hem det för någon vecka sen. Blev riktigt besviken när jag öppnade paketet och det ser jätteb ut..
Det är bokstavligt talat bara en rakhyvel som de satt en tvål runt. Med ett jätteklumpigt handtag.
Det var riktigt svårt att använda den första gången, andra gick det lite bättre.

Men tvålen är efter endast två användningar nästan borta!
Är tanken att man ska raka utan vatten, eller vad?  Jag förstår konceptet, men produkten är inte något jag rekommenderar!

Så... jag har skickat in och avslutat min "abonnering" på en ganska krasslig rakhyvel, och går mer än gärna till ÖoB och köper riktiga grejer - med rakskum till!


turn back time

Idag påbörjas återställning av dygnet. Vaknade kl 8, och gick faktiskt upp strax därefter också! Fast jag inte har nååånting på schemat idag!
Hur duktigt är inte det då? :)

Fast där ljög jag litegrann. Hade nog legat kvar nån timme till om inte Rickard sa att vi skulle iväg tidigt till gymmet. Så det var bara upp och käka frukost sen bege sig mot Lugnet.
Tror jag kan vänja mig vid detta faktiskt.
Välmående.
It's awesome.

Så nu har jag hela dagen framför mig att plugga :) Rickard kommer inte hem förrän framåt 22-23, så har bra mycket ensamtid att döda.

Bara att sätta fart med andra ord.

newsflash!

Det är söndag idag!
Jag var helt övertygad om att det var måndag när jag skrev förra inlägget.. pinsamt.

Skyller på Rickard, han jobbade idag. Han brukar sällan jobba på söndagar. Så började han tidigt också, ännu mera bevis för att det bör vara måndag.

Så, ska inte lämna bilen imorgon. Ska däremot till gymmet innan kl 13, köpa kort och köra lite :)
Sen så pluggar jag.
Swear to god!

wisteria lane

Hej BLOGGEEN! Hur mår du idag?
Jag är trött! Har däremot inte så mycket träningsvärk så jag är glad också, hihi

Har spenderat den bättre delen av igår, och ännu mer idag, med att titta på Desperate Housewives - något som jag har tänkt göra ett tag nu. Börja kolla på serien alltså. Den är bra!

Men varför sitter man framför tvn och slösar tid egentligen?
För att det finns något bättre att göra såklart! Plugga tillexempel.
Det slog mig ganska nyligen att min andra spanskalektion är imorgon, och tills dess ska jag ha tagit till mig 20 sidor så jag är lite up to speed och kan börja med steg 3.

Yes. Inte än inte.
Men ska faktiskt ta tag i det och göra det idag. Inte alla 20 sidor kanske, men komma igång med det iallafall.
Borde detssutom börja med kemin också. Så.. därför kollar jag på serier.
Skjuter upp verkligheten så gott jag kan!

Borde egentligen vara tvärt om. Jag borde köra på så jag ligger bra långt i förväg istället.. med tanke på att jag kommer börja jobba två månader innan kurserna slutar så bör jag ju förbereda för detta.
Men icke. Det ligger i min natur att vara klar med saker i sista minuten.
Ska göra mitt bästa för att vända detta.

Imorgon tillexempel, ska jag upp typ kl 6, bilen ska lämnas in på verkstad kl 7. Då har jag ju sen hela 10 timmar till jag ska på lektion nummer 1. Dock så börjar Rickard inte jobba förrän kl 13 så har väl inte 100% fokus före det. Men ska fanimej plugga så mkt jag kan imorgon!
Så skriver jag här före kl 20 på kvällen får ni skälla ut mig.

HEJDÅ BLOGGEEN!! <3



en sneak-peak på min morgondag, HIHI

convenient

Jag har länge varit i en kamp med alla företag som finns inom branschen, för att hitta ett par fina - billiga - gardiner till sovrummet.
Kräsen som en bortskämd katt är jag också, och har en bild av precis hur dessa gardiner ska se ut, men såklart finns de inte att hitta någonstans.

Förrän idag.

Fick hem något Elloserbjudande för några dagar sedan, som lades undan och glömdes bort. Så idag när jag såg uttråkad ut så gav Rickard det till mig och jag började bläddra lite smått. OCh vad hittar jag då, om inte gardinerna!
PÅ REA!

Så det var bara att sätta sig och beställa, slängde även ner ett par nya gardiner till vardagsrummet i korgen. Så hade de ett specialerbjudande att man fick två kuddar och en pläd på köpet, om man handlade för 200. Dessutom så fick man 50% på en valfri vara.
Eftersom jag var bara någon 50 lapp ifrån 200, och de varor jag redan hade var nersatta från början så kollade jag på deras icke-rea-sortiment och såg ett linne som jag varit sugen på ett tag. Så fick även det för halva priset.
Happy Catherine!

Så inom en vecka (ungefär) så får jag hem...


... snygga sovrumsgardiner ....


... vackra vardagsrumsgardiner ...



... och ett somrigt linne som har "SPANIEN" written all over it! <3

Och ja, sovrumsgardinerna är helt, enkla, svarta. Kan tyckas ska vara ganska lätt att hitta för ett rimligt pris?
Men tro mig, det är bra jvla svårt! Äntligen fick jag dem för runt 100-lappen, och dessutom med öglor upptill, vilket passar bäst till vårt sovrumsfönster.
KLAD HEST!

Vardagsrumsgardinerna däremot går inte helt 100 ihop med mattan, så nu blev jag sugen på att byta den med, haha!
Men oroa dig inte älskling, ska försöka låta bli :) <3

LFC

Så, idag blev det äntligen av.
Det har planerats för i månader, har tänkts bli av många många gånger om men aldrig riktigt kommit över tröskeln.
Men, idag så blev det som sagt gjort. Steget togs. Bubblan är spräckt. En till ful metafor för: jag har varit till gymmet.

Något som visserligen planerats inte bara i månader utan ganska precis ett år. Det var då jag var till sjukgymnasten i Gävle och blev tillsagd att det var fanimej på tiden att börja gymma. Det blev ju (som ni kanske förstår) inte av, mest för att vi bodde typ en mil ifrån alla gym, och så var jag så gott som arbetslös - är svårt att ta tag i något överhuvudtaget utan pengar.

Så när vi flyttade till Falun och jag började på Högskolan och fick pengar så tänkte jag att nu jävlar ska det bli slag i verket. Men nej. Inte då heller.
Lika har det varit hela denna vecka. Det var tänkt i måndags att jag skulle följa med Rickard till Fysiocenter och gymma, men tro fan att vi gjorde det då heller!
Så vi sköt upp det ända tills idag. Och fasen vad skönt det var!

Så nu har jag bestämt mig för att köpa kort där, så jag kommer igång med konditionen. Sen om jag känner för att vidga mina vyer så ska jag börja på Acitic uppe på Lugnet-Lugnet. Där får har man möjligheter att simma, samt gå på gruppträningar.
Och känner jag mig själv rätt - vilket jag tror att jag gör - så är det bäst att börja med gym 1.0 så kan jag uppgradera till 2.0 sen om jag märker att jag faktiskt utnyttjar gymkortet :)

Så, nån gång nästa vecka är det jag som inhandlar ett kort, och kommer igång inför SPANIEN 2011!!! <3




dalarna <3

Nu är det vårstädat!
Nytt och fräscht, med dalälven och en sommarblå himmel som bakgrund. I like :) Längtar verkligen till vår och sommar nu, och inte minst till Augusti!

Första våren i Falun, och kan bara föreställa mig hur mycket finare denna underbara stad kommer bli med lite grönska & fågelkvitter.
Sommaren hoppas jag kommer spenderas med en del jobb, och resterande på Bojsen Beach (räknar med att tjejerna ska vara med då också, haha!). Varma kvällar vid stranden, grilla á la lägereld med gitarrister och sommarmys!
Och såklart.. lägga en fin grund för den härliga solbrännan jag ska ha efter 13 dagar i augusti-Spaniens 35 gradiga solstek :)

Jag orkar inte skriva så mycket mer. Längtar jag mer än jag redan gör så kommer det resultera i depression.
Ska nog sova litegranna och krama på min finaste <3




Bara 21 sidvisningar på en remake av bloggdesign btw, jag börjar få in snitsen nu ;) Förr när jag gjorde var det över 50 sidvisningar... Haha

n[o:]rd

Jag fick just värsta pirr-pirr-pirr i magen känslan när jag började tänka på att göra om designen på min blogg..
Så det är väl hur jag ska spendera de kommande timmarna.
Attans. Jag som ville fortsätta kolla på Avatar. Hm.

love, live, laugh



that's right.

gör om, gör rätt

Tidigaste morgonen sen i torsdags dethär. Och det är jobbigt som satan alltså!
Men ska nog försöka hålla mig vaken hela dagen, det står lite saker på schemat ändå.

Har redan varit och lämnat in bilen hos Falu Glasmästeri, så får vi en sprillans ny vindruta to go with the väldigt väldigt fina bil.

Kl 10 ska jag ringa till tanten som ansvarar för frågor kring Göranssonska fonden. Har försökt få tag på henne i över en vecka men förra veckan sa dom "ring på måndag" och i måndags sa dom "hon har telefontid kl 10 på torsdag".
Fan om jag inte får prata med henne nu, då tänker jag tvinga personen jag pratar med att svara på mina frågor!
Jag har faktiskt bara en. Om jag fått pengar från fonden förut, isåfall när och hur mkt.
Har ett vagt minne av att jag iallafall ansökte om det när jag bodde i Uppsala.. men kommer faktiskt inte ihåg om det gick igenom.

Runt kl 12, eventuellt framåt kl 13 så ska bilen hämtas igen.
Ska väl göra & äta lunch när den är hemma, safe and sound. Annars kommer jag inte ha någon matro :p

Efter det så ska jag iväg på hemligt uppdrag! Mohahaw!
Nejdå, men det är en sån grej som - skriver jag om det, då kommer det inte bli av.

Nån gång under dagen kanske jag dessutom ska ta mig i kragen och plugga. Eller? Förmodligen inte.
Men, vad trevligt. Nu har ni mitt schema. Coolt va?

re:store

Min kropp är konstig.
Jag har extremt, extremt, svårt att gå upp i vikt. Ah, nice - kan man tycka.
Men inte när man faktiskt behöver det! Jag ligger ungefär 15 kg under vad som är normalt för min längd. And I don't like it.

Det kan ju dels bero på att jag ibland hamnar i svackor där jag inte äter någon riktigt mat på ett par dagar. Sist jag åt middag var till exempel i söndags. Men dessa svackor brukar allt som oftast komma en gång i månaden, if u know what i mean. Innan helvetet bryter ut :P

Det konstiga i det hela är, att jag vägde mig igår, och låg då på 2 kg över vad jag brukar väga.
För ja, jag har en väldigt konstant vikt, spelar ingen roll om jag äter som en skogshuggare. Ganska trist när man vill gå upp i vikt kan jag säga.

Nu så försöker jag iallafall ta mig ur denna svacka, det blir ordentlig frukost och middag idag. (För min frukost äter jag nu, sov ganska länge..)
Imorgon ska jag vara på Ingarvet kl 9 och säkerligen gå därifrån så då kommer jag behöva äta bra med frulle, sen lunch när jag hämtat upp bilen igen. Så, det blir bra!

Nu ska jag prova på en ny ProViva också:



Omväxling förnöjer!
Ha det bra, fuckyou puss&kram! <3

quicky

Blev en grymt snabb första spanskalektion för mig.
Var in, sa att jag skulle läsa spanska 3.
- Spanska TRE!? Jag trodde inte jag skulle ha någon Sp 3 nu??
Så jag fick förklara för läraren att det gick igenom förra veckan, men tydligen hade ingen på Lernia informerat henne..
Hursom, hon satte sig ner med mig och sa att jag skulle åka hem och göra 20 sidor till nästa vecka. Sweet!

Så, jag har läxa, hihi :)
Men tror inte det blir något mera plugg idag, har trots allt gjort en massa Fysik, så ska nog göra lite mer sånt imorgon - innan lektionen. Göra matematikrepetitionen också, så man friskar upp minnet lite.

Ganska onödigt inlägg.. jag har inte så mycket mer att säga.
BAZINGA!

bibel

Jag tänkte nu att jag skulle dela med mig av min bibel. (No offense om det skulle vara någon troende som läser min blogg... we all have our religion!)

Min bibel är bloggen frisörtips, som drivs av den bästa frisör jag någonsin haft! Hon heter Marita och driver idag en egen salong i Gävle.
Jag vet... Gävle.
Jag började gå till henne tack vare min syster, som tipsade mig om en grymt bra frisör. Och som ni förstår så ångrar jag det inte. Även fast jag nu har flyttat till Falun och alltså har sisådär 10 mil till Gävle, så vill jag ändå inte byta frisör - så bra är hon! Så när jag vill klippa mig eller förnya min hårfärg är det bara att sätta sig bakom ratten, men det är det verkligen värt.

Marita är dessutom den ärligaste personen jag träffat, man kan alltid räkna med att få höra hennes sanna åsikt om allting. Detta är nog en av anledningarna till att hon är så duktig, och har så nöjda kunder.

Hennes blogg heter alltså:


(klicka på bilden för att komma till bloggen)

Där kan man läsa allt som finns att veta om hår och hårvård (och lite till, ja).
I princip varje gång jag läser hennes blogg så lär jag mig något nytt och nyttigt att veta om hårvård, och mycket av det man lär sig kan också användas i vardagslivet.
Bland annat har jag lärt mig vilket schampo & balsam jag bör använda, hur ofta och varför. Jag har även slutat färga håret hemma, tack vare dom bra argumenten Marita har gett mot detta.

Och många reagerar när jag säger detta: Men det är klart att hon säger att du ska färga på salong, det tjänar hon ju på!
Men grejen är just det att hon är en så otroligt ärlig person så jag vet att hon skulle inte skriva om saker som hon inte helhjärtat trodde på.

Jag rekommenderar starkt alla som inte läser hennes blogg att börja göra det! Och skulle det mot förmodan inte stå någonstans om det du undrar över, så är det bara att fråga :)


OCH, som om inte det var nog ;)
Hon brukar titt som tätt ha lite olika tävlingar, där man har en lysnade chans att vinna bra hårprodukter!
Den senaste - som pågår just nu - är en tävling om schampo och balsam från Nisim som heter FAST. Det är produkter som ska göra att håret blir tjockare och växer fortare, inget som är garanterat, men varför inte prova? :)


(klicka på bilden för att komma till info om tävlingen)

Så in på frisörtips och kika runt, tävla, få lite bra info, fakta och tips om hår! Lägg till det på bloglovin eller soclog, eller vad man nu kan tänkas ha för bloggradar :)
Har du inte lärt dig något nytt än, så kommer du garanterat göra det!

messer

Jag gillar att jävlas med folk.
Särskilt när dom jävlas med mig först. Som ganska nyligen här hemma, ringer det på dörren (och jag hör att det är hantverkare). Dom ringde igår och frågade om det var okej att komma kl 12.
Så kommer dom och ringer på dörren 10.40. Då blev jag lite matt. Jag hade ju satt min snooze till typ halv tolv.
Men nej, jag vart så illa tvungen att gå upp eftersom de inte får gå in med huvudnyckel - det blev en liten incident i Bomhus när fastighetsskötaren gick in med huvudnyckel, därför har vi vänligt men bestämt undanbett sånt nu.

Mitt återjävlande blev iallafall att öppna dörren med väldigt nyvakten utstrålning, iförd en typ XXL-tshirt.
Nissen på andra sidan dörren såg extremt obekväm ut, och frågade ganska generat om det skulle vara någon hemma kl 12.
Liksom, hallå. Jag är hemma! Men klockan är inte riktigt 12.. jösses.

Men dom gick in och snackade litegrann - sen var dom borta igen. Undrar om dom kommer tillbaka.

Tills vidare ska jag skriva labbrapport, läsa lite kemi och kanske äta någon typ av frukost/lunch också..
Ha det bra! <3

a new beginning

Nu så är Pedagogiskt arbete 1 över. Helt och hållet färdigt.
Eller ja, det var det ju i torsdags med, men detta är en ny vecka som för mig inte har ens ett mikroskopiskt uns av Högskola i sig, och så kommer det fortsätta till i slutet av augusti.
Känns konstigt.
Känns tomt.

Som tur är, har jag tre stycken komvux-kurser som fyller ut detta tomrum, fram till maj månad. Därefter får jag helt enkelt skolsemester. Sommarlov.
Är dock inte särskilt peppad på att slå upp dessa böcker - så mycket tid som förra veckan spenderades med att plugga livslusten ur mig så lär det bli en ganska lugn vecka, mentalt.

Icke-mentalt så kommer det hända rätt mycket. Imorgon kommer det YIT-are och kollar på badrumselementet, jag har lektion på kvällen, onsdag har jag lektion på eftermiddagen, torsdag ska jag lämna in bilen för vindrutebyte (och traska runt på Ingarvet i 3 timmar) men därefter så tror jag veckan blir rätt lugn.
Om jag inte får för mig att hänga på Vinterveckan litegrann, om jag orkar det.. haha!

Men nu så ska jag väl få rörelse i verksamheten och hämta ut lite böcker, ringa lite stiftelser och sträcka lite på skruttforden.
Ha det bra <3

in love

Jag är så kär i våran nya bil! Den är underbar på alla sätt och vis som man bara kan tänka sig!! <3
Skulle kunna sitta och köra den i en vecka i sträck, underbara Focus!

forgive me

Jag har inte haft tid att skriva här senaste dagarna. Jag har spenderat så gott som all vaken tid till att göra klart kursen på Högskolan, och kan nu med stolthet och lättnad säga att jag är färdig!
Det var så skönt att skicka in portfolio-arbetet igår, och kunna sova inatt utan en enda sak att oroa sig för :)

Däremot så vart det inte direkt någon sovmorgon, då vi hade alarm på kl 8 och gick upp för att komma till Ford och hänga på låset.
Inte ens två timmar senare så var vi hemma igen med en ny, fin bil!
Blev dock oroligt ett tag att vi inte skulle få ta hem pärlan idag ändå - det var något skramlande oljud som lät så fort man startade bilen. Dom satte en mekaniker på det pronto och visade sig att det var en mutter som inte blivit ordentligt åtdragen så någon värmeplåt eller nåt (kan inte bildelar, jag har inget behov av det) som inte satt åt helt.
Snabbt fixat med andra ord, och vad underbart det var att se nya fina Focusen i backspegeln när vi åkte hem :)

Nu så håller min personliga mekaniker på att byta lampor på vår bebis, sen bär det av för inkörning av vinterdäck - till Gävle!

Konstigt nog så längtar jag nästan mer till imorn kväll och leka med tjejerna! Är så jäkla glad att jag träffat er, ni är de mest underbara personer man kan hitta :) <3

Återstår att se bara om jag har mage för alkohol än... jäklar vad en magsjuka kan ställa till med :/
För er som inte vet det så blev jag ju magsjuk för någon månad sen, det bröt ut dagen efter jag hade druckit vin & groggar så det stod härliga till. Men var ju inte bara en gammal hederlig norrländsk bakfylla utan somsagt magsjuka. Trots det så har jag ända sen dess varit grymt klen för alkohol, särskilt vin. Bara tanken på det får magen att vrida och vända på sig :(
Sucks out loud, jag tycker ju om alkohol!!

my left side brains

My right side too. Ingen av dom fungerar. Jag har total blackout i pluggandet.
Hoppas det går bättre idag än igår iallafall.
Tänkte ju lägga mig i tid och gå upp tiiidigt, den planen brändes ganska fort när jag började läsa bok i sängen.
En skitbra bok som jag läst i typ en vecka, var på upphällningen igår och jag kunde inte sluta läsa!!!

Jo, många säger så, och man tänker "jo men för att gå på toa iallafall liksom, hallå?". MEN NEJ! Den var så sjukt spännande!
Och slutet var så himla bra, jag är lycklig.
Det är några böcker som alla borde läsa: Jeffrey Deavers böcker om Lincoln Rhyme och Amelia Sachs.
Några kanske känner igen det från filmen: The Bone Collector / I Samlarens Spår.

Jag kommer ihåg att jag såg den när jag var liten, och tyckte den var superspännande. Let me tell you: böckerna är tio gånger bättre!
Jag har läst fyra-fem stycken i serien, och ju fler man läser desto mer fäst blir man vid karaktärerna. Det är i klass med Dean Koontz, och det är BRA med andra ord.
Koontz är den lätt bästa författaren jag vet.

Och, som man kan gissa... skräck/deckare är typ de enda böcker jag läser. Haha!
Men nu ska jag ner på stan och prata med VLC, sen blir det PLUGGPLUGGPLUGG!!

in a nutshell

Jag är ett nötskal snarare. Och allt oflyt i världen är vad som fyller mig.

Idag är ett bra exempel. Skolan, seminariet och allt gick bra, inga problem där. När jag däremot skulle ner på stan sen så var jag 100% övertygad om att Vägledningscentrum hade lunch mellan 12-13 (först nu kommer jag på att det var Kopparstaden, som jag också var hos förra veckan.. bra där).
Så jag gör lite andra ärenden innan jag går dit, för att se att dom faktiskt hade öppet enbart 11-13 idag.
Svordomar^10, sen så åkte jag hem igen, och bestämde mig för att åka imorgon istället.

Har trots allt lite vitkiga saker att diskutera med dom. Måste få veta om jag ska läsa Spanska 3 eller Ma D, för Spanskan är imorgonkväll. Så, vore bra att veta om jag ska infinna mig där eller inte.

Så alldeles nyligen kollade jag på deras hemsida för att försäkra mig om att de inte stänger 12 då bara för jag planerar att åka dit runt 12-12.30.
Då stänger dom kl 15 resten av veckan.
Inte idag, när jag var där och verkligen behövde prata med någon. Nej, då stänger dom 10 minuter innan jag kommer. MEN RESTEN AV VECKAN KAN DOM BRA GÄRNA HA ÖPPET HALVA DAGEN!!!!

Sånt irriterar mig på djupet.
Så, nu ska jag sova bort mina beklagelser över hur smådumt livet är mot mig ibland, och gå upp före solen imorgon och plugga ASS tills klockan är lunchtid.

Ha det gött!

morgon...?

Vad är det man är på morgonen? Pigg?
För på natten är man ju en uggla. Då kanske man är en tupp på morgonen då?

Hursomhelst, jag är varken tupp eller pigg. Men var tvungen att rulla ur sängen tidigt imorse för att hinna med förberedelser för dagens seminarium. Som jag för övrigt har ont i magen inför.
Det har jag nästan jämt när jag ska till skolan, iofs. Men just när det är "viktiga" saker så känner jag mig som en dödsdom väntar.

Har druckit Proviva hela morgonen, men min mage är fan inte mindre orolig för det!
Däremot var det väldigt gott. Är väl ingen mirakelkur heller så ska försöka dricka det regelbundet så kanske man mår lite bättre sen, vem vet?



Har just nu en Gul Kiwi/Mangostan hemma, grymt söt och lite sur, men den duger åt mig!
Ska väl prova på dom andra sen också, så man har en lite bredare världsbild. Hahah

Nu ska jag åka till skolan. Hoppas jag kommer hem igen.

travelsize

Så var resan bokad och klar! Känns så himla skönt att efter nästan 3 år få komma ut ur lilla skitsverige igen :P
Nog för att det är ganska precis 7 månader kvar tills vi åker - men då hinner det planeras noga!

Kommer ha riktigt bra motivation till allt nu, resten av den gråa, mörka, trista vintern - för 13 dagar i gassande sol kan vända även det sämsta humöret till något fjärils-kittlande lyckligt :)

Så, jag ber om ursäkt i förskott till alla mina vänner och alla som läser här:
Förlåt mig att jag kommer tjata i sju månader, utan tvekan allt mer intenstivt ju närmare det kommer. Men jag är så sjukt glad över att få se mitt älskade Quesada och underbara Torrevieja igen!
It's been far too long!


schleten

Är en sliten människa idag, men det var det värt!
Hade en skitkul kväll igår med flickorna, många skrik och mera skratt :)
Vi hade skräckfilmskväll, nerkurade i massa täcken och kuddar - lite skydd mot alla läskiga saker, haha. Slutade med att halva truppen var vakna till strax före klockan sex imorse, innan även vi somnade.
Så ja, idag är man sliten!

Särskilt eftersom jag hade arbetsintervju kl 12 här i Falun. Lär ju inte ha gjort något strålande intryck med rufsigt hår, och lite halvdåsig blick sådär.. men känner mig inte helt åt hlvte som jag brukar med lite sömn.
Däremot så blir det nog en stödvila nu innan dagen får fortsätta.

Tänker massa på dig, är mest i chock. Hade aldrig för hela min värld trott att det skulle bli såhär, och lider med dig mer än du anar! Du är den absolut sista som behöver men ännu mindre förtjänar att bli behandlad så...
Jag vill inte riktigt tro på det, som du själv sa så känns det som ett riktigt dåligt skämt.
Det känns bara så fel, så osannolikt med tanke på hur jag har uppfattat hela situationen innan detta.
Och det måste vara något riktigt fel om man gör så, tycker jag... det bara stämmer inte. Men man kan ha väldigt fel om en person, antar jag.

Hoppas för allas skull att det snart blir mer klarhet i det hela, man vill ändå förstå varför om man på något sätt ska kunna acceptera det.

...

ägg luktar fis.
eller är det tvärtom?

busy busy

Det har varit en bra späckad dag dethär!
Började med en snooze på sådär 3 timmar, haha. Lagom när jag pallrat mig upp och fått på mig kläder smsade Mli så då vart det eld i baken.
For mot Borlänge strax före kl 12, plockade upp Malin på vägen till Lisa. Där blev det lite pluggparty, men inte så länge för mig eftersom jag skulle vara på Lernia kl 16.30, och ville äta lite innan.
Så jag åkte hem typ vid tretiden. Slängde i mig mackor och sen var det bara att åka igen.

Blev lite labyrint men hittade till slut klassrummet vi skulle ha lektion i, typ tio minuter innan vi skulle börja... och det var typ inte en enda person på hela den våningen.
Fem minuter före lektionen så blev jag lite orolig, men just då så kom en till person, sen två till, sen kom läraren och sa att vi skulle vara i en annan sal.
När vi började lektionen så var vi sex stycken, lärare inräknad.

Det var skitintressant med fysik faktiskt, har nog inte haft en så rolig lektion sen dom med Chefen :)
Mattelektionen därefter däremot kändes inte så kul... är blandade grupper Ma A-D, och jag är den enda som läser D, vilket betyder att det inte kommer bli några genomgångar för mig.
Det i kombination med att det kändes som att läsa hebreiska när jag öppnade boken gjorde mig ganksa övertygad om att jag ska försöka byta bort den kursen till något annat.

Pinsamt var det bara när min mobil ringde typ tio minuter in på Fysiken, så fick rusa ut och svara - och jag ska på en intervju på AF på fredag!
Så ska passa på då med att kika in hos VLC (Vägledningscentrum, för framtida referenser) och kolla om jag kanske kan få skippa Ma D och få arbeta upp mitt IG i Spanska steg 3 istället. Hoppas det går, läser såå mycket hellre spanska än hebreiska kan jag säga!
Har ju rejäl motivation i att det kommer behövas i augusti :)

Nu ska jag umgås lite med pojken innan han ska sova, sen blir det väl halva-natten-plugg så jag är förberedd för att filma mig själv imorgon, ska bli kul.
Ha det bra <3

till föräldrar

Mest till en förälder en våning upp:

Du är inte en bra förälder. Du verkar inte ens vilja vara förälder. Du låter dina barn vara uppe långt efter klockan elva på kvällarna. Dom är inte ens 7 år än, barn behöver sömn!
Ditt yngsta barn; knappt 1 år gammal kan jag tro, gråt-skriker större delen av dagarna - och du ids inte ens gå in i hans/hennes rum för att fråga om den gjort illa sig, vad som är fel eller nånting. Jag vet det, för jag hör varenda steg som tas i er lägenhet.
Enda gången jag faktiskt hört att du reagerat på ditt minsta barns gråt och skrik är då du dundrade in och vrålade "TYYYYYST".

Är det någon förälder som känner igen sig när dom läser så föreslår jag att ni tänker över ert föräldraskap omgående och rejält dessutom.
Jag har inte barn själv, men tack vare mina grannar så vet jag att de kan vara nog så jobbiga.
Men som förälder ska man älska och vårda sina barn ovillkorligt.
Det är bara så enkelt. Dom må skrika, vara olydiga och kör-i-vägg, men dom är dina barn. Dina barn.

Inte bara det, dom är ditt ansvar också. Du ansvarar för deras uppväxt. Du ansvarar för personen de kommer bli när de blir större. Du ansvarar för deras välmående, mentalt som kroppsligt.
Är man inte beredd för allt detta ansvar så är man inte beredd för föräldraskapet heller.
Jag vet att jag inte är det, och därför väljer jag att vänta med att skaffa barn tills jag är 120% bombsäker på att jag verkligen är redo för det.
Önskar att fler personer skulle göra samma sak.

Vissa som får barn "av misstag" klarar av det imponerande bra, och jag menar inte att jag ogillar barn eller föräldrar för den delen heller.
Jag tror bara att personer som skaffar barn när de inte är redo - och inte kliver upp till ansvaret när det väl kommer heller, då är det barnen som drabbas.
Så om någon som läser detta funderar på att bli förälder, men fortfarande känner en viss tvekan - den som väntar på något gott väntar aldrig för länge :)

Samtidigt - att ha den oron som jag lider av, vara rädd att man inte kommer klara av ansvaret, tror jag också är stärkande när man väl blir förälder. Jag vet hur jag inte vill vara, hur jag är rädd för att jag kommer uppfostra mina barn dåligt, så chansen för att det blir så minskar ju radikalt genom att man sällan strävar efter att bli något man inte vill.

intressenter

Denna dag gick inte riktigt som planerat... Den blev så mycket bättre! :)

Komvux-introt var ganska onödigt större delen av det, men fick ett slutgiltigt schema och litteraturlista, så jag åkte hem och beställde böcker. Sen så kom Rickard och vi åkte ner på stan till banken för att kolla om vi hade finans för att byta upp vår bil. Och vart vi glada när dom sa att vi kunde göra det!?
Helt lyrisk blev då Rickard iallafall.

Så våra planer på att bara åka förbi Rusta och CG efter banken blåste bort all världens väg och vi brummade fortsomfasen till bilhandlare efter bilhandlare.
Var på väg att ge upp när vi åkte förbi Ford och såg att dom visst hade en begagnat-hall, så vi tog ett sista stopp med ganska låga förväntningar.
Blev dock väldigt lyckligt överraskade då vi hittade en perfekt bil som vi dessutom tingat till imorgon, så vi har betänketid på en dag nu.

Däremot så insåg vi när vi kom hem att vi missat deras uteparkering med begagnat, och hittade en annan kandidat på deras hemsida. Så det blir lite mer fundering imorgon, men vi ska dit och kika på den bilen också - och förmodligen så slår vi till för en av dom imorgon! :D

Helt undebart! Ett steg närmare hundägande där då ;)

Dom som vi står i valet och kvalet mellan nu är



Ford Focus -02

och



Puegot 406 -02

Men som sagt, har inte spanat in Pärsån än så vi får se hur det slutar imorgon! I'll tune in!

i want one

Ni vet, ett såntdär... vad kallas det? JOBB!!

Jag har fått reda på att Kemikursen på komvux inte hade tillräckligt med sökanden så jag kommer få läsa den på distans. Alltså har jag redan färdigt schema för våren: Onsdag eftermiddag/kväll. Inget mer.

Så, ge mig ett joooobb!! Jag har all tid i världen för det nu!

Det börjar dessutom bli mer och mer bestämt med utlandsresan nu. Happyface!
Det som fattas är att Rickard ska höra sig för lite med sin chef hur det kommer funka med semester för honom eftersom han inte jobbat där så länge, det blir ju precis ett år i slutet på augusti.
Men under den kommande veckan ska vi nog veta bestämt hoppas jag!

Boende har vi ordnat iallafall, for free :)
Har såna underbara släktingar (även fast vi inte är direkt släkt, så räknas mammas-sambos-mamma/halvbrors-farmor som släkt tycker jag!) som är så snälla och gulliga som lånar ut lägenhet!
Flyg sitter jag och kollar på dagligen.. timmligen tillochmed. För att ha koll på priser och se ifall det kommer nya, billigare flygturer. Men har hittat riktigt billiga lågprisresor nu tur&retur som jag hoppas ligger kvar i samma prisklass när vi har möjlighet att betala det.
Bil håller jag också koll på, och har hittat en bra sida där det står i princip allt som mamma varnade för att dom brukar hymla lite med så man får massa överraskningsavgifter när man står och ska hämta ut nyckeln. Dessutom så har vi koll på att vi ska ha med oss reflexväst när man åker bil i Spanien, och så ska jag kolla med pappa ifall nån av hans GPSer har skapligt uppdaterade kartor och ifall vi då får låna den.
Dessutom så lutar det åt att jag kommer stå som förstaförare. Och det känns skitkul att lägga till på listan att jag har kört bil i Spanien! Samtidigt läskigt som satan, men mest spännande :)
Mat vet vi hur mkt pengar vi ska ha med till.
Nöjen har vi kollat upp vad vattenpark och nöjespark tar för inträde.
Sen så behöver man såklart fickpengar också, men det är ju självklart.

Just nu kommer jag inte på något mer! Är det någon som tänker när dom läser detta typ: men idiot hur kan du inte tänka på dethär eller detdär, säg gärna till!

Sitter också (över sju månader i förväg) och tänker på vad jag ska packa, mest såna saker man inte tänker på - kanske sängkläder? Hur många handdukar? osv. Och såklart, vad jag ska ha på mig. Haha!
Dessutom så är det väl så att el, vatten osv stängs av när ingen är där, så vi måste få en full instruktionsbok av Janne eller mamma hur vi ska göra det.
Och hur vi ska hitta dit. Om vi inte kan ha en GPS vill säga.

Det är mycket att tänka på. Men ack så värt besväret. (Fast jag tycker inte det är besvärligt, jag älskar att planera!)
Längtar redan som en galning efter att parkera bilen och kliva ut i 30 grader sol, varma vindar och klarblå himmel <3
Att vakna på morgonen och gå dom få stegen till poolen och bara slänga sig i och flyta runt lite före frukost. Gå ner runt hörnet till affären och köpa nybakat bröd (verkligen nybakat, inte IcaMaxi-nybakat). Att bara traska runt i byn och smygkika in på  lyxvillornas tomter och se vem som har häftigast pool.
Jag saknar det så mycket, och det värker i hela kroppen efter att få uppleva det igen!

It's going to be legen-




- wait for it -








-dary!

vacación

Blev lite sugen på att åka utomlands när Mli satt och visade allt dom skulle göra i Torrevieja, och även fick tips om Habaneras av mig ;)
Så har kollat lite flyg och ska ringa om boende imorgon så kanske det blir något bestämt snart för mig och Rickard också? :)
Satt och kikade på en vecka först, men Rickard tyckte att två vore bättre, så har uppgraderat sökningarna nu!

Vi skulle då isåfall flyga till Alicante, hyra en bil och brumma ner till Torrevieja på Costa Rica.


Torreviejas kustlinje, ser lite skymtar av stranpromenaden där!


Piren vid marinan


Torreviejas berömda kakelsoffa och fontän som fanns med på i princip alla vykort när vi var där förr i tiden ;)


Portarna till byn där vi alltid bott då vi varit i Spanien! Kan eventuellt bli att bo där i sensommar också.


Inne på Aquopolis, som vi måste åka till!!! Rickard har inget att säga till om ;)


Terra Mitica, en themepark som visserligen ligger i Benidorm, men jag tror lätt att det är värt bilfärden!

Trodde inte att dom hade en så häftig nöjespark i Spanien, vi åkte liksom aldrig så mycket norrut när vi var på utflykter. Dessutom har vi alltid åkt under höstlovet, och då var alla parker stängda för hösten. Trist värre liksom.
Men blir det Spanien i år så blir det ändring på det!
Catherine ska åka bergodalbana! SÅDETSÅ!

Så imorgon ska jag ringa runt lite och kolla boende. Har ju ändå tre alternativ så kan ju inte slå fel! Någon måste ju ha huset ledigt i två veckor :)

Men nu, ska jag ringa min syster minsann! Ha det bra <3

Pluggparty

Idag så var det pluggparty hos Emelie. (Vi alla älskar mitt nya ord btw, är det inte awesome?)
Såklart så pluggade vi inte särskilt mycket.
Knappt något alls faktiskt.

Men vi hade väldans kul ändå! Ja, det hade vi! :) Satt och pratade en massa.. om sånt som tjejer pratar om!
Det känns som det var evigheter sen sist, och det var jättekul att träffa tjejerna igen :) Så vi har planerat att ha många pluggpartyn såhär på kursens slutspurt.
Det kommer nog behövas!

Sen tänker jag byta samtalsämne helt och hållet så det får bli ett eget inlägg, faktiskt!

best

Jag har just kommit på kanske världens bästa husdjursnamn.
Detta medans jag stod och skrubbade av händerna efter att ha masserat världens värsta aloe-burn-liniment på Rickards axlar. Handtvättsfilosoferier är aldrig fel people!

Anyway, jag och Rickard har länge velat skaffa hund, och för någon månad sen så kom jag på den briljanta idén att skaffa kisse samtidigt. För vi vill båda gärna ha katt också, och då är det väl ändå bäst att skaffa dem samtidigt, så de är vana vid varann och det inte blir några revirproblem i framtiden.

Och idag kom jag på dom bästa namnen ever till framtida hund och kisse!
Jag är lite stolt över mig själv :)
Vad det är för namn får ni däremot vänta på. Jag vill hålla dom för mig själv så de inte stjäls.
Så awesome är dom!
Skulle någon sno dessa namn av mig så skulle jag sluta tycka om den personen. Sådetså!

Så, vänta några månader - sen ska ni allt få se! :)

impossible

Jag är inte alls pluggsugen idag.
Jag funderar faktiskt på att ta idag ledigt och ladda om imorgon. Ska ju trots allt ha pluggparty på vändplan 7 då, så lär ju vara alert tills dess.
Ja, bra!

Catherine, du får ledigt idag! Med löftet om att jobba dubbelt så hårt på fredag. Kanske lördag också.

Så nu ska jag slå mig ner i soffan och beundra min TV lite mer.
Den gör mig uppriktigt lycklig. Jag är så materiell.
Men alltså, hur kan man inte bli lycklig av en så underbar sak? Menyer, funktioner, bilden, ljudet... allt är som en dröm!

Helt otrolig är den, Samyang PS42C455. Yum!
Och i kombination med DVDn som pappa gav oss i julklapp. Som läser i princip allt! Och alltsammans med ett anti-bränna-fast-system som är underbart :)

Men såklart, materiell som jag är, så vill jag ha mer.

Vill slänga upp teven på en sånhär:


Och ha dvd, xbox.. ja.. där. Ni fattar väl. Sen skaffar man sig ett Wii, chippar det, kopplar i en hårddisk, så gömmer man dom i ett av skåpen (de två stora luckorna på sidorna, de nedanför är lådor). Eftersom man inte behöver ha wii-konsolen framme, bara sensorbaren!
SMART VA!?
Jag vet.

Sen så behöver vardagsrummet såklart kompletteras, eftersom vi har väldans massa böcker i vår nuvarande tv-möbel. Därför smäller man in en (t.v.) bokhylla. Och så ett (t.h.) vitrinskåp, som får fungera som nytt barskåp, och glasförvaring. Kanske kan klämma in min Höganäs-kollektion där också, med lite tur ;)
    

Ja.. drömma går ju!
Känns dock lite meningslöst att skaffa allt detta innan vi flyttar. Vårat vardagsrum är så ljust så en massa vitt skulle inte göra sig jättebra därinne.
Dessutom är det grymt drygt att flytta allt sånt här när man väl monterat ihop det.
Så du kan vara lugn älskling, jag har inte bråttom med att köpa allt detta :)

Men nu får det vara nog med dagdrömmerier.. soffan och tvn väntar!

våndas

Ja, Lidl rigde iallafall och där slutade den resan.
Konstigt nog känner jag mig mest lättad. För den enda, enda anledningen till att jag sökte det jobbet var pengar. Fast jag vet att jag inte fungerar så.
Jag måste trivas på jobbet. Och jag har jobbat i livsmedelsbutik i två år, under det andra året hatade jag det.
Behöver förändring.
Som Max.
Eller Manpower.

Så jag hoppashoppashoppas på nåt av dem istället nu.
Annars får jag springa runt och söka sommarjobb... på livsmedelsbutik säkerligen. Har knappast chans att få nån annanstans... SUCK!

Så, det är åter till väntan. Vad man än gör så ligger det i bakhuvudet och gnager: hoppas det ringer, hoppas det ringer...
Hate it!

Men nu är det för sent för jobb att ringa så sätter mig framför teven och njuter av hur fin den är. Kanske tillochmed startar den!

(Detta publiceras typ 2 h efter jag skrev det.. för jag känner mig så fånig när jag skriver 4 meningslösa inlägg på en dag! Detta meningslösa inlägg kommer iallafall den 5e ;D)

plükhest

Sitter och läser så ögonen blir grusiga. Känns inte som jag lär mig så mycket, jag blir mest irriterad över hur undermålig kurslitteraturen är.
Har hittat jag vet inte hur många stav- grammatik- och allmänna skrivfel. Ord som fattas tillexempel. Ganska väsentliga ord för att en mening ska bli logisk.
Ska det verkligen vara så att studenter ska sitta och gissa sig till vad det borde stå för att de ska förstå vad de läser?

Helt sanslöst. Blir bara mer och mer matt på lärarprogrammet... och hoppas att inte teknik är lika illa :p

Har iallafall bokat in pluggdag med tjejerna på torsdag, ska köra portfolio hela dagen då! :)
Så det betyder att jag har ikväll och imorgon på mig att fixa inför filmuppgiften.
Världens dummaste uppgift. Vi ska filma oss själva i typ 10 minuter när vi sitter och pratar om kunskap, olika aspekter av det samt kunskap ur ett sociokulturellt perspektiv, med anknytning till uppväxtvillkor och riklig språkanvändning.
Makes sense?
Nej.

Känns som dom bara slängt ihop de senaste momenten vi arbetat med i en uppgift, utan att riktigt tänka på om det ska höra ihop eller inte. För mig iallafall.
Kan också bero på att jag inte läst om nåt av det, så får väl se hur jag känner efter imorgon.
Vill iallafall läsa på mig rejält för en gångs skull, så jag kan göra filmen bra nån gång under nästa vecka. Den ska vara inlämnad på torsdagen.
Kul.

Så ska väl försöka skriva ner lite anteckningar nu, och hoppas att något blir lite mer förståeligt då... suck.

förhör

Varit hemma från intervjun ett tag nu, men dök rakt ner i kurslitteraturen tills jag tog min paus nu!
Kändes som det gick ganska bra, det var en trevlig tjej som intervjuerade mig. (Vet att det inte heter så, men egna ord är roligare!)
Inom två veckor vet jag huruvida jag blir en hamburgerbagare eller inte :)

Var duktig och promenerade ner på stan, efter intervjun gick jag även och spanade in min nya skola - så nu hittar jag dit också. Awesome.
Tar ju typ bara en halvtimme att gå också, så jag ska faktiskt göra mitt allra bästa för att traska till alla lektioner. Kommer bli skönt med bestämda promenixtider i fortsättningen. Annars blir det aldrig av.
Kommer bli skönt med ett fast schema också! Inte nåt mer hitt-hatt som det är på högskolan.
-Vad har jag för schema idag då? Oj, jag ska inte ens till skolan..
Det är inte så kul som det låter. Om det inte låter skittrökigt, för då hörde ni rätt.

Jag gillar rutiner jag.

Sitter dock fortfarande på nålar och sneglar på mobilen varannan minut. Det ringde när jag gick hemåt från AF, men då var det The Studio som ville boka en ny tid med mig.
Fast dom var så fruktansvärt sura sist när jag ville boka om för sjätte gången och sa att "du får inte komma hit!!"
PMS i guess.
Får väl se vad dom säger när jag ringer nu igen och ska boka om då, haha!

Men nu har jag pausat tillräckligt, back to the books. (Eller i mitt fall dataskärmen.)

nerver

Sitter i köket med lite lätt ont i magen.
Jag är nervös.
Om en timme och 25 minuter ska jag vara på AF Falun för intervju. Med Max.
Kan lugnt säga att det var längesen jag var såhär nervös inför en intervju. Kanske ett tecken på att jag verkligen vill ha jobbet?

Men nervositeten beror nog lite på att jag idag dessutom väntar samtal från Lidl om jag får jobbet där eller inte. Och jag hoppas nästan för mycket på att jag får det. Det vore verkligen ett underverk för ekonomin.
Fast jag vet att man inte ska hoppas för mycket, jag hatar att göra det. Jag hatar att bli besviken.
Jag vet också att om jag inte får det (vilket ändå känns mest troligt) så kommer jag bli arg och lite besviken på mig själv.
Kunde ha gjort så mycket bättre ifrån mig på intervjun. Det var inte min bästa dag..

Men, nu stundar Max och jag måste läsa på lite innan tror jag! Så det blir på med kläder (sitter i PJs nu, är ju ändå i köket!) och lite smink sen ska jag snabbplugga lite Max sen knalla neråt staden.
Lycka till till mig, tacktack.

time flies

Redan första dagen så sket planeringen sig. Men planer är ju till för att brytas! Eller det är väl regler kanske?
Jaja, hursomhelst. Har iallafall varit duktig och gjort en sak idag som jag hade tänkt.
Sen blir det nog mer imorgon eftersom att Rickard ska jobba ändå, så jag får lugn och ro hemma ;)

Anledningen till att min planering sprack beror nog främst på att jag inte gick upp kl 9 idag.
Eftersom jag satt uppe till närmare kl 3 imorse och såg på Harry Potter! Underbara Harry Potter <3
Har senaste dagarna kollat igenom de första 6 filmerna (femman och sexan inatt) och jag går under litegrann för jag längtar så till 7-del 2 kommer!

Men, nu så är det slut på film/serietittande.
Jag har allvarligare saker att ta tag i denna vecka. Just nu tillochmed. Så hejdå!

that's how it goes.

Jag tänker inte skriva det här.
Don't want to jinx it.

Men om jag klarar detta. Om.
Då kommer jag vara grymt stolt över mig själv nästa söndag.

Så, det återstår att se om Catherine har någon självdisciplin kvar i sig.
Wish me luck.

RSS 2.0