Rörigt och körigt

Det ska ju vara jag som lyckas (as always) att sova över andra dagen i skolan.
Började 9 med kursintroduktion, enda "lektionen" på dagen.
Rickard gick upp vid fem för han skulle jobba, så hade lagom somnat om när larmet ringde 7.15. Då stängde jag av i sömndimman, istället för att snooza. Men, jag tänkte ändå (så mycket minns jag) att "hmm, jag kanske skulle ha satt två alarm?"...

Sen vaknade jag med världens ryck 8.40. F*ckingsh***t! Så det vara bara att slänga sig upp ur sängen, på med kläder, stressa som fan.
Som tur är hade jag huvudvärk när jag vaknade vid fem, så bad Rickard lämna bilen hemma till mig - alltså slapp jag cykla med 10 minuter till lektionen började. Kom in tre minuter innan den skulle börja, ganska skillat tycker jag!

Kunde ju slappna av igen när jag kom hem strax före tolv. Har sen dess kollat igenom Fronter, allt material för de första två veckorna, samt kollat på en inspelad föreläsning. Duktiga jag!
Nästa tid att passa är 16, då kåren har en infokväll på Kårhuset. Innan dess tänkte jag hinna in på biblioteket och leta på en bok;

Vi har en uppgift till imorgon att hitta ett stycke i en skönlitterär bok som tar upp skolan. Sen ska vi läsa upp det stycket. Awesome. Ingen av alla de jävla böcker jag har hemma står det nåt vettigt om skolan i. Så, biblioteket blir det! Sen är det lite hemliga aktiviteter planerade för kvällen.
Det är ingen mjukstart i Högksolan direkt.
(Slogs just av den skrämmande tanken att det kanske är så ändå, och att det kommer bli dubbelt så körigt i fortsättningen. Då har vi en utbränd Catherine på en vecka, kan jag garantera!)

Fyfan. Jaja, får se hur detta blir! Ha det bra! <3

skolfeber

Jag försökte gå och lägga mig. Somna var helt omöjligt! Snurrade runt som alla USAs karuseller i huvudet.
Vilken tid var det allt började?
Vart var det jag ska gå?
Tänk om jag sover över?
Vad ska jag ha för kläder på mig?
Tänk om min cykel blir stulen?


Och till råga på allt har jag världens fetaste plastic-cut tvärs över hela fingertoppen på mitt högra pekfinger (it's my best one, det jag använder mest!) som uppstod när jag av någon outgrundlig anledning försökte vrida upp locket på en creme fraiche.
Det gjorde så äckligt ont, och nu är det så läskigt för jag känner hur såret öppnar sig varje gång jag rör fingret!

Och, bara för att jag måste nämna det nu när jag ändå tänker på det.
Väldigt många gånger på senaste tiden så skiver jag öppnar/öppet med u istället för ö. Uppet. Liksom? Where the hell does that come from?

Usch. Jag blir tokig!
Jag gav upp att försöka sova iallafall, letade på kläder att ha imorgon (vet dock inte vad jag ska ha för jacka eller skor än) och så drog jag på datorn och skrev ner schema för hela morgondagen på ett papper. Tid, händelse, plats - hela shebanget. Tog sin lilla tid eftersom alla saker står på tre olika scheman.

Förresten, har ni nån aning om hur svårt det är att skriva utan sitt högra pekfinger?
Prova! (Effektivt sätt för att inte fuska, knip ihop pekfingret med tummen!) Det känns skitläskigt, ellerhur?
Likaså att köra musen (den som hör till datorn...) på samma sätt. Skumt.

Nu ska jag nog ge mig på att sova igen. Wish me luck!

back in beautiful bojsenburg!

Har spenderat hela eftermiddagen och halva natten i Härliga Herrhagen. Hos Eme. För hon bor där nu! :D
Minns inte riktigt vad klockan var när vi åkte iväg och mötte Per-Ola (Emelies pappa) och Nea (syster). Dom hade kört med släpvagn upp från Fagerviken. Eme kom på tåget lite i förväg så hon skulle hinna hämta ut nyckeln.
Men typ, mellan fem och sex var nog klockan när vi började lasta ur släp & bil.

Sen vid halv åtta ungefär började jag och Eme montera ihop hennes hylla....................
(Notera antalet punkter)



Sån hylla är det. IKEA's Expedit. För det första. Så var den helt galet jobbig att sätta ihop. Det är alltså pluggar i alla hyllplan, och... ord kan inte beskriva! Inga instruktioner hade vi heller, utan körde helt på hopp och drömmar.
Och det skulle ju vara så att man skulle ha den på golvet under montering.. annars hade det aldrig gått.
MEN! Sen skulle man ju få upp åbäket från golvet när man efter alla om och men i världen hade fått ihop skiten!
Det var inte lätt på en fläck! Ser det ut som det finns mycket att få grepp i?
Nej, just det. (Och om ni nu tänkte ja, så hade ni ruggigt fel!)
Och det finaste av allt. Är att den jäveln väger... 102,9 kg.
HUNDRATRE JÄVLA KILO!!!! Som man ska lyfta. UPP FRÅN GOLVET. Utan att få grepp om det  förbaskade sattyget!!
Så fruktansvärt arg på dendär hyllan som jag var då, så arg har jag inte varit många gånger i mitt liv.
Hade vi vetat då hur tung den var så hade vi säkert inte klarat det. Det hade verkat alldeles för omöjligt. Men lite list och finurlighet kommer man långt med.

Jag låg på golvet och nästan grät av lycka när vi till slut lyckades få den i horisontellt läge.
Och efter det flöt uppackningen på bra. I samma stuk som det alltid är när man flyttat in. Tills klockan började närma sig 3. Då kastade vi in handduken för dagen. Jag begav mig hemåt och Eme vet jag inte vad hon gjorde. Somnade på 3 röda säkert!

Men åh, vad det är skönt att vara hemma! Jag älskar verkligen våran lägenhet. Jag är så oerhört nöjd med livet här i Falun!
Ännu mera nu när min underbara kusin också bor här! :) <3
Nu väntas det bara att min älskling ska komma hem från sitt första nattskift! Jag blir såhär fånigt lycklig och lite tårögd nästan för det känns så underbart att han har kommit in så fort på jobbet, och på måndag börjar skolan och... livet leker!

Får se bara hur mycket livet leke imorgon, när träningsvärken kickar igång efter tusen vändor i trappor till tredje våningen, bärandes på möbler, lådor och gud vet bara hälften.
Men fan den som ger sig! Ska nog ta cykeln dit imorgon och hjälpa till med uppackeriet! Göra kusin lite hemmastadd :)
Med andra ord. Så blir det sängen nu!

my empire of dirt

Om jag tyckte att jag var duktig som var ut och cyklade idag. Då är jag fantastisk nu!

Jag vart så trött på att inte ha några gardiner, så jag sket i att målarna inte meddelat om dom är klara än. Bara det att vardagsrumsgardinerna var oöppnade. Och för långa. Så jag skulle stryka upp dom.
Då märkte jag att det var en massa hundhår på golvet (sen skruttfisen var här i lördags) och det ä så drygt. Det hamnar ju överallt.
Så det ledde till att jag började dammsuga och städa överallt.
Soffan (igen... smutsmagnet!), mattan och den nya spegeln som vi fick av mamma, också i lördags.
Den spegeln har stått i ett garage i typ, 7 år. Det var minst sagt smutsig, dammig och även lite nerstänkt av färger av alla de slag.

Bara att sätta igång med putsning med andra ord. Men nu är den bra fin! Ellerhur? :)




Det enda tråkiga, är att den är lite för kort. Når upp till bröstet på mig typ.. så imorgon ska jag på loppis, och leta efter en sockerlåda som den kan stå på :) För sätta upp den i väggen är lite uteslutet. Gipsvägg där, vilket skulle kräva molly och vi tänker inte förstöra våran fina nymålade vägg! (Som ser vit ut här, men den är ljusgrön faktiskt!)

Hursom, jag strykte upp gardinerna och nu sitter det fina tyger i alla våra fönster :) Känns äntligen klart. Som ett riktigt hem.

Men nu ska jag nog ta och sätta mig i soffan som jag tänkte när jag avslutade mitt förra inlägg. Min älskade sambo har laddat upp med glass, popcorn, choklad, nya sodastream-smaker och gud vet allt. Så det är myskväll på schemat :) <3


need something that i can confess

Jag var duktig idag. Satte mig på cykeln och trampade iväg till Högskolan.
Det var inte någon jättehöjdare direkt, haha! Inte så att jag ogillade skolan, men det kändes inte så spännande. Antar att jag bytt skola för många gånger.
Sen högstadiet började har jag vant in mig med fyra nya skolor.. en till känns lite "jaha, nu då?".

Men den var fin. Bara inte så spännande att kolla på, när det bara var att traska runt själv. Rätt liten också, enkel att hitta i så jag känner ingen oro över det.
(Fick just ta och se över min svenska, då jag använt ordet liksom FEM gånger redan, haha!)
Jag tror att det kommer vara lite roligare på måndag, när man ska prata med alla förbund och studentkårer osv. Träffa sina "kursare" som det så vackert kallas.

Var inne på skolan i en kvart kanske, sen cyklade jag vidare till regementet. Gick in på Siba och kikade på tv-rean som dom har. Det känns nästan fel att inte köpa en tv nu när det är så billigt!
Men får se, hur det blir med det..
Jag var hur som väldigt fuktig och kall som en isbit (glömde ta en jacka, oops..) så jag var in på intersport och Ica också, kollade om dom hade någon regnponcho. Ganska chockad över att det inte fanns på nåt av ställena, riktigt dåligt!
Så det var bara att bita ihop och cykla hem igen, bli ännu blötare och kallare.
Nu i efterhand så ångrar jag att jag inte köpte ett par vantar, för fan vad det krampar i händerna! Skriver grymt sakta ska ni veta. Skriva sms är inte ens en möjlighet.

Ska nog sjunka ner i soffan med tre filtar, kolla på Alice in Wonderland och vänta på att pojken kommer hem från jobbet. :)
Ganska nöjd med livet ändå!

a sneak

Nej, jag har inte felstavat orm. Bjuder på en tjuvtitt av Falun genom mina ögon :)













<3

back on track!

Åh, gud. Mitt underbara älskade FAAALUUUN!!! Så jag har längtat hem!
Man skulle ju kunna tro att det skulle bli tvärt om, att jag längtade tillbaka hem-hem (dvs, där jag växte upp - kommer alltid vara hemma för mig) efter att ha varit där i några dagar. Umgåtts med familj och vänner (ja, okej.. bara Ida..) som förr i tiden, när man inte flyttat hemifrån ännu.

Det syndromet led jag av, väldigt gravt också, under den tid jag bodde i Uppsala. Varje gång jag var hemma över en helg eller ett mindre lov så gruvade jag mig för att åka tillbaka.. vilket efter det första sommarlovet resulterade i att jag helt enkelt inte flyttade ner igen! Jag var inte riktigt redo att släppa taget om mina högstadievänner - som även blev mina gymnasievänner. Och jag har inte ångrat det beslutet en enda dag sen dess!

Jag tror inte på att ångra sina beslut, åtminstone inte om man är nöjd och glad med livet som jag är idag!
Man kanske kan fundera ibland över dumma saker man gjort som försatte en i en tillfällig svacka - men utan just den dumma saken kanske livet sett helt annorlunda ut idag?
Och visst - har man det helt åt helvete dåligt och inte ser några ljus alls, då kanske ånger är på sin plats.
Men finns det bara en eller ett fåtal saker som tillför lite lycka i vardagen (som ett husdjur, en vän.. vad som helst!) så ser jag ingen poäng alls i att älta i de saker som man inte kan påverka. Det ser jag visserligen inte annars heller.
What's done is done. Det är bara att leva med det, och gå vidare.
Är man missnöjd med sin situation så får man väl helt enkelt lära sig av det man gjort fel, som har satt en på pottkanten, och se till att inte begå samma misstag igen!

Grundläggande logik, kallar jag det! Alla borde tänka som jag, då skulle ingen vara deprimerad! Haha, nädå.. men jag önskar ibland att de nära och kära jag har som mår dåligt kunde smittas lite av min inställning - så dom kunde må lika bra som jag. Det förtjänar de verkligen <3

Nu kära ni, ska jag sätta mig i min underbart fantastiska soffa som jag saknat sååå, slå på en film och tjocka i mig resterna från min och Idis tjockiskväll igår! Ha det bra <3

ner för att komma upp

Ställde larmet på kvart i åtta imorse. Pappa och jag skulle nämligen åka iväg till Uppsala och kolla på nya fina BMW:sar. Men varken han eller jag var särskilt morgonpigga så, tjugo över tio kom jag upp, och nån gång efter elva åkte vi iväg.

Mycket fina bilar har dom där minsann. Men efter att ha sett alla fem gånger så var jag lite lätt uttråkad och satte mig i en soffa och väntade på att pappa skulle bli klar nån gång. Dom hade tv-spel där inne, men det hade dom stängt av.
Jag vågade inte gå och fråga om dom kunde starta det åt mig.. tror det var ämnat åt mindre barn än mig.
Men, efter en snabbvisit på det enda McDonalds i Sverige som inte har rustats (what the hell?) så begav vi oss till Gästrikland igen.

Nu så väntar jag bara på att Idis ska kravla sig hemåt från Uppland hon också, så vi kan inta soffan och kolla på Fångarna på fortet!
Fan vilken nostalgi det var att se på det igår! Det enda som jag inte gillade med nya upplagan av det underbara programmet var fader Fouras ersättare.. lite för mycket där va tv4?
Istället för att hålla det lika low-key och skönt ofin som fader Fouras var har dom istället tagit in en överdriven snubbe med en massa porträtt på väggarna och.. kostym? Liksom.. varför det?
Sen var bildrutan där dom visade lagställningen också lite för.. överarbetad. Tycker jag. Om allt annat i programmet ska vara som det var förr, varför då mordenisera småsakerna?

Men, jag ska inte klaga (mer än så). Jag gillar Fångarna på Fortet! Blir spännande att se vad Idolerna har att erbjuda.
Nu ska jag nog sätta mig och dregla över skor på nelly, eller nåt liknande.
Lite passtime tills klockan närmar sig 20.





Lite mer back in the days, hade varit bättre!


seg, trött och uttråkad.

Jävla Ida!
Måste hon jobba så mycket? När det för en gångs skull är fint folk i Sandviken? ;)
Haha, nädå. Men tycker faktiskt det är bra tråkigt.. hade varit kul att umgås lite som back in the days, nu när jag är hemma en sväng. Dessutom har jag absolut ingenting att göra.
Ganska trökigt.

Har spenderat den bättre delen av denna dag med att spela Super Mario på pappas Wii. Kan ju säga att jag är sämre än värdelös. Helt galet dålig är jag!
Jag kan liksom börja en bana, två steg fram, hopp - OJ där var det en svamp, så dör jag.
Mad skills dude.

Och, när man är så dålig tröttnar man ganska fort. Sen finns det inget mer att hitte på. För titta på tv har jag ingen lust med. Det är för segt. Jag vill ut och göra nåt, åka till valbo typ.
Hade jag bara haft pengar hade jag sprungit in där och köpt mig en laptop.
Dom har sån jäkla rea på både SIBA och MediaMarkt, det är bara tråkigt! För jag har inga pengar och.. blä. Allt känns bara trist.
Skulle kanske kännts roligare om jag tagit med mig en bok, men så långt tänkte jag inte.
Jag längtar hem :(
Hem till min pojk och min fina lägenhet och våran underbara soffa <3 Men mest pojken.

Det kändes inte så jättefarligt att vara hemifrån i några dagar, trodde inte jag skulle sakna honom så här mycket (inget illa menat älskling <3) men jag klättrar på väggarna snart.
Suck!

up in the air

Jo, jag är högt uppe bland molnen och knallar runt.. inne i mitt huvud iallafall.
Av en ren slump hamnade jag inne på ford.com och bestämde mig för att bygga min egen Mustang!




FIIN VAA!!!
Och gissa vad den skulle kosta (i USA då..)


387 438 kronor, och 25 öre! DET ÄR INTE DYRT FÖR EN MUSTAAAANNG!!!!!!

En BMW kostar ju typ lika mycket. Vissa kostar mer tillochmed. 387 tusen kronor för en CUSTOM GT Shelby, bör tilläggas, är så billigt så det är nästan som hittat!
Sen så kollade jag på en importsida, där man fick knappa in själv frakt till hamn och frakt över havet till Sverige.. Då var det lite över 600 000, med mina (ganska billiga) gissningar på vad import kan kosta.
Så, min slutsats är: Jag flyttar till USA. Där jag kan köpa en custom made Mustang GT Shelby, för $52534. Och leva lycklig i alla mina dar!

lite torrt

Ja, det var ett tag sen nu.
Men det händer lite saker i G-land så jag har pendlat tur & retur - sen tur igen.

Har inte sovit mycket och än mindre haft tid för en dator. Men nu sitter jag hemma hos pappa, kan varva ner lite.
Jag har nog inte så mycket att skriva om, det står för en gångs skull ganska still i huvudet som annars har mer rörelse än Newark International..

Jag skulle egentligen ha ringt Arbetsförmedlingen idag, och frågat om dom skrivit ut mig. För det sa dom att kanske skulle ske över helgen, men då tycker jag att det borde väl ha varit förra helgen då?
Anyways, ska ringa imorn då kanske.
Ska försöka registrera mig på kurs på högskolans hemsida också. För i uppgifterna jag har från dom nu stå det typ grattis att du blivit antagen till ditt program följt av:
Nästa steg är att registrera sig, vilket du gör på Mina sidor.

Sen, direkt efter står det:
OBS, om du har börjat på ett program ska du inte registrera dig på Mina sidor första terminen. Det görs under introduktionsveckan.

Varför ens skriva då att man ska regga sig på mina sidor? Okej, att dom som inte påbörjar program ska göra det osv, men lite men energi kan man väl lägga ner? Så det slipper bli yrt i nyblivna studenters redan röriga huvuden.

Jaja. Nu ska det ätas pizza i Sandviken! Ha det bra <3

head over heels.










Gissa varför jag blev deppig inne på Scorett?
Detta är min önskelista till jul! I denna ordning! Strl 37, PUSS!

the cheap road

Här försöker man vara duktig och cykla till stan, eftersom det sparar bensin för det första. För det andra är det skönt att få lite motion.
Men så hade Rickard tagit min cykelnyckel. Så då fick det bli bilen ändå!

Var in på AF och pratade med en tant som var grymt trög. Hon fattade inte alls att AF skulle meddela CSN, "vi har inget med dom att göra". Usch vad arg jag blev. Fick gå därifrån utan någon större klarhet än när jag kom in.
På väg tillbaka till bilen så körde en polisbil förbi. Och jag tänkte då;
Om ni visste vad jag skulle vilja göra mot alla inne på arbetsförmedlingen nu så skulle jag sitta i baksätet på den bilen.

Inte för att jag skulle kunna skada någon annan människa, men ändå. Man kan leka lite med tanken när man blir så irriterad som jag var då.

Det gick dock över ganska fort, eftersom jag gick runt lite på stan och kollade på kläder, skor (okej, det gjorde mig bara deppig) och lite mer.
Sen så bestämde jag mig för att jag måste faktiskt göra något åt min hårfärg! Och att gå till Marita har jag inte råd med, tyvärr. Min pojkvän gillar inte att jag lägger så mycket pengar på mitt hår.. haha.
Och jag gillar det inte jag heller, när det är lite magert på kontot.

Så jag åkte till Ica Maxi (för köpa hårfärg på Åhléns är fan inte smart) och kikade runt lite. Syster lovade att hjälpa till också :)
Så när jag scannat in en färg, och gick till utcheckningen så var det två från personalen där. En av dom kom fram till mig med en kartong.
"Visst vill väl du ha en gratis hårspray?"
- eeeh, jaa!
Och när den andra såg att jag köpte Schwarzkopf så sa hon att jag fick gå och ta ett läppglans, gratis!


Min egen lilla goodie-bag à la Ica Maxi!


this sucks out loud

Jag tänkte åka ner till AF idag. Ringde först och skulle kolla om min handläggare är inne (eftersom hon aldrig är där!!! jag har världens sämsta handläggare) men hon "återkommer klockan 14".
Fan, kanske ska dit ändå och tvinga någon att fixa mina uppgifter. Så förbannat svårt kan det väl inte vara?

-glöm det som stod här-

Blir nog en cykeltur till stan, kolla lite affärer och kanske fullborda en idé jag hade igår?
Kanske ta och skälla ut AF också. We'll see.

Ha det bra! <3

som super mario brukar säga...

Here we goooo!

Hahaha! Måste bara föreviga! När jag satt och kollade på film, käkade popcorn as usual.
Popcorn är livets käk! Kittlar dödsskönt i kistan!
Nädå, men. Jag satt och höll ett popcorn i handen, så plötsligt sprack det. Och en liten bit flög rakt upp i näsan.. och fastnade!
Helt seriöst! Sånt händer bara mig!
Helt otroligt..

Har suttit och kikat runt lite på massa bloggsidor. Får se om jag orkar följa upp med dethär xD
Jag brukar ha en ganska stadig bergochdalbana kring mitt bloggande. Kommer perioder då jag skriver som en tok, flera inlägg om dagen.. sen blir det dött i några veckor.
Får se också hur mycket jag kommer hinna med när skolan börjat.

Men får försöka skriva, minst en gång om dagen :)

Nu blir det nog sängen snart. Jag kollade på Spiderman 2 idag.
Och jag hatar hur den slutar. För Harry hittar ju sin pappas grejer somhan hade när han var ond. Och jag VET att Harry använder dom i tredje. Men jag är helt lost på om han är snäll eller dum!? För det liksom verkar ju som han kommer bli elak, men samtidigt så gnager det i huvudet på mig att han hjälper Peter..

Jaja, det visar sig väl, när jag får för mig att kolla på tredje filmen. Att Spiderman blir dum där ett tag, det vet jag iallafall!

NU - blir det sängen!

tonight's gonna be a good night

Det kan inte sluta på något annat sätt.
Ikväll blir toppen, helt enkelt.

Jag har inga planer, inget speciellt verkar hända. Men så bra som idag har varit så kan ikväll knappast bli dåligt!
Världens bästa torsdag, tror jag faktiskt.
Älsklingen (usch, ogillar det ordet.. låter så, typ, barnsligt) rephrase: Min finaste sambo började sitt nya jobb idag. Han ska nämligen bli Faluns snyggaste taxichaffis! Haha, skämt åsido*) - han ska börja på Koppartaxi, var och pratade med dom i måndags, fick börja upplärningen idag och framtiden ser ljus ut. Livet leker i Dalarna minsann!

Livet leker i Sthlm också! För min käraste syster, som nailade en praktikplats inom detaljhandel idag! Sveriges största grattis till henne - hon har verkligen förtjänat det.
Det har gått ba många månader sen min syster hade lite medvind. På senaste tiden har det mest blåst väldigt hårt i helt fel riktning, så nu är jag enormt glad för henne att bra saker händer igen :)
Vill inget mer än att hon ska ha det bra, min bästa vän <3

För min egen del har torsdagen inte varit särskilt givmild. Jag har mest fått ge bort min egen energi - på CSN, AF och städning. Men nu är jag inte lika arg på dom två skit... alltså jag vet inte vad det heter! Typ företag fast mer.. allmänt. Ordet finns där inne men har gömt sig lååångt bak i huvudet. Organisation heter det ju inte heller?
Jaja, jag har lugnat ner mig iallafall. Får väl se hur glad jag är imorgon när jag kommit hem från lokalbesöket hos arbetsförmedlarna.
Inte heller hade jag sönder nåt när jag städade, och det är ju framsteg.
Dammtorkade öööverallt med trasa och Cilit, dammsög hela lägenheten OCH soffan - alla kuddar, på alla sidor, sen moppade som grädden på moset.
(Och som min fina vän Mma sa en gång i tiden: hur gott är grädde på mos, egentligen?)



Det var lagomt jobbigt att dammsuga soffans alla hörn, men det var lätt värt det! Den blir så jäkla snygg när den är ren. Svart döljer ju inte direkt hårstrån och strumpludd som har för vana att suga sig fast där man som minst vill ha det..
En lång dusch senare så kände jag mig som en ny människa! Och det var värt allt slit, nu ser svarta pärlan ut som ny igen :)

Det var en massa saker som jag tänkte på när jag städade, som jag skulle skriva ur mig här. Men det försvann totalt när pojken kom hem och visade sina nya fina jobbarkläder. 
Laga mat gjorde han också, fast det var ju ett tag sen så nu börjar det kurra lite igen. Ska nog ta och äta något, sen börja skita ner soffan igen. Måste ju ha något att göra nästa vecka också! ;)


*) - nog för att han faktiskt kommer vara den snyggaste taxichaffisen i Falun.

varför ska man bli vuxen?

Kan någon svara på det?
Jag orkar verkligen inte med all den skit som följer med ansvar!
Är så obeskrivligt förbannad på både CSN och Arbestförmedlingen just nu. Fast mest den sistnämnda.
Jag sitter verkligen och kämpar emot för att inte skrika rakt ut. Så arg är jag inte ofta inte.

Situationen är såhär, att jag varit med i Ungdomsgarantin hos AF, fått aktivitetsstöd från Försäkringskassan - och har fram till i fredags varit inskriven på det fram till 2011.
Man kan inte få CSN-stöd om man får pengar från Försäkringskassan.
Så jag gick då i fredags och skrev ut mig, med slutdatum den 27e augusti. Då trodde jag också att CSN skulle meddelas om det, men icke! Jag har fortfarande kvar en anmärkning när jag loggar in.

Idag ringde jag först till AF och frågade om dom inte kunde skicka in uppdateringen nu, på en gång, så jag inte får vänta på CSN i en halv månad extra. Dom sa då att det är CSN's ansvar, att det är dom som ska kontakta AF och be om nya uppgifter.
Så jag ringer CSN och ber dom göra det. Men nääää, det ska ju AF skicka in så fort dom har fått ändringar.

JAG BLIR TOKIG!!!!!!
JÄVLA VUXENDAGIS! Hur jävla seriöst är det när dom BOKSTAVLIGT talat sitter och skyller på varandra!?!??
Jag vet inte om jag ska skratta, gråta eller både och.
Så nu måste jag åka in till Arbetsförmedlingen och be dom fixa skiten på en gång.
Jag hatar Sverige. Verkligen. Jag vill inte bo i detta jävla skitland där de "allmänna" hjälpmedlen i samhället inte kan ha lite jävla struktur och samarbeta på ett effektivt sätt!

Alla svordomar i världen räcker inte till.
Jag orkar inte! Jag skulle kunna döda för att ha en assistent som skötte all denna skit åt mig.

Nu ska jag städa! Känns inte riktigt tryggt, jag kommer säkert ha sönder dammsugaren, och lite möbler med. Men jag är så jävla sur.

freshen up

Ny inredning på bloggen nu! Blev lite trött den gamla, tycker jag.
Har inte gjort så jäkla mycket, men blev stor ändring. Lagom till ny skola, höst och ruskväder. Haha!
Hoppas ni få som läser gillar den, jag blev ganska nöjd iaf.
Så nöjd man kan bli när man är världens mest självkritiska person :P

Nu ska jag nog sätta mig och kolla på en film, får se om pojken min vill inta soffan med mig. Är nämligen sugen på att se Spiderman eftersom jag blev avbruten halvvägs genom filmen då jag bestämde mig för att se den för några dagar sen.
Måste ju se hur det slutar, right?

Morgondagens planer är städning av lägenheten. Sen kanske Ida kommer! :D
Om hon inte gör det, så ska jag nog ragga upp syrran och be henne om tips till bloggen. Så jag kanske får lite fler läsare, haha! Inte för att jag lägger ner så mycket energi här, men skulle ju kunna?
Jag är ju guldmästare på ordbajseri och dåliga filosofier.

Skulle kunna gå? Men vi får se.
Ha det bra iallafall <3

here it comes

Det sista jag drömde innan jag vaknade imorse:
Jag irrade runt på Hammar, gjorde en himla massa saker. Gamla klassen var där, och så hade jag varit och shoppat med mamma och Oscar. Vi hade en sånhär platt kund"vagn" som dom har på IKEA. Hade ställt på en soffa, en hylla och massa andra saker på den, ett rejält berg.
Anyways, jag var inne på Hammar, med gamla klassen. Det var studenten tror jag. Så hade vi en systemkamera, analog, som jag skulle ta och framkalla, så jag skulle ju ta ur filmen ur den lilla rullen.
Så jag gick ju till mörkerrummet. Inte framkallningsrummet utan det lilla trånga alldeles kolsvarta rummet.
Fast alla dörrar var ju låsta. Men då var syrran där och sa "gå genom snurrdörren". Så kom jag in.
Men det var inte svart! Det var en glipa i dörren så det kom in ljus, och det funkar ju inte då.

Så jag tog av mig min vinterjacka (vart nu den kom ifrån) och försökte pilla ur filmen under där. Men det kom in ljus ändå, så filmen blev förstörd!
Det kändes typ jättehemskt. Haha.

Min slutsats när jag vaknat: jag börjar bli lite nervös inför skolan.
Har känt ett lätt pirr i magen hela dagen. Och det är liksom 2 veckor kvar! Jag kommer vara ett vrak den 29e.

Can't wait!


toffelhjälte



En sak som jag har tänkt på många gånger, men aldrig riktigt utvecklat förbi en fundering. Att bli kallad toffel.
De som blir kallad toffel tar ofta åt sig negativt, oavsett hur det sägs.
Visst kan man säga toffel retsamt till någon som följer sin partners minsta vink - men som jag tolkar "att vara en toffel" så är det inget dåligt!

Att bry sig om den man älskar, och göra saker för att den personen ska bli glatt överraskad, det är bara bra saker. Min kille har tillexempel städat, lagat mat och köpt blommor till mig, och många skulle då säkert kalla honom toffel. Som gör "tjejgöra" bara för att vara mig till lags.
Men att känna att man kan göra vadsomhelst för den man älskar, även om det är saker man inte själv tycker om. Att toffla - det är sånt som behövs i ett förhållande!


one down...

EME SKA FLYTTA TILL FAAAALUUUUN!!! :D:D:D
Haha, och LITE tack vare mig. Japp, jag är så självkär att jag tar åt mig äran ;)

Nädå, men.. egentligen. Hade inte jag bott här så hade hon ju inte fått se vilken fin stad det är, och så hade jag inte heller terroriserat henne om att söka till Högskolan Dalarna - vilket hon lydigt gjorde och hittade ett program, sökte, och kom in!
Så, hon meddelade mig, och eftersom jag har läst i tidningarna nu att det är grymt dåligt med studentlägenheter så ringde jag kopparstaden - och klämde ur dom att det fanns ett enda rum nu som låg ute. Dela en trea med en annan tjej. Han erbjöd mig den då på en gång, men jag sa ju att det var till en kompis. Så fort jag la på ringde jag henne och sa RING DOM NU!!

Eme lyder order, och voila - hon fick det! :D Så, på bara några timmar efter hon fått intagningsbesked så har vi fixat boende också! Haha, ganska lyckat.

Så, hon ska komma hit imorgon, skriva på kontrakt och så, sen stannar hon över helgen (tror jag, vi sa aldrig så mycket, det var så hypat! haha).. men vi ska väl kika runt på stan och så, ha det mysigt! :D

Fan, vad duktig jag är! Innan ni vet ordet av kommer alla mina älskade kompisar flyttat hit, mohaha :]


bye-k

Åh, vad tråkig jag är. Som måste underhålla mig med fina ordlekar. Cykla, betyder rubriken iallafall!

För det har jag gjort så jag knappt kan sitta nu. Igår så cyklade jag och min gobit till sambo till stan, gick in på AfFalun och lämnade närvarolappen, sen så cyklade vi runt lite bara.
Senare, på kvällen, så fick jag sån jäkla huvudvärk för jag satt och löste korsord till kl 21 utan att tända lampan! Haha, go Cattis.
Men iallafall så bestämde vi oss för att gå ut och gå, och skulle kolla upp en väg som Rickard trodde var bäst att ta till sjukhuset (kan ju vara bra att veta, särskilt så duktiga som vi är på att skada oss..). Och han hade rätt, den var väldigt lätt att minnas, men det var bra drygt att gå!
7 km vart det innan vi var hemma igen. Då var vi förbi min blivande skola också, fin som satan är den!

Idag, så cyklade vi den smarta snabba vägen till sjukhuset - så Rickard kunde köpa alla sina mediciner (haha, okej, låter fel - men han har ganska många, mot det mesta som man kan råka ut för, alltid bra att ha hemma riiight?). Så han var inne på apoteket braa länge, sen kom han ut med en stor påse, med alltså, skitmycket pilleraskar i. Visade kvittot på 3 kr. Men det var faktiskt medvetet, att köpa ut alla recept som han hade stående på sig, innan högkostnadsskyddet går ut.

Nästa stopp på Cykeltur Falun v.2.0 - Slätta Centrum! Dit mina böcker hade anlänt. Men kryddan var lite slut i benen så han cyklade hem igen, så jag trampade solo neråt stan, sen in på en cykelväg som tog mig sakta men säkert förbi en massa fina hus och områden innan jag kom fram till Slätta.
Det var inte så jobbigt som jag trott, och bokpaketet som jag hade föreställt mig väga 10-15 kg och knappt få plats på pakethållaren, tog inte ens upp halva cykelkorgen och vägde futtiga 2,8. Lite fail liksom.
Men det gick fanimej bra ändå, fast liiiite lite svettig var jag nog när jag kom hem!

Vi har haft en målare i hallen idag också. Fem i åtta kom han och började hamra och banka och väsnas, drog ur molly ur väggen. (Nu är det så att jag knappt själv vet vad detta är, så jag googlar!)



Såhär ser dom ut, och är en plugg för gipsväggar. Dom sitter som berg när man väl dragit in dom, och lämnar typ 5 gånger så stort hål när man vill ta bort dom, än vad som egentligen skulle behövas för själva skruven.
SPIK, människor!
Så nu förstår ni kanske att det lät som han rev halva lägenheten när han drog ur sånadär monster ur väggen, vi hade typ 12 stycken i hallen.

Det var ju lite drygt att försöka sova vidare när han höll på, men i skrivande stund har han kommit väldigt långt, spacklat, slipat och fått upp väv på väggen. Så kommer han tillbaks imorgon och ska måla :) Lovely, säger jag!

Men, nu får det faan räcka! Som Robert Broberg säger.
(Förstår ni inte vad jag menar - så måste ni verkligen öppna Spotify, skriva in hans namn i sökfältet och lyssna på öken! Den äger!)
Ha det bra!

 


all the right friends in all the wrong places!

Det är verkligen så jävla sant när det gäller mig. Jag har världens underbaraste vänner, dom är så otoligt fina människor. Men dom väljer att bosätta sig på helt fel ställen! Min syster har dragit till Sthlm, lika Matilda. Ida är ju kvar i Sandviken - skaffar även lägenhet där nu. Mickan bor kvar i Årsunda hon med, än så länge.. Har hört via Ida att hon har diverse planer men mer än så säger hon inte.

Det som dock svider mest är faktiskt syster. För henne saknar jag verkligen varje dag!
Det händer små saker helatiden som får mig att tänka: nu skulle syrran ha varit med.. vi hade skrattat !
Jag vågar inte riktigt skratta åt dom sakerna utan henne, för ingen annan skulle förstå. Det är det aldirg någon som gör, bara hon och jag!

Det är något som liksom, fascinerar mig. Eller... fan, svenska ord duger inte! Puzzles me, så är det. Det pusslar mig - att inte alla systrar har så bra relationer till varandra. Visst, jag och Carro har det väldigt bra - det skiljer bara 2 år mellan oss. Sånt gör ju att man står varandra väldigt nära. Men jag kan inte föreställa mig att inte kunna lita på sin syster som jag gör. Inte kunna säga precis vad man tänker på och veta att hon kommer förstå, inte tycka att jag är konstig eller se ner på mig för att jag tycker på ett visst sätt.
Hon är min bästa vän! Jag har så gott som hela mitt liv sett upp till henne, hon har varit min förebild.
Och jag är alltid stolt över att ha henne som syster - jag känner mig... välsignad. (jag Lexin-ade blessed. Blessed ett mycket finare ord än välsingad!)
Hon är en så underbar person, och alla som känner henne vet detta - och borde vara lika stolta och lyckliga som jag över att ha henne i sitt liv! Det är inte många som har sån tur! :) <3

so yeah, we're going down

http://youtu.be/X7txuV3IUeE

MMH! Äntligen har jag tagit mig för att leta på låten, som man hör ibland på radion och på nån reklam på teven. Fan vad skön den är, kanske ska laddas ner?

Menmen, jag vet inte riktigt vad jag kom hit för att säga? Syster har åkt hem.. det är helt galet tråkigt. Att duka fram middag för två, för första gången på en hel vecka.. det kändes tomt! 
Vi har städat lägenheten som två dårar för att försöka få bort så mycket hundhår som möjligt. Det är väl nackdelen med dom underbara djuren, människans bästa vän. Dom hårar nåt fruktansvärt.. och jag tycker verkligen det är skitjobbigt att ha golv, möbler, kläder.. ja, allt! Fullt av hundhår som knappt försvinner ens när man rollar.

Så vid såna här tillfällen, när jag svär mig till en säker plats i helvetet för att jag blir så trött på att dammsuga. Då undrar jag hur mycket jag skulle tycka om att ha hund. Men det är väl så himla värt det?
Dom ger så mycket, och kräver så lite tillbaka.
Visst, hundar behöver mycket - mat, motion, pälsvård, psykisk stimulans, veterinär, och gud vet hur mycket av allt detta också. Men i jämförelse med hur mycket ovillkorlig kärlek dom ger? Hur älskad och avgudad man känner sig, och stoltheten som upprymmer en när man lärt dem nya saker.
Sätt det på en våg tillsammans med det en hund kräver, inte finns det väl någon som tycker att det sistnämnda är tyngre?

Jag har många gånger sett människor som är ute och går med sina hundar, och när man ser hur hunden ser upp till sin husse eller matte, liksom tittar på dom mitt i promenaden - fastän dom inte blivit tillsagda nånting. Utan bara kollar upp lite snabbt, som för att bekräfta att dom gör sin ägare nöjd. Jag blir nästan gråtfärdig. Det är så fina djur! Både i kropp och sinne.
Dom är helt underbara, vovvarna.

Och, ja. När jag argumenterar med mig själv så skulle jag kunna dammsuga två gånger om dagen för att få ha en hund! Det är så oerhört värt allt jobb och alla pengar man måste lägga ner.
Dom är verkligen människans bästa vän!

just wanna say!

Jag har världens underbaraste sambo! <3
Han har för närvarande geggat ihop en kladdkaka som står i ugnen och sprider en härlig doft in hit till guldrummet.
Han är den bästa man kan önska sig! <3 Min finaste :)

Annars då? Syster är här! :D Visserligen så, alla som läser i denna blogg läser väl hennes också.. men iaf ;D Min underbara sambo hade kokat ihop en överraskning och i hemlighet köpt biljetter åt syster, som skulle åka från Sthlm till Gävle så skulle han hämta henne där. Han hade tillochmed förvarnat och sagt att han skulle åka till Gävle och träffa sin Norge-jobbande kompis, innan han återvände till vårt dumma grannland. (Dumma som i korkade, dådå.)

Det hela flöt på lysande. Tills mamma och Janne kom och hälsade på. Vi satt och fikade i godan ro, så frågar Janne: Ska ni gå på krogen i helgen då, när Carro kommer?
Jag blev ju helt paff jag - KOMMER CARRO!?!?
Och mamma bara stirrade på Janne, Rickard (gullet <3) suckade ganska djupt. Sen började mamma skälla på Janne. Haha!

Men nu är hon här iallfall, och vi har det jättemysigt :D Pratar en massa, som alltid. Det är liksom så, att man kommer på ganska bra tankar när man pratar med syster. Får lite insikter. (IN S I K T E R - ser inåt, inte insekter, kryp och sånt...)
Som igår pratade vi om mainstream, och folk som klär sig annorlunda för att dom inte vill "se ut som alla andra". Men det är ju som en typ av rasism, att man ser "alla" som en generell grupp, att bara för att man klär sig i kläder från Gina Tricot eller JC, så tänker man lika som dom andra som gör det?
Det är så sjukt. Och jag var också så när jag var yngre, och inser nu hur idiotiskt det är, hur omoget. Jag skäms för mig själv under den perioden.
Jag ser hellre att man klär sig precis lika som alla andra, men har sina unika egna åsikter, står för vad man själv tycker och inte förlitar sig på att andra sa tänka åt en!

Det är ju betydligt mer insöat och omoget att klä sig udda, propagera "f*ck the mainstream" och säga att alla med en ljusrosa kofta och blondt hår är fjortisar, för så är det ju! Alla som ser ut som alla andra, köper kläder på o-originella butiker och bryr sig lite om mode - enbart ytliga saker BÖR poängteras -  dom är ju dum i huvudet för att dom är just mainstream, som om dom alla har samma moraliska värderingar bara för hur dom ser ut?
Det stör mig så fruktansvärt mycket.

Okej, man kan få klä sig annorlunda och "skita i vad alla tycker" - men dom flesta som säger så bryr sig tio gånger mer om vad alla tycker än dom som faktiskt inte bryr sig och bara är. Är sig själva som person, och inte definierar sig själv eller känner ett behov av att uttrycka sina aggressioner mot samhället genom sin klädstil.


Jag skulle kunna mala på i en evighet, och säkert upprepa samma sak tio gånger, mer och mer ilsket efter varje repetition, men nu ska jag sluta! Haha.
Självkännedom säger jag bara. Har man det så är man så vuxen man kan bli. Och jag känner mig själv, därför känner jag också mig berättigad att uttala mig om såna här saker!
Jag anser mig inte vara bättre än någon annan, jag tycker att alla är precis lika värda och deras åsikter betyder lika mycket som någon annans. Men däremot vet jag bättre än väldigt många, och tycker någon att jag är högfärdig för det - fine by me!
Jag vet vem jag är, jag vet vad jag tycker (för det mesta) och jag är nöjd med det!

Tack för mig, good night!

there u have it

Här tänkte man vara duktig och sätta sig och blogga, så ringer pappa...

Då ska jag åka ner till brandstation och ställa mig där och vänta, så kommer det två killar från Linghed med leverans. En Digitaltv-box inkl. kanalkort! Så vi får lite TV att kika på här hemma :) Hoppas bara det funkar, men det borde det väl göra?

Så, får blogga senare, om jag inte fastnar i soffan ;)


RSS 2.0