florida

Jag har mått ganska dåligt idag, och på eftermiddagen orkade jag inte vara vaken längre. Gick och lade mig i sängen vilket slutade med att jag sov tills för ungefär en halvtimme sen.
Drömde om min familj. Jag saknar dom nåt enormt idag.
Jag drömde att jag, min syster, pappa och hans fästmö Kajsa hade åkt tillbaka till Orlando. Och vi bodde på Disneys egna hotell The Dolphin. I min dröm var det helt otroligt! Bara inom hotellområdet hade de en massa attraktioner, som ett halvt vatten-äventyrsland bara vid poolen, och vilda djur som strövade fritt. Inte tigrar eller så, men hjortar och lite andra harmlösa såna.

Jag och min syster träffade en tjej i våran ålder som vi började umgås ganska mycket med. Så satt vi vid baren en dag (en typ juice-och fruktdrinksbar) och pratade så kom en ganska söt kille fram. Han pratade och var lite trevlig, sen försvann han igen. Tjejen vi träffat suckade ganska högt, och vi undrade varför. "Det var min pappa".
Whaaaat!? He looks like he's fourteen!?
Fast han såg ju ut att vara i typ tjugoårsåldern. Det var lite skumt.
Sen återkom den killen ganska mycket, men i fortsättningen såg han några år äldre ut, men fortfarande inte ful direkt. Och han limmade som fan på min syster, och lite på mig också.

En kväll så var det en bal i festlokalen, så vi var alla väldigt fina och uppklädda. Förutom jag och syster som hade typ t-shirt och jeans på oss. Pappa och Kajsa var jättesnofsiga i kostym och en riktig festblåsa.
De var inne på balen, men jag och syster strosade runt lite på hotellområdet.
Killen kom fram till oss och pratade lite, och min syster gick iväg (varför vet jag inte) och jag och killen satte oss ner för att prata lite. Han satte sig ganska nära, och tidigare under dagarna när vi träffat honom så hade han varit ganska närgången, lagt armen runt mig och så. Och jag tyckte att nu får det faktiskt räcka!
Så jag berättade för honom att jag hade en pojkvän hemma i Sverige som jag faktiskt bodde med, och visade en bild på honom (i mobilen, haha hightech i drömmarna också). Och han sa att han faktiskt hade känt det på sig!

Min syster kom tillbaka och satte sig med oss. Vi satt högst upp i en trappliknande läktare för utomhusshower, och tittade ut över utsikten. Över havet, vilket ju är skumt för Orlando ligger i inlandet?
Det var rätt mycket moln borta vid horisonten, och rätt var det var började det blixtra där borta.
Några hjortar blev rädda och sprang rakt emot oss, och ner i deras krypin som vi satt precis framför. Killen sträckte in handen för att klappa dem, men de var inte tama så de blev bara mer skärrade, så en av dem bet mig i tummen.
Jag blev arg på killen, så jag reste mig och började gå mot balen för att hämta pappa och Kajsa. Jag var orolig över ovädret.
När vi kom tillbaka så hade molnen börjat skingra sig, men långt bort i horisonten såg vi hur en tornade hade börjat formas, och en till var på gång. Pappa tog med oss alla (utom killen då) och vi sprang mot balen, för att hitta ett utrymme under mark där vi skulle vara säkra.

Vi sprang genom festen, in i köket, men det kändes fortfarande inte bra. Vi fortsatte i en massa korridorer och man kände riktigt att det var under jorden. Luften var så kompakt. Vi hittade en dörr in till ett kassavalv, som såg ut att renoveras för det hängde kablar från taket och det stod brädor lite var stans. Där inne var det en snubbe med rånar-kläder, och en massa väskor på sig. Han stod på en pall och hängde halvt in i väggen. Han märkte att vi kom och bad mig ge honom en skiftnyckel.
Varför det? Vad ska han med den till?! Men han blev arg och skrek åt mig så jag gav den till honom. Då hoppade han ner från pallen och sprang ut, och stängde dörren. Sen använde han skiftnyckeln för att dra bort handtaget. Det var onödigt sa jag, vi skulle ändå inte säga till nån att han hade rånat dom!
Men han försvann, och vi var instängda.

Det började skaka mycket efter en stund, och lamporna flimrade. Vi ställde oss tätt ihop, och jag såg framför mig hur taket försvann och vi sögs upp i stormen. Men det hände aldrig... när vi varit därinne i några timmar, och det hade varit lugnt väldigt länge, så gick vi ut. Då var allting borta. Vi såg bara en strand och en stäpp som aldrig tog slut... vi började gå efter stranden, och gick förbi några uttrar som lekte i en bäck. Jag gick fram för att klappa en, och fast dom var vilda så lät dom sig bli klappade.. som om dom förstod.
Sen började jag drömma nåt annat.

Och när jag vaknade så tänkte jag, att det var just typiskt. När vi äntligen åker tillbaks till Orlando så kommer en orkan och blåser bort hela stället. Kul.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0