svenska namn

Ida Carlson och Catherine Pettersson goes filosofer:

Tänk efter... det finns typ inga killnamn som slutar på vokaler. Heller inga tjejnamn som slutar på konsonanter.
(Rätta oss gärna, men vi tänkte väldigt länge och kom inte på några undantag!)

... om man inte ska vara såhär dryg och säga namn som både tjejer och killar kan ha, som Kim och Love.
Visserligen är Ove och Leo killnamn PUNKT, men formuleringen var TYP; det finns TYP inga... dvs dem allra allra flesta, vanligaste.


hell yeah!!!

Syster, i år SKA vi märka av sommaren! Vi ska hitta en strand..... (stoppar mig själv där och går in på Gävles hemsida och kollar upp badmöjligheter i kommunen) ...och det hjälpte ju mycket.

Screw it nu vart jag otaggad på sommar. Sämst.

Oh, I want you to stay!

If you leave me now, you'll take away the biggest part of me
And if you leave me now, you'll take away the very heart of me

Jag började tänka på sommaren nyss. Jag saknar sommaren. Verkligen saknar. Jag skulle kunna börja gråta nu, för jag saknar den så mycket.
Solen och värmen. Stranden och gräset. Sommarregn och varma vindar.
Grilla, festa utomhus, sola, bada, promenera med solen brännandes i ansiktet!
Allt! Jag vill ha det, nu!

Kommer dock kännas grymt konstigt att bo i Gävle. Sommar är liksom Årsunda och strandbaden för mig. Man tänker inte på hur bra man har det, när man bor där. Bara en knapp kilometer till en helt underbar sandstrand och nästan alltid varmt i vattnet. Och när det är sommar i Årsunda kan man alltid hitta något att göra. Bara att ut och gå eller cykla i värmen är helt underbart.
Så, när vi äntligen får vår efterlängtade underbara sommar, så kommer jag fortfarande sakna den. För den kommer inte vara som den brukar.
Men det är sånt man får leva med.
Change don't come for free.

Men, hursomhelst, så ska jag gå ut och göra lite mer change nu, med konditionen! Promenader i bitande kyla funkar det också...

Ha det bra!<3


"räddare i nöden"

Mitt i väntandet på att tvätten skulle torka fick jag ett samtal från ett nummer jag inte känner igen.
Då var det Sandra på Tempo som lät väldigt stressad och sa att på grund av missförstånd så kom ingen dit till klockan 15, och ingen annan kunde jobba, så hon skulle bli själv!
Och så kan man ju inte ha det, klart man ställer upp då :)

Så det var bara att snabbt byta om, dra på sig jackan och åka till Valbo (i Rickards bil, för min var övertäckt av denna ljuvliga snö).
Kom dit 15.40, då var Camilla (tror jag... jag och namn alltså..) fortfarande kvar, tack och lov! Jag som panikstressat för jag trodde att stackars Sandra var helt ensam i butiken.
Men dom vart jätteglada över att jag kommit så fort och sa att jag var en räddare i nöden, hihi :)

Allt flöt på bra efter det, var en relativt lugn kväll. Men lite förvånad blev man ändå över att folk ger sig ut i snöstorm klockan halv tio på en lördagkväll, bara för att handla en Cola. Beroende är förjävligt.

Sandra åkte med mig in till Gävle sen, och när jag släppt av henne på stan kollade jag telefonen och hade fått sms från Rickard, om att "det har hänt lite med din bil.. men ska fixa det imorn med lunkan för hans pappa har värmegarage".
Och Gud vet alla bilder jag fick i huvudet, att min stackars pärla var förstörd! Men det var bara så allvarligt som dåliga bromsar. Så det var en ganska stor lättnad för min del. Jag hade ju halvt om halvt räknat med att den skulle behöva skrotas. Fy!

Men, idag ska jag ta och plocka undan den tvätt som fick torka färdigt uppe i lägenheten, åka till Apoteket en snabbis, sen blir det en lååång promenad och lite styrkeövningar här hemma, eftersom jag låg på latsidan igår!

Ha det bäst! <3

verkligen skitirriterande

Imorse när Rickard gick upp och skulle iväg och jobba så vaknade ju såklart jag också. Sen när jag skulle försöka somna om började jag tänka på den unerbara serien O.C. som det var år och dagar sen jag såg!
Och började därefter tänka... vadfan hette folket i serien!? Och jag kom inte på det! Jag låg och tänkte och tänkte och vart så irriterad på att jag inte mindes att det var omöjligt att somna om.
Jag verkligen hatar när sånt händer. När jag inte kommer ihåg saker som är så självklart att man ska minnas. Ja, okej, det är en tv-serie. Men jag var helt besatt av den när den gick på TV, så det ska liksom sitta kvar i huvudet.

Lyckades i alla fall till slut somna om, och sen när jag vaknade så började karaktärsnamnen sakta trilla dit ett efter ett! Lättnad!

Och nu, när jag gick in på FOX hemsida för att kolla om de hade kvar O.C.-sidan, så såg jag att Glee säsong två börjar i April! ÅÅÅÅÅÅHHHH HAPPINEEEESS!!!! Fan, jag var så rädd att dom skulle lägga ner den serien! Som CW gjorde med Priviledged. Fast, när man tänker efter. FOX är lite större och förmodligen bra mkt tätare än CW, så startar dom en serie har dom nog råd att avsluta den med stil. Men Phew! Vad underbart!

Change of subject!

Min boyfriend, söt och underbar som han är, har suttit och kollat på DHGate (en kinesisk version av Tradera, typ) efter HTC Hero-telefoner. Och det finns många bra och väldigt billiga varianter där.
Trodde jag också. Tills jag började läsa det finstilta, att alla, verkligen ALLA, är kinesiska kopior - dvs inte original HTC.
Förutom en, där det sto "original HTC Hero G3..." i rubriken. Så jag skrev till säljaren och frågade om man fick välja färg, och vilka alternativ det fanns. (Kuggfråga, eftersom jag VET att original HTC Hero bara finns i Absolute White och Urban Brown.)
Och personen svarar: Ja, det går bra att välja färg. Vit och svart finns det.
Säkert, inte brun då? - Nej, svart.
Då är det alltså inte original? - Jo, det är det!
Vilket självklart tar fram besserwissern i mig så jag bara måste skriva tillbaka;
Jaha.. lustigt eftersom att ORIGINAL HTC bara finns i vitt och brunt.
Då fick jag inget svar! Fyfan vad arg jag blev. Usch!

Så den ljuvliga tanken om att kunna köpa hem en Hero för under 2000 blev ganska nertrampad där. Men sen, när jag tänkte efter så är väl det lika bra. Man får ju ingen garanti eller service överhuvudtaget om man beställer från utlandet. Så blir det minsta lilla fel på telefonen är det ju godnatt sen.
Därav blir det nog en fin liten HTC Hero Urban Brown på avbetalning hos Telia :)
(DVS om jag mot förmodan skulle få börja jobba extremt ofta på Tempo eller Krysset, eller mot ännu större förmodan få deltid eller heltid någonannanstans! HAHA!)

Nä, men nu ska jag ta och gå ner till tvättstugan! Har en maskin full med sängkläder som vill bli upphängd på tork. (Sängkläderna då, inte maskinen....)

Ha det bäst! <3

svar till systeryster :)

HTC - Jaaaaaa jag verkligen MÅSTE ha den! Fast varsin vit kan bli fel många gånger, så isf har nog jag en brun ;)

Angående charmkursen - så var han inte så seriös! haha :D


mitt hallon.

Min pojkvän kan vara en riktig komiker ibland. Som igår, när han fick ur sig att han gått en charmkurs, på Fordon.
Då höll jag på (i sann Ida Carlson-anda) att dö!

HTC

... och dum som jag är (verkligen, VERKLIGEN dum!) gick jag in på Expert på stan igår, bara för att se HTC Hero IRL, liksom. Och jag är frälst. Jag vill ha! :(

feel that burn

Jodu. Det bränner minsann! Vet inte vad jag gjorde, men vet mycket väl såhär i efterhand att jag borde ha stretchat efteråt! Skulle egentligen tvätta idag, men när jag gick ner i källaren första gången tog det fem minuter. Och vi bor på andra våningen. Fem minuter.

Så, jag bokade om tid till imorgon istället, så kanske benen hinner kännas lite bättre.
Ska trots detta ändå gå på en promenad idag, dock inte särskilt långt eftersom jag inte kan gå normalt utan att benen halvt om halvt viker sig. Ska bli spännande.

Cred, även, till snöstormen som har orsakat 3 lastbilsolyckor (som jag hört om hittills) på morgonen. Inte illa pinkat.
Får väl hoppas att jag inte krockar med ett träd eller eventuellt en lyktstolpe under mitt försök till promenad.
Håller även på att utveckla en sjuhelvetes förkylning känns det som, så ska se till att pälsa på mig ordentligt (i vilket fall en träd/lyktstolps-krock skulle dämpas ganska bra, nice!) så jag inte blir sängliggandes i helgen.

Ha det bra! <3

färdig!

Nu har jag städat hela lägenheten! Lyssnade under tiden på min systers partylista. Gissa om jag vill festa, dansa, dricka! Längtar som faaan till Gneppis 20-årsfest den 27e :) Jävlar, vad kul vi ska ha!

Har även börjat kolla på en likadan mobil som min syster tittar på för tillfället, dom är ju så coola! :D HTC Hero, sjutk taggad på att skaffa en. Men det får vänta, jag är verkligen inte i behov av en ny boll (såhär fint skriver jag oredigerat - galet) ... mobil. Har ju bara haft min rosa pärla sen 25e augusti. Så någon ny blir det inte förrän tidigast 25 augusti ;) Ett år måste man ju klara iallafall!

Men nu ska jag svettas lite, sen blir det duschen, staden, och hem till syster en väldigt snabb sväng för att lämna lite saker :) Perry har nämligen blivig magsjuk, och det tänker inte jag riskera! (visserligen var jag ju där för 2 dagar sen, men då var inte Perry hemma, så hoppas jag är utom riskzon!)

Ha det bäst!

Torsdag.

Jag har det bra, mitt liv rullar på. Idag är en bra dag, idag är det bra!

Gick upp strax efter 6, åt frukost och läste lite i tidningen. Pratade lite med älskling innan han åkte till jobbet, då gick jag ut på längsta, fetaste promenaden EVER! Ändå så tog det bara 45 minuter... då kändes det lite snopet. Liksom, jag kände mig asduktig och hurtig somfan, gick på alla jävla motionsspår här i området, och ändå så tog det bara 45 minuter!? Sämst

Sen när jag kom in så tänkte jag, att fan vad jobbigt att köra igång med storstäd på en gång, så jag satte mig här vid burken, kollade FB, läste bloggar, gav mig själv en rast till kl 9.
Men nu jävlar åker gummihandskarna på och det ska städas somfan!

Ha det bra, uppdaterar kanske senare idag! :)<3

måndag morgon

Gick upp strax efter 6 idag. Åt frukost och satte mig och betalade lite räkningar, innan jag gick ut på promenad i soluppgången.
Eftersom min iPod har slut på batteri så är det ganska tysta promenader nu, vilket även bidrar till att jag tappar tidsbegreppet helt! Jag vet liksom inte om jag varit ute i tio minuter eller en halvtimme. Så jag vart något stressad när klockan på kameran visade 9.20. Eftersom jag ska till Competens till kl 10. Så då vart det raska steg hemåt. När jag kommer innanför dörren och kollar på mobilen är klockan 8.42. Haha!

Men det var skönt att öka takten lite (dock stannade jag var tionde meter och knäppte kort på solen). Sen dess har jag duschat, stretchat lite och nu ska jag läsa på lite om Carlings! Mitt möte på Competens är nämligen en simulerad intervju, och eftersom jag lämnat in CV till Carlings, tänkte jag att min övningsintervju kan "vara för dom".

Efter Competens ska jag gå in på AF en snabbis och se till att dom har skickat iväg min aktivitetsstödlapp, så det inte blir samma visa som förra månaden.
Sen så ska jag åka till Maxi och handla! Måste köpa lite grönsaker och dylikt, eftersom jag (och Rickard) bestämde att denna vecka så ska vi inte bara äta samma gamla maträtter som vi äter nästan varje vecka. Är så trött på det! Så nu ska det bli variation minsann :)

Ha en toppendag, det ska jag ha!

Sann vänskap

Jag fällde en liten tår på jobbet idag. Satt och läste aftonbladet under "lunchen" (kl 17.30), och där såg jag det absolut underbaraste jag någonsin läst!

Frej, 3 år, har gett alla sina pengar i spargrisen till Barncancerfonden. Hans kompis Isak fick diagnos Leukemi, så Frej bestämde sig för att legot han höll på att spara till fick vänta. Hans mamma har även hjälpt honom starta en egen insamling till Isak.

Jag blir tårögd bara jag tänker på det, det är ju så himla fantastiskt!



Klicka på bilden för att komma till Aftonbladets artikel


Barn är ju beundransvärda!

handels <3

Jag har insett nåt hemskt.
Jag kommer aldrig klara av att jobba inom något annat än handels-fack-arbeten. För, tänk efter. Det finns väl inga andra kollektivavtal som ger en DUBBEL lön på helger? Handels OB är så underbar att man blir ju tårögd när man får hem lönebeskedet.

Som denna månad (alltså, lönebeskedet som kommer nästa månad) kommer jag jobba 3 helger på Tempo. Med grundlön 105 kr/h. Dvs, 210 kr/h alla timmar jag jobbar, eftersom det är 15-22 på helger. Och får betalt för ca 19,5 timmar. Efter skatt får jag då ca 3800.

Förra månaden, jobbade jag sista veckan på Krysset i fem dagar, 8.40-17.30. Där har jag 115 kr/h. Och lönen därifrån blir också 3800 efter skatt.


Conclusion: Jag tjänar lika mkt genom att jobba 3 helg-kvällar som att jobba 5 fulla veckodagar. Hur underbart är inte handels då? :')

Tänk om man sen skulle byta till exempelvis hotell&restaruang-fackligt jobb. Där får man runt 18 kr i OB-tillägg på kvällar och helger. Runt 30 kr om man skulle råka jobba mellan 2 på natten och typ 5 på morgonen. Vilka jävla skitlöner man skulle få!!! Man tjänar liksom nästan lika mycket som extrajobbare inom handels som man gör på fulltid inom H&R. Sämst.

Min slutsats är iallafall att jag aldrig ska lämna handels. Någonsin. Handels 4-ever!

once again.

Jag är faktiskt stolt över mig själv.

Helt utan grund, förmodligen, eftersom mina hurtighets-idéer brukar lägga ner inom en vecka. Men dom här tre dagarna som jag har lyckats hålla det uppe har det känts grymt skönt! Därav tror jag att jag kommer kunna hålla det uppe, iallafall månaden ut!

(Nej, jag har inte högre tankar om mig själv, självinsikt kallas det!)

Hursomhelst. Hade en sjujävla förmiddag som jag inte ens orkar skriva om. Det bevisade bara hur jobbigt det är att parkera i stan! Fick fylla på automatjävlarna 3 gånger!!!!! Och sprang mellan competens och arbetsförmedlingen typ 3 gånger. Usch!
Sen när jag kom hem blev det en rejäl promenad, stavar och allt! Men det tar på krafterna, fast dendär halv-varma duschen var lika skön idag som alla andra :) Man liksom varvar ner bättre när man inte duschar sådär skållande hett.. för då blir ju kroppen ännu varmare så när man kliver ur duschen sen så börjar man nästan svettas igen.
Det blir ju fel.


Hursomhelst, ska ta och gå upp runt 9 imorn, börja med att städa lite i lägenheten, kanske damma från tak till golv (om jag har ork), sen blir det en finfin promenad igen! Längtar verkligen till våren så att man kan jogga, få upp konditionen ordentligt. Nog för att pulsa i 15-20 cm pudersnö runt promenadspår som legat oanvända i några dagar får upp flåsen ganska bra det med!
Särskilt idag när minusgraderna var neråt 10, fick stanna och koncentrera mig på andningen en eller två gånger, för jag var så himla andfådd!
Iallafall, så är jag nog innerst inne en såndär människa som faktiskt tycker om att röra på mig. Att anstränga musklerna. För känslan man får efteråt, när det verkligen bränner, det är så härligt på något vis!
Så imorgon utökas nog promenadsträckan ytterligare, med lite halvjogging uppför backarna i skogen där ingen ser :P


Sitter i skrivande stund vid systers laptop, som jag lånat, och skulle äta godis. Det gick inte så bra, eftersom det enda jag var sugen på var Pingvinlaktrispastiller, salta ofc, som Rickards föräldrar köpte åt oss från flyget.
Det bra (eller dåliga, beroene på hur man ser på det) med dom är att när man ätit 2 eller 3 stycken, så är man så slut i käkar, och smaklökarna är liksom super-mättade, så man är inte godissugen längre.

Jaja, nu har jag väl svamlat tillräckligt?
Ska nog kolla på 2½ men eller nåt annat meningslöst dravel, innan jag går och lägger mig.

(Btw, så har jag sett hela Glee säsong 1, och den var skitbra! Verkligen! Hoppas hoppas HOPPAS att dom skjuter vidare, inte gör som Priviledged och lägger ner. Bu för det.)

Ha det bra <3

hurt-kick

Hurt som i hurtig dådå, inte hurt som på engelska.
Jag bestämde mig igår för att återuppta min en-promenad-om-dagen trend. Så, mycket riktigt har jag gått på en promenad igår, och en idag. Väldigt skönt när man kommer in efteråt och ställer sig i duschen :)

Så är det nåt mer som jag har tänkt flera gånger att jag ska ta och skriva här men det har jg glömt nu! Synd!

Ha det bra iallafall :) <3

valbo

Vart en sväng till Valbo med Idapida igår. Hade ju trots allt 300 kvar i presentkort. Vilket spenderades väl.




 Klänning från Gina, som ser lite sisådär ut nu, men är jättefin på! Ska visa vid ett senare tillfälle, när jag ska använda den ;)



Och såklart ett par Tiamo-skor! Det var supererbjudande på Scorett, köp ett par skor till ordinare pris, och få 30% extra rabatt på ett par rea-skor. Och eftersom Ida köpte ett par (SNEAKERS, inte högklackat, hör och häpna) till ord. pris, fick jag köpa klackisar jättebilligt! :D

Så jag är helnöjd, nu har jag full outfit till Matildas 20-årsfest :)

Idag blir det ytterligare en tripp till Valbo för att lämna in CV på Carlings, eftersom det inte går att skicka mail till adressen som stod på lappen.. Dom söker nämligen folk till heltid/deltid så vadfan, klart man hugger!

Ha det bra! <3


:)

sisådärja!

Det får räcka för idag, så tar jag och ändrar typsnitt mm, en annan dag!

Ha det bra!<3

. slut

Som i PUNKT SLUT! Nu får det fan vara nog!!!! Jag orkar inte med att grubbla över min fords mätarställning längre.
Såhär måste det vara.
Den visar 34010 (typ..) nu.
När jag köpte den visade den 32800 (typ..).

Och jag har inte kört närmare 2000 mil, så det är helt enkelt så att det ska vara en 2a framför som inte syns.
Alltså har bilen gått 23 tusen mil. Och därmed basta!

Jag bestämmer det nu, och så får det fan lov att vara!

Nu ska jag nog ändra min bloggdesign för det var så roligt att göra om Mickans :D


torka.

Jo, det ha varit ovanligt torrt här nu på sistone. Men jag mådde lite dåligt över något som inte behövdes må dåligt över, och jag kom på det, och nu mår jag bättre! Simple as that!

Har även insett litegrann vad jag vill göra med alla dessa jobb... fick ett nej från Naked Juicebar, och känner att jag inte vill fortsätta på Tempo, för jag trivs inte där längre. Gräset var grönare i Gävle, så det känns inte lockande alls att pendla 4 mil t-o-r för att jobba på ett ställe som man inte ens trivs på...

Annars har inte mycket hänt alls. Fortfarande head over heels superduper kär i min underbaraste Rickard :)<3 Jag skriver det inte tillräckligt ofta tycker han ;) haha

Det enda som jag verkligen känner att saknas i mitt liv nu är en hund. Och jag vill har en mer och mer för varje gång jag är hemma hos syster. Sikita är så jävla söt, och att ha ett sånt förhållande med en hund är liksom... ovärdeligt. VILLHAA!! :(
  Men det får nog kanske vänta till efter USA.. hjälp :S Måste försöka hitta en familj med hund så kan jag bo hos dom! haha :P Då skulle det väl sluta med att jag inte vill åka hem sen för jag är så kär i hunden. (Nejdå älskling, skojar bara!)

Har börjat gå hos min coach på Competens nu iallafall. Så jag behöver inte gå till AF igen, någonsin! Om det inte är nåt bra företag på jobbchansen då :P Annars är jag off the hook :)
Vi pratade mycket om utbildning, vad jag kan tänka mig att läsa på högskolan, och jag har även tittat mycket på studera.nu, men blir bara mer och mer osäker..
Känns ju så värdelöst att utbilda sig till något, så tjänar man ändå lika jävla lite pengar! Men det handlar inte om pengar, inte i helheten. Jag vill utbilda mig till något, och jobba med något som jag tycker är roligt! Som man känner när man vaknar på morgonen att åh, nu ska jag till jobbet!! :D
Inte att man ska bäva sig för att åka dit (som jag varit med om så många gånger). Nej, jag vill älska mitt jobb.
Men jag vet ju inte vad jag älskar att göra så då är det inte så jävla lätt.

Var hemma hos syster igår iallafall, pratade massa och kollade på film och hade det mysigt :) Så innan jag åkte satt vi i hennes rum och kollade lite på datorn, så kom Sikita in och stoppade ner huvudet i en handduk som låg på golvet, och bara gnussade runt. Så sa nån av oss (minns inte vem) - Men Sikita, vad gör du?
Då tittar sötnosen upp och all päls på huvudet står åt verkligen alla håll! Hon var så jävla söt och ful på samma gång så vi började asgarva :D <3

Under tiden att jag var hos syster fick jag även ett samtal från Sofia Lindgren, som frågade om jag ville vara hårmodell den 25e :D Så, nu är jag med :D Ska bli klippt, färgad och stylad, gratis! AWESOME! :D


Nu ska jag ta och äta frukost innan min tidningskille kommer hem :)
Ha det bra!

RSS 2.0